Kotimainen Fall Guys -klooni on lähtenyt nousuun mobiilimarkkinoilla.

Muutama kuukausi Fall Guysin julkaisun jälkeen ilmestynyt Kitka Gamesin kehittämä Stumble Guys on ehtinyt olla saatavilla jo yli puolentoista vuoden ajan. Pelin menestys on kuitenkin lähtenyt todelliseen nousuun kuluvan kesän aikana.

Appmagicin tilastojen mukaan Stumble Guysia on ladattiin parhaimmillaan kesäkuussa puolitoista miljoonaa kertaa. Koko kesäkuussa peliä ladattiin 32,8 miljoonaa kertaa, kun vielä tammikuussa latauksia oli hieman alle yhdeksän miljoonaa kappaletta. Stumble Guys on kivunnut myös ilmaisten iPhone-pelien kärkipaikalle niin Suomessa, Yhdysvalloissa kuin muillakin markkinoilla sekä kärkikymmenikköön Google Playn lataustilastoissa.

Latausmenestys on kääntynyt myös rahaksi. Tilastojen mukaan Stumble Guys tuotti kesäkuussa noin 6,5 miljoonan euron liikevaihdon.

Nimeä ja ilmettä myöten suoraviivaiselta kloonilta näyttävän pelin menestys huomioitiin myös kevään The Finnish Game Awards -tapahtumassa. Kajaanilainen Kitka Games palkittiin suomalaisen pelialan palkintogaalassa vuoden tulokkaana.

Lähde: Mobilegamer.biz

Lisää luettavaa