Suomi alakynnessä virtuaalitaistelijoiden kohtaamisessa / Uutiset / pelaaja.fi

Suomi alakynnessä virtuaalitaistelijoiden kohtaamisessa

3.12.2006 // Kirjoittanut: Riot
26

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, joskin hiki ja shortsit loistavat poissaolollaan. Dopingin virkaa toimittaa Coca-Cola ja kiekot. Siis pizzat. Ilmeet ovat äärimmäisen keskittyneitä, sorminäppäryys on huippuluokkaa ja lähes jokainen paikallaolija kantaa mukanaan omaa "työkalua" eli taistelupeleihin soveltuvaa peliohjainta.

Kyseessä on Rautanyrkki-tapahtuma, jossa kisaillaan taistelupelien herruudesta. Kisaaminen ei ehkä ole niinkään pääasia, vaan rento meininki ja mahdollisuus pelata kokeilla ja hioa omia kykyjä muita taistelupelien huippuosaajia vastaan.

rn7_pelaaja_stage.jpg

Jo seitsemäs Rautanyrkki-tapahtuma järjestettiin Sipoon Västerskogissa 1-3. joulukuuta. Tosipelaajien tapahtumaa tukivat tietenkin Pelaaja ja myös PlayStation. Osallistuminen maksoi 5 euroa. Tuloilla katetaan turnauspaikan vuokra, mutta rahaa jaetaan myös kärkikolmikolle jokaisessa turnauksessa.

Vain tosipelaajia
Taistelupelit ovat yksi videopelien vanhimmista ja rakastetuimmista genreistä. Vielä Megadriven ja Super Nintendon aikakaudella 1990-luvun alkupuolella kaksiulotteiset taistelupelisarjat, kuten Street Fighter- ja Mortal Kombat (anteeksi, tiedän ettei tätä sarjaa lasketa vakavaksi taistelupelisarjaksi) olivat huippusuosittuja. 3d-grafiikan aikakaudella PlayStation ja Dreamcast tekivät Tekken- ja Soul Calibur -taistelupelisarjosta paljon pelattuja, mutta taistelupelit ovat kuitenkin olleet jo pitkän aikaa marginaalikamaa .

Etenkin 2d-taistelupelit ovat jo pienen, mutta erittäin aktiivisen piirin suosimia pelejä.

Tapahtuma lähti käyntiin siitä yksinkertaisesta syystä ettei osaavaa taistelupeliseuraa ole helppo löytää. Rautanyrkki-turnaus on kasvanut vuosi vuodelta isommaksi tapahtumaksi ja siellä mätetään taistelupelien fanien suosimia pelejä. Turnausten ulkopuolella pelataan tietenkin muutakin. Järjestäjänä on alusta alkaen toiminut Juho Gebhard. Ruotsissa ja Saksassakin järjestetään vastaavanlaisia pienen piirin tapahtumia.

tekken_finaali.jpg

Rautanyrkki 7:n turnauspelejä olivat: Soul Calibur 3, Tekken 5, Tekken Dark Resurrection, Street Fighter III: Third Strike, Guilty Gear XX Slash ja epävirallisesti Super Smash Bros. Melee. Suosituin turnaus oli Tekken 5 -kilpailu johon otti osaa 40 pelaajaa. Myös nuorempien pelaajien suosima Super Smash Bros. Melee veti paljon porukkaa. Street Fighter 3: Third Strike -turnaus houkutteli puolestaan odotettua vähemmän porukkaa, mutta mukavana yllätyksenä turnaukseen otti osaa myös Helsingissä vieraillut japanilaispelaaja Yoshidad.

