Tamperelainen indiestudio Dreamloop Games on paljastanut uuden pelinsä Los Angelesissa järjestetyssä Anime Expo -tapahtumassa. Sosiaaliseksi trilleriksi luonnehdittu Inescapable on yhtiön toinen yhteistyö yhdysvaltalaisen Aksys Games -julkaisijan kanssa. Aikaisemmin firmat löivät hynttyyt yhteen Dreamloopin esikoispeli Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climaxin merkeissä, mutta nyt tarjolla on jotain aivan muuta.

Inescapable lainaa paljon Japanista ja sen pääasiallisena inspiraationa onkin toiminut suosittu Danganronpa-sarja. Anime-henkinen grafiikka ja keskusteluihin nojaava pelityyli tuo etäisesti mieleen myös takavuosien viraalihitti Doki Doki Literature Clubin.

Pelin tarina sijoittuu trooppiselle saarelle, jossa yksitoista toisilleen tuntematonta henkilö herää keskeltä sairasta tv-ohjelmaa. Ne pelaajat jotka selviävät loppuun asti nettoavat itselleen 500 000 dollaria per naama, joten panokset ovat kovat. Itse pelaaja saa ohjattavakseen Harrisonin, joka on yksi saaren epäonnisista asukeista. Se mitä saarella sattuu on yksinomaan pelaajan kourissa, sillä sääntöjä ei ole.

Inescapable

Kehittäjät korostavat pelissä tehtyjen valintojen vaikutuksia seikkailun loppuun, eikä esimerkiksi lehdistölle esitelty pieni pätkä pelistä välttämättä edes tapahdu kaikilla pelikerroilla. Arviolta 20 tuntia kestävä kampanja venyykin usean pelikerran myötä jopa 70-tuntiseksi, jos pyrkimyksenä on nähdä kaikki mahdollinen.

Dreamloop kertoo pelin sisältävän useita kymmeniä tunteja ääninäyteltyä dialogia, eli aivan kaikkea ei Yakuza-henkisesti ole ehostettu puheäänien soljuvilla sulosoinnuilla.

Tarkkaa julkaisupäivää Inescapable ei ole vielä saanut, mutta se julkaistaan näillä näkymin vuonna 2023 niin pc:llä kuin konsoleillakin.

Lisää luettavaa