Suorituskykyongelmat varjostavat PlayerUnknown's Battlegroundsin Xbox One -julkaisua / Uutiset / pelaaja.fi

Suorituskykyongelmat varjostavat PlayerUnknown's Battlegroundsin Xbox One -julkaisua

13.12.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Tämän vuoden yllätysmenestys PlayerUnknown's Battlegrounds on saapunut myös Xbox One -pelaajien ulottuville.

Pc:llä Early Access -versiona keväällä ilmestyneen PlayerUnknown's Battlegroundsin konsolijulkaisua varjostavat kuitenkin mittavat suorituskykyongelmat. Digital Foundryn analyysin mukaan sekä Xbox One että Xbox One X jäävät usein kauaksi tavoitellusta 30 kuvaa/sekunti -ruudunpäivitystahdista, mikä tekee pelikokemuksesta varsin epätasaisen.

Myös PlayerUnknown's Battlegroundsin ulkoasu on kaukana nykypelien totutusta tasosta, ja etenkin Xbox Onella tekstuurien tarkkuudessa on jouduttu tekemään huomattavia liennytyksiä. Xbox One X:llä ulkoasua parantavat 4K-resoluutio, terävämmät tekstuurit sekä piirtoetäisyydet.

Lähde: Digital Foundry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Perus-Onen ongelmat ei yllätä jos pc:lläkin on ollut ongelmia eikä se the tehokkainkin konsolikaan saman syyn takia yllätyksiä tarjoile

Käyttäjän teemu96 kuva
teemu96

Voisivat ensin korjata ne servu ongelmat pc:llä ja samoten sen huonon optimoinnin.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Melkoinen yllätys. Onneksi sentään PCllä saa 20.12 alkaen nauttia virallisesti 120-144fpssästä vaivaisen 80-100fpssän sijaan. Tickratet seuraavaksi kun saataisiin battlefieldin tasoisiksi, niin olisi kyllä nannaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nauroin kyllä aika makeasti kun katsoin Digital Foundryn analyysiä. Uusi riman alitus Xbonella ja varsinkin X:llä. Mukamas saivat sen pyörimään X:llä 60 fps ja reilun peli nimissä lukittiin 30 fps. Paskanvitut sanon minä.

Ei kyllä muutenkaan voi ymmärtää miten näin huono peli teknisesti ja muutenkin uskomattoman sisältököyhä peli oli TGA:ssa ehdolla vuoden peliksi?! Vaikka aivan peräaukosta onkin koko show, niin silti vähän niinkun ei ymmärrys riitä.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

No eipä tullu yllätyksenä, jos pelimoottori on rakennettu niin raskaaksi, että vain raaka voima pystyy sitä pyörittämään. Olisivat tehneet teknisesti paremman moottorin.

Käyttäjän Simmy kuva
Simmy
Lainaus Kukko

No eipä tullu yllätyksenä, jos pelimoottori on rakennettu niin raskaaksi, että vain raaka voima pystyy sitä pyörittämään. Olisivat tehneet teknisesti paremman moottorin.

Unreal Engine 4 ei vain ole tarpeeksi hyvä.

Käyttäjän InFlames kuva
InFlames

Toivottavasti saavat kuntoon. Ruudunpäivitys ongelmista (ja muista bugeista) huolimatta ihan hauska peli on ollut, varsinki kaverin kanssa säheltäessä:D

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Kaikista ongelmista huolimatta olen tykännyt tästä pelistä. Täytyy huomioida, että tämä on early access ainakin Xboksilla. On tuo FPS aika huomattava välillä äXällä mutta suurin piirtein pelaaminen on pelaamista, eikä diashowta.