Suomi upeasti pronssille elektronisen urheilun MM-turnauksessa!

Suomen elektronisen urheilun maajoukkue ylsi loistosaavutukseen.

17.11.2014 18:26

Suomen maajoukkue on voittanut pronssia Azerbaidzanissa järjestetyssä elektronisen urheilun MM-turnauksessa, se on kertonut lehdistötiedotteessaan.

Yhteensä Suomelta oli mukana 11 kilpailijaa, jotka voittivat kaikkiaan neljä mitalia. Vaikka kultamitalit jäivät tällä kertaa puuttumaan, on kaksi hopeaa ja kaksi pronssia silti mainio saldo.

Suomen elektronisen urheilun lliiton eli SEUL ry:n puheenjohtaja Erkka Jouste oli tyytyväinen kokonaispanokseen.

”Olen erittäin tyytyväinen todella hienoon joukkueeseen ja sen kisamenestykseen. Pelaajat hitsaantuivat joukkueena yhteen todella hyvin ja pystyivät venymään yli henkilökohtaisten tavoitteiden, millä saavutettiin odotettua korkeampia henkilökohtaisia mitalisijoja. Azerbaidzanin MM-kisoihin lähdettiin tavoittelemaan kokonaiskilpailun mitalia, jonka saavuttamisessa erityisesti Niina Kahelan ja Joni Wielertin hopeasijoitukset olivat merkittäviä”, Jouste kertoi.

Maajoukkue osallistui MM-kisoissa kaikkiin lajeihin. Kahela voitti hopeaa naisten sarjan StarCraft 2 -pelissä, ja Tuula Rantala voitt pronssia Tekken Tag Tournament 2 -turnauksessa. Yleisen sarjan puolella Joni Wielert voitti hopeaa Ultra Street Fighter 2 -pelissä, ja Dota 2 -joukkue ylsi komeasti pronssille.

Kuudennetta kertaa järjestettyyn maailmanmestaruusturnaukseeen osallistui yli 400 elektronisen urheilun pelaajaa 46:sta maasta.