Suomen oman pelimuseon joukkorahoitus on ollut menestys / Uutiset / pelaaja.fi

Suomen oman pelimuseon joukkorahoitus on ollut menestys

21.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Tampereelle kaavailtu Suomen pelimuseo on jatkanut hyvää menestystään joukkorahoituspalvelu Mesenaatissa. Kirjoitushetkeen mennessä museo on onnistunut keräämään kasaan yli 50 000 euroa, mikä kattaa joukkorahoituskampanjalle asetetun minimitavoitteen.

Kaiken kaikkiaan museon kerrotaan saaneen tähän mennessä apua yli 500 yksittäiseltä tukijalta. Samalla rahoitusta ovat tarjonneet myös esimerkiksi kotimaiset pelitalot Housemarque ja Supercell, joista jälkimmäinen yhtiö jo yksinään on tukenut museota 10 000 eurolla.

Suomen pelimuseo on tällä hetkellä eniten Mesenaatin kautta rahaa kerännyt projekti.

Pelimuseon rahoituskampanja jatkuu Mesenaatissa aina syyskuun loppuun asti. Museon toteutuminen ei ole ollut varsinaisesti koskaan täysin riippuvainen joukkorahoituksesta, mutta minimitavoitteensa saavuttamisen myötä erityisesti sen interaktiiviseen luonteeseen voidaan panostaa nyt vahvemmin.

Suomen pelimuseota ovat olleet perustamassa yhteistyönä Mediamuseo Rupriikki, Tampereen yliopisto ja keräilijäryhmä Pelikonepeijoonit. Suomalaisen pelaamisen historiaan erikoistuva museo on ollut tarkoitus avata koko kansalle loppiaisena 2017, mutta museon rahoittajien pitäisi päästä kokemaan sen antia jo vuoden 2016 joulukuussa.

Lähde: Visionist

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Itseäni pelimuseo ideana ei aluksi kiiinnostanut. En näe mielenkiintoisena katsella pölyisiä pelikoneita mutta jos niitä pääsee pelaamaan sitten kiinnostus nouseekin. Asun kuitenkin aika kaukana joten jää menemättä.

Käyttäjän Haganeproductio kuva
Haganeproductio

Vapaa-ajalla en pahemmin museoissa kiertele, mutta aikoinaan koulussa kun kerran tai pari vuodessa kävi, olihan se ihan metkaa. Nyt olisi kyllä kova aihekin kyseessä. Hienoa että idealle on kannatusta. Se millainen tämä Suomen ainoa laatuan oleva pelimuseo tulee olemaan, jää nähtäväksi. Luultavasti on ihan vastinetta rahoille kun katselee ketä koko hommaa on hoitamassa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Itse asustelen melkein vieressä niin käytävähän tuolla on :p

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kerrankin jotain tulee kivenheiton päähän eikä aina sinne Helsinkiin. Vois käydäkin joskus.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Billet

Itse asustelen melkein vieressä niin käytävähän tuolla on

On siellä varmaan useampikin.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1
Lainaus käyttäjältä zappah

[quote='käyttäjältä Billet']Itse asustelen melkein vieressä niin käytävähän tuolla on[/quote]On siellä varmaan useampikin.

Heh heh, melkein oli yhtä hyvä juttu kuin Fingerporissa :D

Mutta asiaan. Hieno hommahan tuo. Ja vielä mahtavampaa, ettei aina kaikkea tehdä Helsinkiin. Itsekin asustelen lähettyvillä niin voin itsekin sanoa, että käytävähän tuolla on. :)

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.
Lainaus käyttäjältä Haganeproductio

Se millainen tämä Suomen ainoa laatuan oleva pelimuseo tulee olemaan, jää nähtäväksi.

Täällähän on kova keskustelu menossa. Tulin näyttäneeksi äidilleni Pelaajasta 05/2015 kuvia miten toi Heinosen jäbä istuu joystickiensa ääressä ja että tällainen museo on tulossa, eikä voi sanoa etteikö äitiäni olisi lähinnä inhottanut.
Otin toki osaa rahoitukseen, mutta en ole vakuuttunut odottaakseni museossa vierailua mitenkään erityisesti.

Nostoja