Joukkorahoitus Suomen omaa pelimuseota varten näyttää saaneen vakaan startin kotimaisessa Mesenaatti-palvelussa. Mesenaatin kautta pelimuseon perustamista varten haetaan parhaillaan minimissään 50 000 euron tukea ja nyt noin viikossa kasaan on saatu reilut 15 000 euroa.

Koko kansan nähtäväksi vuodelle 2017 tähdättyä museota ollaan pystyttämässä Tampereelle museokeskus Vapriikkiin. Vaikka joukkorahoitus menisikin vielä jollain tapaa pipariksi, tullaan museo kyllä perustamaan, mutta joukkorahoituksen avulla esittelyn on vasta määrä päästä kunnolla oikeuksiinsa. Lisärahan avulla erityisesti museon interaktiiviseen luontoon voidaan nimittäin panostaa vahvemmin, mikä olisikin varsin tärkeää pelikeskeisen kokemuksen kannalta.

Pelimuseon on määrä keskittyä ensisijaisesti elektronisiin peleihin ja Suomen rooliin alalla, mutta myös muutakin on luvassa. Suunnitteilla on esimerkiksi tuoda näytteille myös lautapelejä.

Pelimuseota Mesenaatissa tukemalla tukijat ostavat itselleen vähintään ennakkolipun museovisiittia varten. Tukijoille museon on tarkoitus avata ovensa jo ensi vuoden joulukuussa.

Suomen pelimuseota ovat olleet hahmottamassa muun muassa mediamuseo Rupriikki, keräilijäryhmä Pelikonepeijoonit ja Tampereen yliopisto. Museon joukkorahoitus päättyy Mesenaatissa syyskuun lopulla.

Lisää luettavaa