Suomi sai uuden maailmanennätysmiehen Halo-pelaamisella / Uutiset / pelaaja.fi

Suomi sai uuden maailmanennätysmiehen Halo-pelaamisella

28.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Suomessa on tehty tällä viikolla uusi virallinen pelaamiseen liittyvä Guinnes World Records -maailmanennätys. Ennätyksen teosta vastasi Pelaaja-lehdenkin sivuilta tuttu Paavo "Paavi" Niskala, joka pelasi Halo-räiskintäsarjan pelejä maratonina noin kahden vuorokauden ajan.

Ennätykseen riitti minimissään 24 tunnin pituinen puristus, mutta lopulta ennätysajaksi kirjattiin 50 tuntia ja 4 minuuttia. Ajasta 43 tuntia ja 16 minuuttia koostuivat puhtaasti pelaamisesta, kun taas 6 tunnin ja 48 minuutin lohko muodostui tauoista, joita Paavi sai Guinnessin virallisten sääntöjen myöntämänä aina kymmenen minuuttia per pelattu tunti.

Ennätyssuorituksen aikana Paavi läpäisi niin Halo: Combat Evolvedin, Halo 2:n, Halo 3:n, Halo 4:n kuin Halo 5: Guardiansinkin. Peleistä kukin pelattiin läpi Xbox Onella yhteistyötilassa. Paaville apua matkan varrella tarjosivat Suomen Microsoftin edustajien ohella muun muassa Pelaajan toimitus ja useat kotimaiset YouTube-persoonat.

Suoritus tehtiin Helsingin kauppakeskus Forumissa, jossa tempausta oli mahdollista seurata suorana. Suoritus oli seurattavissa myös suorana Xbox Suomen Twitch-kanavilla, joiden kautta Paavin peluuta voi parhaillaankin katsoa tallenteiden muodossa.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Mikä tuossa oli vaikeustasona? Mietein vaan, että helpoimmallahan nuo vetää about 5t/peli tahdilla läpi ja varmasti vaikka heroicilla sama kun cooppina pelaa ja paavi on noita tahkonnut niin pirusti, että varmasti muistaa neljä ekaa ulkoa. Joten miten tuohon saatiin kulumaan noin paljon aikaa?

Vai oliko tarkoituksena vaan pelata mahdollisimman pitkään?
Aiemmin sai sen kuvan, että tarkoitus on pelata kaikki viisi peliä putkeen läpi joten luulisi sen hoitavan niin nopeasti kuin mahdollista.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä partajeesus

Mikä tuossa oli vaikeustasona? Mietein vaan, että helpoimmallahan nuo vetää about 5t/peli tahdilla läpi ja varmasti vaikka heroicilla sama kun cooppina pelaa ja paavi on noita tahkonnut niin pirusti, että varmasti muistaa neljä ekaa ulkoa. Joten miten tuohon saatiin kulumaan noin paljon aikaa?

Vaikeustaso valittiin tilanteen mukaan. En koko juttua seurannut, mutta muistan Combat Evolvedin peluun tapahtuneen ainakin yhdessä vaiheessa Heroicilla, kun taas Pyykkösen ja Arvekarin kanssa Paavi pelaili Halo 4:ää Legendarylla.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Taas näitä turhia ennätyksiä.

Käyttäjän Kabanossi kuva
Kabanossi
Lainaus käyttäjältä partajeesus

miten tuohon saatiin kulumaan noin paljon aikaa?

Väkisinhän tuon pituisessa maratonissa laskee suoritustaso. Kyllä sitä pelaamista katsellessa huomasi etenkin Halo 4:n kohdalla, etteivät refleksit olleet enää terävimmillään. Halo 5:n streamin skippasin kokonaan.

Ja olihan niiden pelikavereidenkin taso aika vaihteleva... Pelaajalehden väki pelasi tietysti kuin ammattilaiset konsanaan!

Käyttäjän Kabanossi kuva
Kabanossi
Lainaus käyttäjältä Rabbitman

Taas näitä turhia ennätyksiä.

Tavallaan juu, mutta mainostempustahan tässä oli kyse. Ja ihan hyvin tuo kai keräsi huomiota. Eihän tuo nyt missään nimessä ole ennätys, jota kukaan ei voisi rikkoa. Hyvää viihdettähän tuo oli.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Hyvä Paavi, hieno suoritus!
Ja mitä tulee tuoho vaikeustasoon tulee, niin pääasiassa päällä oli Heroic. 4 alotettiin Legendarylla ja alennettiin sitten jossain vaiheessa Heroicille. 5 ilmeisesti pelattiin kokonaan Legendarylla läpi.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Onnittelut Paavolle! Hauska tempaushan tuo oli.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Hieno suoritus

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Idea oli siis pelata mahdollisimman pitkään, ei kaikkia viittä läpi mahdollisimman nopeasti.

Käyttäjän Vorloni kuva
Vorloni

Kova veto oli ja kiva oli katella striimiä!

Nostoja