Suomeen tanssipelaamisen EM-kultaa

Suomalaiset menestyivät hyvin viime viikolla järjestetyssä tanssipelien EM-turnauksessa.

24.7.2013 00:48

Viime viikolla Amsterdamissa järjestetyssä tanssipelaamisen EM-kisoissa päästiin juhlimaan suomalaisvoittoa. 24-vuotias Markus Kokkonen vei turnauksen miesten ja naisten yhdistetyn sarjan voiton tullen kahdessa osakilpailussa ensimmäiseksi ja yhdessä toiseksi.

Myös 18-vuotias Mea Ekroos pärjäsi turnauksessa oivallisesti. Hän sijoittui yhdistetyssä sarjassa kuudenneksi ja sai näin naisten sarjan EM-kultaa parhaiten sijoittuneena naistanssijana. Aikaisemmin Ekroos on niittänyt mainetta myös vuonna 2010 voittamalla tuolloin myös naisten sarjan kultaa.

Kaikkiaan turnaukseen osallistui tänä vuonna yli 30 pelaajaa kahdeksasta eri maasta. Turnaus koostui sekä yhtä että kahta tanssipelialustaa hyödyntävistä pelimuodoista kuin myös osiosta, jossa tanssipelilaitteista löytyvää tukitankoa ei saanut käyttää.

– Olen harrastanut tanssipelaamista nyt seitsemän vuotta. Treenaamassa olen tänä aikana käynyt noin kolmesti viikossa, ja viimeiset puoli vuotta pelikertoja on kertynyt enemmän, noin 4–5 viikossa. Kisoihin valmistautumisen aloitin noin kaksi kuukautta sitten, Euroopan mestari Kokkonen kertoo Suomen Tanssipelaajat ry:n tiedotteessa.

Tanssipelaaminen on luokiteltu Suomessa vuodesta 2007 lähtien urheiluksi, eikä se ole ainut maa, jossa ilmiö on saanut vastaavaa huomiota. Ensimmäistä kertaa varsinaiset EM-kilpailut järjestettiin vuonna 2004, eikä turnauksia varsinkaan tänä päivänä voiteta pelkästään vain puolivaloilla pelaten.

– Kaikki EM-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet ovat harrastaneet lajia vuosia, ja voitto irtoaa vain tasaisella, koko kisan kestävällä nappisuorituksella, Kokkonen kuvailee.

Suomalaiset ovat kamppailleet Euroopan mestaruudesta vuodesta 2005 lähtien.

Turnauksen yhdistetyt sijoitukset näyttävät suomalaisiin painottuen seuraavilta:

1. Markus Kokkonen
2. Romain Ginocchio (Ranska)
3. Rober Okin (Iso-Britannia)

6. Mea Ekroos
12. Joonas Kapiainen
13. Jari Saukkonen
14. Simeoni Kangasmaa
15. Renne Brandt
20. Max Mäkelä

Lisätietoja tanssipelaamisesta löytää Suomen Tanssipelaajat ry:n kotimaisilta Tanssipelit.fi-sivuilta.

Ohessa yhdistyksen tarjoamia videoita sekä Jari Saukkosen kuvia turnauksesta.

Lähde: Tanssipelit.fi (1), (2)

Lisää luettavaa