Suomenkielinen peliohjelappu vetää satoja euroja puoleensa verkkohuutokaupassa / Uutiset / pelaaja.fi

Suomenkielinen peliohjelappu vetää satoja euroja puoleensa verkkohuutokaupassa

19.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Kymmenen päivää sitten suomalaiseen Huuto.net-verkkohuutokauppaan ilmaantui myyntiin kotimainen versio Nintendo Entertainment Systemin Bram Stoker's Dracula -pelistä. Kansineen päivineen tarjolle asetetun setin lähtöhinnaksi iskettiin palvelussa 45 euroa, eikä se siellä kauaa ehtinyt homehtua ennen kuin pari huutajaa iski siihen jo silmänsä. 

Kirjoitushetkellä suurin pelipaketista tehty tarjous onkin nyt sitten jo 888,88 euron kokoinen. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, ettäkö itse peli olisi välttämättä erityisen arvokas. Ei, ostajien mielenkiinnon näyttää herättäneen paketista löytyvä A4-lappunen, johon on isketty pelin suomenkieliset ohjeet.

Pelifoorumi NES-Retromaailmasta löytyvän erään viimevuotisen keskustelun perusteella kyseinen ohjelappunen on niinkin harvinainen ilmestys, että monet suomalaiskeräilijät ovat pohtineet, josko sellaista on koskaan alkujaan ollut olemassakaan. Kauppias itse kertoo ostaneensa pelin heinolalaisesta divarista 90-luvun lopulla.

Luonnollisesti koska huutokaupassa nähdyt tarjoukset ovat nousseet jo näinkin moninkertaisiksi, ei voida olla täysin varmoja, miten vakavissaan varsinkin tuotteen kaksi tähän mennessä suurinta tarjousta on annettu. Kuitenkin tarjouskilvassa on ollut mukana myös esimerkiksi noin 666 euron tarjouksen tehneitä käyttäjiä, jotka vaikuttavat olevan aktiivisia Huuto.netin käyttäjiä.

Mikäli viime hetken tarjouksia ei ilmaannu, päättyy pelipaketin kaupustelu sunnuntai-iltana.

Lähde: Huuto.net, NeoGAF, Kotaku, NES-Retromaailma

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

omg!

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Käy vaan mielessä ettei vaan myyjän kaverit olisi olleet hilaamassa hintaa ylöspäin. Mietin myös miten mahdetaan vahvistaa ohjelappusen aitous, kun sellainenkin keksintö kuin tulostin on ollut olemassa jo tovin.

Käyttäjän Vorloni kuva
Vorloni

Talon omat huutajat ihan normitoimintaa huutokaupoissa, joissa rahaa liikkuu vähänki enemmän.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Veikkaan itsekin, että pari ystävää ollut mukana nostattamassa hintaa, mutta kysymys kuuluukin, että kuka heittää kehiinuseita satoja euroja tuotteesta, jota ei välttämättä ole edes ikinä julkaistu. Siis että onko tuo paperi nyt oikeasti ollut pelin mukana.

Käyttäjän Hazuki_exe kuva
Hazuki_exe

Ei voi kun ihmetellä, että mistä ihmeestä tämä keräilijäväki oikein kerää rahansa. Ja sanon tämän siis itsekin pelejä keräävänä.
Tuntuu että tämä metsästys on alkanut räjähtämään käsiin ainankin pohjoismaissa, joissa Skandi versiot tuntuvat olevan ainoita oikeita versioita peleistä.
Kun oikeasti miettii että ihmiset ovat valmiita maksamaan noin "kuukauden vuokraan" suhtautettavan summan rahaa kälysestä A4-paperista, alkaa usko ihmiskuntaan olla hieman kadoksissa.

ps. Kyllä suurin osa noista ostajista tuntuu olevan ihan tosissaan.. Aika "isoja" nimiä keräilijäporukoista mukana mm. Rouhija, Sir-kitarista, Heechee sekä viaton

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Noi suomalaiset ohjeet on kyllä niin hienot...... Sutaistu tekstiä A4 lapulle uutena. Ja nyt porukka haluu maksaa 888€ LOL.

Käyttäjän Ruusujuuri kuva
Ruusujuuri

Tuli kyllä viikon parhaat uutiset kun tajusin että itsekin omistan samaisen lappusen :) Meinasi jo joskus lentää roskiin mutta viihdearvon vuoksi säilytin. Ja kyllä näemmä kannatti! ^^

It's a one crazy world we're living on.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Ymmärrän keräilijöitä, vaikka itse en olisi moisesta valmis maksamaan noin paljon. Jännä nähdä huutaako joku yli tonnin. :)

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tämän siitä saa kun Nintendo ei jaksa huomioida suomalaisia, niin sitten kun on yksi ohjelappu suomeksi niin se on niin harvinaisuus että siitä halutaan maksaa satasia.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ostin ebaystä Super Nintendolle lotrin, jonka vihkossa on myös Suomeksi ohjeet. Liekö kymmenen vuoden päästä yhtä arvokas lappu ?

Nostoja