Rautanyrkki 7 veti tänä vuonna paikalle lähes 100 taistelupelien ystävää. Tunnelma oli hyvin kansainvälinen, sillä paikalle oli saapunut pelaajia Ruotsista, Venäjältä, Latviasta ja Saksasta. Ulkomaiset pelaajat nousivat päärooliin. ruotsalainen Bob-aliaksella kulkeva nuorukainen pieksi vastaantulijat niin Street Fighter 3: Third Strikessä kuin Tekken 5:ssäkin.

tekken5_final.jpg
Ruotsalainen Bob hoiteli vastustajansa Tekken 5 -finaalissa varsin helposti.

tournament_3_tekken.jpg

Tapahtumapaikkana oli Hedåsen-juhlatila, jonka yläkerta oli omistettu pelaamiselle. Alakerta toimi puolestaan majapaikkana etenkin kauemmalle tulleille pelaajille. Yleistiloissa kotimaiset ja ulkomaiset pelaajat vaihtoivat niin taktiikoita kuin jauhoivat peleistä yleensä. Ilmapiiri oli lämmin ja paikalla oli niin nuorempaa, kuin vanhempaakin pelaajaa.

Rautanyrkki-tapahtuma saa varmasti jatkoa, sillä seitsemäs tapahtuma oli tähänastisista suurin. Lisää voi lukea osoitteesta http://www.arctic-charge.com/rn7/

Työkalut

Kuten Freddie Foxxx totesi Gangstarrin The Militia-biisissä "even mechanics walk around with they tools". Jokainen kisapelaaja tietää, että huippusuoritukseen tarvitaan parhaat mahdolliset työkalut. Taistelupelien tapauksessa oma peliohjain on must. Valtaosa pelaajista suosii kunnon tikku-ohjainta isoine nappeineen, eli taistelupelien perinteistä ohjainta, mutta Dualshockejakin käytettiin. Alla valikoima turnauksessa nähtyjä peliohjaimia.

controller6.jpgcontroller5.jpgcontroller4.jpgcontroller2_2.jpgcontroller1.jpgcontroller_bob.jpg

Toimittaja yritti parhaansa

sf3_ts_playing.jpg
Huippupelaajia. Nämä herrat näyttivät allekirjoittaneelle kaapin paikan Street Fighter 3: Third Strike -pelissä.

Tein parhaani. Otin päälleni Capcomin kaupasta Tokyo Game Showsta ostamani harvinaisen Chun Li -t-paidan ja katsoin asekaappiini. Hmm, ottaatko punainen ASCII:n Street Fighter 3 -peliohjain, Hori Fighting Stick tai yllätysveto? Valitsin jälkimmäisen ratkaisun eli Megadriven juhlavuoden kunniaksi julkaistun kuusinappisen PS2-Megadrive-ohjaimen. Tällä lähtee! En ole kuitenkaan pelannut taistelupelejä aktiivisesti pitkään aikaan, joten ei ollut ihme, että välineestä huolimatta otin reilun tusinan matsin verran turpaa Street Fighter 3: Third Strikessä. Kivaa.

TULOKSET

Soul Calibur 3 (20 osallistujaa)
1. Belial (Venäjä)
2. RVK (Venäjä)
3. Starfire (Suomi)

Street Fighter 3: Third Strike
(10 osallistujaa)
1. Bob (Ruotsi)
2. Hugo (Ruotsi)
3. Yoshidad (Japani)

Tekken 5 (39 osallistujaa)
1. BlixtBob (Ruotsi)
2. Jelo (Ruotsi)
3. Maxi Milian (Ruotsi)

Guilty Gear XX Slash (13 osallistujaa)
1. Lazze (Suomi)
2. aCdhell (Saksa)
3. Mio (Suomi)

Tekken Dark Resurrection (18 osallistujaa)
1. Maxi Milian (Ruotsi)
2. Rölme (Ruotsi)
3. Entomo (Suomi)

Kiitokset kaikille järjestäjille ja kilpailijoille.

pelaaja-ad.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Mortal Kombat (anteeksi, tiedän ettei tätä sarjaa lasketa vakavaksi taistelupelisarjaksi)"

