Suomen mobiilijätti Supercellille napsahti miljoonien maksu patenttirikkomuksista / Uutiset / pelaaja.fi

Suomen mobiilijätti Supercellille napsahti miljoonien maksu patenttirikkomuksista

23.09.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Supercell, Clash of Clans, Clash Royale, Brawl Stars, Gree, patentti

Clash of Clansin ja Brawl Starsin kaltaisista mobiilipeleistä tunnettu Supercell on määrätty maksamaan 8,5 miljoonaa dollaria eli sellaiset 7,2 miljoonaa euroa rojalteina japanilaiselle nettimediayhtiö Greelle.

Määräys on peräisin Teksasissa käydystä oikeudenkäynnistä, jonka valamiehistö on katsonut Supercellin rikkoneen tahallisesti neljää Green hallussa ollutta patenttia. GamesIndustry-sivuston kaivelujen mukaan oikeudessa käsitellyt patentit koskivat muun muassa mobiilipeleissä käytettävyyden parantamiseen tähtääviä toimintametodeja sekä tapaa siirtää asioita käyttäjien välillä.

Määrä on vähäisempi kuin mitä Gree oli alun perin tavoiteltu. Valamiehistön näkemys patenttien tahallisesta rikkomuksesta kuitenkin tarkoittaa, että tuomari voisi vielä kolmikertaistaakin korvaukset.

Supercell on kiistänyt käyttäneensä patentoitua teknologiaa todeten väitettyjen patenttien olleen pätemättömiä. Uutistoimisto Bloomberg huomioi, että Supercell oli itse haastanut Green oikeuteen vuonna 2017 koskien sille kuuluvaa kirjautumisinformaation keräämistä käsittelevää patenttia, mutta sen katsottiin olleen pätemätön.

Bloombergin mukaan Supercell yritti aiemmin kesällä lykätä myös oikeudenkäyntiä koronapandemian valossa. Pyyntö oli kuitenkin evätty.

Lähde: Bloomberg, GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja