Suomi-pelistä tuli välittömästi arvostelu- ja myyntihitti! / Uutiset / pelaaja.fi

Suomi-pelistä tuli välittömästi arvostelu- ja myyntihitti!

11.03.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
20
Suomi-pelistä tuli välittömästi arvostelu- ja myyntihitti!

Suomalaisen Colossal Order -pelistudion kaupunginrakentelupeli Cities: Skylines on saanut lämpimän vastaanoton. Eilen julkaistu pormestarisimulaattori on ykkösenä esimerkiksi Steamin myydyimpien pelien listalla, muun muassa myös tällä viikolla ilmestyneiden Assassin's Creed Roguen ja Hotline Miami 2:n edellä.

Pelin julkaisija Paradox Interactive ei vielä ole antanut ensimmäisen vuorokauden myyntilukuja. Viitettä voi kuitenkin hakea pelaajamääristä. Cities: Skylines on viimeisen vuorokauden aikana ollut Steamin viidenneksi pelatuin. Sen suurin yhtäaikainen pelaajamäärä on ollut 60 tuhatta.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että vuorokauden aikana pelatuin on Dota 2 yli 800 tuhannella pelaajalla. Toisena on Counter-Strike: Global Offensive melkein 400 tuhannella pelaajalla. Kolmannen, neljännen ja viidennen sijan pelaajamäärät ovat kukin hieman yli 60 tuhatta.

Steamissä leijonanosa pelin käyttäjäarvosteluista on ollut positiivisia, ja se on ponnahtanut kärkeen myös Metacriticin arvostelulistauksessa. Cities: Skylines on kahmaissut viimeisen kolmen kuukauden suurimman pistesaldon sekä arvostelijoilta että käyttäjiltä. Arvostelijoilta peli on saanut 89 pistettä, joten sillä on kolmen pisteen johto listalla toisena olevaan Homeworld Remastered Collectioniin. Käyttäjiltä arvosanaksi on tipahtanut peräti 9.8.

Pelaajalehti.com jututti myös hiljattain Cities: Skylinesin pääsuunnittelijaa Karoliina Korppoota. Haastattelun voi lukea täältä.

Pelaaja arvostelee pelin huhtikuun numerossa 151.

Päivitys: Julkaisija Paradox Interactive on kertonut myyneensä Citiesia sen ensimmäisen vuorokauden aikana 250 000 kappaletta. Vauhti on ollut ennätyksellinen Paradoxille.

Lähde: Steam, Metacritic

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zathor kuva
Zathor

Pelatuimmista ykkössijalla on Dota 2 yli 800 tuhannella pelaajalla? Onhan noita jo reilusti päälle miljoona.

Käyttäjän Ida Suominen kuva
Ida Suominen
Lainaus käyttäjältä Zathor

Pelatuimmista ykkössijalla on Dota 2 yli 800 tuhannella pelaajalla? Onhan noita jo reilusti päälle miljoona.

800 tuhatta viittaa viimeisen vuorokauden pelaajamääriin. Fiksailin artikkelia tarkemmaksi.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Vaikuttaa ihan kiinnostavalta. En ole aiemmin tällaisia pelejä pelannut mutta voisi joskus ostaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Aivan mahtava peli, ainakin tähän astisen perusteella. Pieniä ongelmia käyttöliittymän kanssa oli eilen, mutta toivottavasti tulee korjauksia.

Käyttäjän Core kuva
Core

En oo pelannut eikä varmaan tuu pelattuakaan koska ei oo mun genre, mutta ihan mahtavaa että ovat onnistuneet ikäänkuin tuomaan SimCitylle arvoisensa manttelinperijän, mutta vielä mahtavampaa on pelin suomalaisuus!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Olen seurannut pelin kehitystä ja lukenut kaikki haastattelut. Mukava kuulla, että Suomi menestyy maailmalla!

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Core

En oo pelannut eikä varmaan tuu pelattuakaan koska ei oo mun genre, mutta ihan mahtavaa että ovat onnistuneet ikäänkuin tuomaan SimCitylle arvoisensa manttelinperijän, mutta vielä mahtavampaa on pelin suomalaisuus!

Aika lailla tätä samaa olin tulossa kirjoittamaan.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

En ole raaskinut luopua SimCity 4:stä pääsääntöisenä (ja ainoana) kaupunginrakennussimunani, kun jatko-osat ja haastajat ovat olleet tavalla tai toisella kökköjä tai muuten vain tunnelmaltaan tai tuntumaltaan luotaantyöntäviä. Pitääpä kokeilla, jos tässä viimein löytyisi vanhukselle korvaaja.

Käyttäjän Diego McBonana kuva
Diego McBonana

Pelissä on paljon hyvää, mutta myös melko iso liuta ongelmia. Kyseessä on kuitenkin hiomaton timantti, joten odotukset pelistä ovat äärimmäisen korkealla. Eli kaikki eteen tulleet ongelmat on korjattavissa, jos vain halutaan. Pienellä hiomisella pelistä saa helposti genrensä parhaan pelin. Tosin se vaatii hiomista, vielä ei olla maalissa.

Innokas pelaajayhteisö on myös tullut pelinkehittäjien avuksi, esimerkiksi pelistä puuttuu autosave, mutta se on tarjolla modina.

Colossal voi nyt hetken huokaista, peli on julkaistu. Sitten toivottavasti alkaa hiominen, eikös vaan?

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Tässä on kyllä oikeasti se peli, joka Sim City 2013 piti olla. Kyllä, pelistä löytyy melko paljon kaikkea pientä nipotettavaa sieltä täällä, lähinnä käyttöliittymäpuolelta ja liikenteen käsittelyssä (tämä oli ongelma jo Cities in Motion 2:ssa), mutta itse ydin pelissä on rautaa. Aika nopeasti pelistä kyllä lähtee myös haaste, sillä nyt itsellä pyörii 22+ tuhannen ihmisen kaupunki, eikä rahalla ole oikeastaan väliä. Mutta eiköhän noitakin nappuloita saa sitten itse rukattua vaikeammaksi, kun tämä kaupunki on rakenneltu loppuun.

Tämä oli kyllä varmaan ensimmäinen ja ainoa kerta, kun olen sivustakatsojanakin stressannut, että onnistuuko peli. Jos tämä ei meinaa olisikaan täyttänyt lupauksiaan, olisi Colossial Orderilla luututtu lattiaa.

Nostoja