Suoratoistopalvelu Twitch uudistuu – PlayStationille vihdoin kunnollinen sovellus / Uutiset / pelaaja.fi

Suoratoistopalvelu Twitch uudistuu – PlayStationille vihdoin kunnollinen sovellus

26.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Suoratoistopalvelu Twitch uudistuu – PlayStationille vihdoin kunnollinen sovellu

Peleihin erikoistunut suoratoistopalvelu Twitch vahvistaa vuodenvaihteessa asemaansa kauan toivotuin uudistuksin.

Palvelua juhlivassa TwitchCon-tapahtumassa julkistettiin vastikään lista parannuksista, joita käyttäjien on lupa odottaa lähikuukausina. Uudet ominaisuudet näyttävät olevan pitkälti suora haaste Twitchin kanssa kisailemaan lähteneelle YouTube Gaming -palvelulle, sillä suoratoistokokemuksen parantamisen sijasta ne keskittyvät lähinnä kilpailijoiden välisten erojen minimointiin.

Ensi vuoden alkupuolella Twitch kiilaa suoraan YouTuben vahvuusalueelle, kun käyttäjät saavat vihdoin mahdollisuuden ladata palveluun videoita ilman pakollista suoraa lähetystä. Videoista voi jo syksyllä kasata omaa makuaan miellyttäviä soittolistoja, joita kelpaa katsella Flashin pian hylkäävän Twitchin uudella HTML5-soittimella. Uusi soitin tekee debyyttinsä niin ikään ensi vuoden puolella.

TwitchConissa julkistettiin myös suorien lähetysten brändäämistä ja yhtenäistämistä helpottava ohjelmisto Gameshow, joka toimii täydellisesti yksiin Twitchin kanssa. Kahdeksan euroa kuukaudessa kustantava tekele on jo saatavilla, ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi 60 päivän ajan.

Tapahtuman odotetuimpiin paljastuksiin kuului myös kipeästi kaivattu PlayStation-sovellus, joka saapuu syksyn aikana PlayStation 4:n ohella myös PlayStation 3:lle sekä Vitalle. Siinä missä PlayStation-käyttäjät ovat aiemmin joutuneet katselemaan lähetyksiä konsoliensa verkkoselaimen kautta, uusi sovellus tulee tukemaan Twitchin koko repertuaaria sosiaalisia ominaisuuksia myöten.

Lähde: PC Gamer, Polygon, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Oli jo aikakin, että jättävät Flashin taakseen ja siirtyvät nykyaikaan. Jospa sitä nyt pystyisi katsomaan videoita tuoltakin. Tähän asti Twitchin soitin on ollut minulle käytännössä käyttökelvoton kun kaikki asetukset pausea myöten toimivat parin sekunnin viiveellä ja kaikki yli 480p-laatuinen jumiutuu jokaisella omistamallani koneella, kun taas YouTube pyörittelee 4K:ta ilman ongelmia.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Loistavaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

HTML5:ssä on se ongelma että vielä en ole löytänyt plug-inia, joka blokkaisi videon. Tietokoneella käytettäessä siis kun on monta välilehteä auki, niin ei halua että jokainen alkaa toistamaan videota.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Todella hyvä uutinen!

Käyttäjän Core kuva
Core

Kuva on kuin Xboxin dashboardilta :D

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Vielä ku sais partyn äänet suoraan läpi XOnella ilman Skypellä pelleilyä.

Nostoja