Anteeksi vaan, mutta Mortal Kombat on kaikkien aikojen paras tappelupelisarja. Olisi pyhäinhäpäistys edes verrata sitä joihinkin tekkeneihin tai muihin. Kyllä se niin on että veri tekee sen pelin!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

JOs itse jaksaisi tulla seuraaviin :) Varmaan mukava meno paikan päällä

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuloksissa kaikki muut paitsi venäjä kirjoitettiin isolla? ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ruotsi vei jälleen ;) Venäjä tuttu toinen ja suomi lojuu pohjalla... :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mukavaa oli jälleen kerran ja todella hienoa, että tapahtuma saa julkisuutta pelimediassa. Tilat olivat hyvät vaikka kieltämättä hieman totuttua kauempana Helsingin keskustasta. Bob on kyllä ihme mies, pääasiassa pelaa Tekkeniä mutta antaa kovan haasteen konkareillekin mm. 3S:ssa ja Virtua Fighterissa. Puhalle kiitos hienosta artikkelista ja 3S-peliseurasta.

- Shinta, rillipäinen "huippupelaaja" ja ylimmäinen kahvinkeittäjä

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

venäläiset on muutenkin tunnetusti kovia tappelemaan ja hurreista en tiedä, Mutta ainakin lätkä matseissa on kovaa vääntöä käyty me vastaan hurrit :D

Käyttäjän Scarface kuva
Scarface

Prkl, tuonne piti kaverin kanssa tunkea, mutta työt osuivat päälle. Tai siis niiden piti osua, koko viikonloppu olikin yllättäen vapaata.

Olisi nimittäin ollut hienoa nähdä 3rd Strike -suomiskenen taso, kun peliseura on tähän mennessä ollut lähinnä jenkkejä ja eurooppalaisia Liven välityksellä - maidensa huippuja tosin hekin.

Osaako Shinta tai joku muuten sanoa, sattuiko paikalla olemaan Hugolla/Necrolla/Kenillä pelaava ruotsalainen? Ko. tyyppi kun on ollut arkkiviholliseni Livessä jo pitkään, hänen nimimerkkinsä on Louie swe.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ainoot oikeat taistelupelit ovat alkuperäinen Soul Blade, alkuperäinen Samurai Showdown ja tietenkin Fatal Fury!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Scarf: Tuolla nickillä pelaavaa ruotsalaista ei kyllä paikalla ollut, enkä bongannut kenenkään pelaavan vakavissaan Necrolla. Bob pelaa Kenillä ja oli edellisessä Nyrkissä kolmas, silloinhan finaalipaikat menivät norjalaisille (joilla on käytössään 3S-arcade).

Se mitä olen nettifoorumeita vakoillut niin todella harva esim. Evolutionissa käyvä jenkki pelaa Livessä, toki muutamia löytyy. Olen muutaman Live-matsin Youtubesta joskus katsonut ja itse asiassa ihan yllättävän hyvää peliä tuli vastaan, joten kyllä Live-kokemuksellakin täällä päin varmasti pärjää kunhan pelin perusteet ovat hallussa.

Valitettavasti 3S-skene ei ole mitenkään huipputasoa, johtuen juuri pelin "hinnasta" PAL-PS2 -pelaajille (todella harvalla Nyrkin vakioporukasta on edes Xboxia...). Enemmän aktiivisia pelaajia, jotka käyvät miiteissä ja Nyrkissä pitäisi saada, jotta jonkun tarkan käsityksen tasosta pystyisi edes muodostamaan. Itse olen ihan puulaakitasoa ja mokailen jatkuvasti ihan yksinkertaisiakin asioita kuten shotojen c.lk, c.lk XX SAx -comboja, enkä epäile hetkeäkään etteikö jostain voisi löytyä joku Live-veteraani, joka tykittää mun säälittävät shotot kumoon jollain Urienin unblockableilla tai Genei Jin -pressurella.

- Shinta

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse pidän eniten Mortal Kombat ja Dead Or ALive sarjoista.