Suosittu Animal Crossing: New Horizons joutui vihaisten pelaajien arviopommituksen kohteeksi / Uutiset / pelaaja.fi

Suosittu Animal Crossing: New Horizons joutui vihaisten pelaajien arviopommituksen kohteeksi

25.03.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Viime viikolla julkaistu Animal Crossing: New Horizons on päätynyt vihaisten pelaajien hampaisiin.

Myyntilistojen kärkeen noussut ja arviomenestystä niittänyt Animal Crossing: New Horizons on joutunut niin kutsutun arviopommituksen kohteeksi Metacritic-arvioalustalla. Pelaajat ovat jättäneet Nintendo Switch -pelille joukoittain negatiivisia arvioita, joissa arvostellaan ennen kaikkea pelin moninpeliongelmia.

Keskeisin kritiikin kohde on pelin ratkaisu sallia uuden saaren luominen vain ensimmäisenä pelin aloittavalta pelaajalta. Ensimmäisenä pelin aloittanut pelaaja nimitetään Animal Crossing: New Horizonsissa saaren asukasedustajaksi, mikä voi hidastaa muiden samalla konsolilla pelaavien käyttäjien etenemistä. Pelin eteneminen on nimittäin sidottu asukasedustajan etenemiseen, jolloin muut käyttäjät eivät välttämättä voi esimerkiksi osallistua saarella edistettäviin projekteihin, jos asukasedustaja ei ole pelannut riittävästi.

Kriitikoilta Animal Crossing: New Horizons on saanut yksinomaan kiittäviä arvioita. Kriitikoiden arviopistemäärä Animal Crossing: New Horizonsille on 91 pistettä sadasta.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

"Keskeisin kritiikin kohde on pelin ratkaisu sallia uuden saaren luominen vain ensimmäisenä pelin aloittavalta pelaajalta. Ensimmäisenä pelin aloittanut pelaaja nimitetään Animal Crossing: New Horizonsissa saaren asukasedustajaksi, mikä voi hidastaa muiden samalla konsolilla pelaavien käyttäjien etenemistä. Pelin eteneminen on nimittäin sidottu asukasedustajan etenemiseen, jolloin muut käyttäjät eivät välttämättä voi esimerkiksi osallistua saarella edistettäviin projekteihin, jos asukasedustaja ei ole pelannut riittävästi."

Tästä jo vähän avauduinkin tuohon kysy Pelaajalta-osioon ja hyvä, että tämä on nostettu nyt täällä uutisissakin esille. Kuten sanottua, peli on suorastaan todella mainio, mutta samalla iso keskisormen nostatus perheelliselle, jolla ei ole varsinkaan tässä tilanteessa varaa ostaa useampaa Switch-konsolia ja peliä. Toivottavasti Nintendo tulee järkiinsä ja patchaa tämän "ominaisuuden" pois. EA, UbiSoft, Bethesda ynnä muut tuskin saisivat anteeksi tällaista menettelyä, joten hyvä vaan, että ihmiset pitävät meteliä tästä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Osaa ne näköjään muutkin, kuin pc-pelaajat. Hyvä niin, koska jos on kritisoitavaa niin pitäähän se tuoda esille ja tämä on oikeastaan ainut keino. Ja tietenkin olisi mahtavaa nähdä, että Nintendo ei saa free passia jostain.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mikähän idea noinkin typerältä kuulostavassa ominaisuudessa on? Ei tule mieleen mitään syytä tai logiikkaa miksi tuollainen jarru on olemassa ellei sillä ole puhtaasti tarkoitus yrittää myydä konsoleita: "osta oma, niin etenet omaan tahtiin"? VMP.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tällaiselle yksinäiselle sudelle (pun intended) ominaisuus ei rajoita pelaamista, mutta jos Animal Crossingia haluaa tahkota vaikka lasten tai kumppanin kanssa, niin kuulostaa hyvin mielivaltaiselta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Ja nettimoninpeli on kanssa toteutettu perinteisen Nintendomaisen tökeröllä tavalla: joka kerta kun joku liittyy tai poistuu pelistä, muiden pelaajien peli keskeytyy puoleksi minuutiksi kun uudelle pelaajalle näytetään cutscene saarelle saapumisesta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kuulostaa kyllä sellaiselta haistatukselta Nintendon taholta, että ymmärrän varsin hyvin miksi peli voi olla legitisti joillekin nollan tähden kokemus. Jos konsoli on useamman henkilön käytössä, niin pitäisi käytännössä heti alkuun tietää kuka aikoo pelata peliä kaikkein eniten ja aktiivisimmin, jotta muut ei joudu odottelemaan tämän etenemistä. Ja tämä ei ole edes mikään bugi, vaan ihan tietoinen suunnitteluratkaisu, jota ei varmasti tultaisi korjaamaan, jos pelaajat ei siitä nosta meteliä.

Näyttäähän tuolla Metacriticissä tietenkin olevan epäilyttävän paljon uusia käyttäjiä, joilla ei ole tilillä muita arvioita kuin joku lyhyt sepustus Animal Crossingista ja 0/10, mutta ei tämä ihan puhtaalta arvostleupommitukselta silti tunnu, kun nyt on kuitenkin harvinaisen hyvä syy olla pettynyt peliin.

Käyttäjän Janneli kuva
Janneli

JEPULIS!
Ite pelaan tätä naisystävän kans joka osti pelin ensin olin tietty tosi äijämäisesti että lastenpeli mutta jäihän sitä kokeiltuaan vähä koukkuun ja tullu karanteenin lempi peli 😂.

Joudun tosiaan pelaan nyt naisystävän käyttiksellä että päästään eteenpäin ja mun ukolla ei oo muuta hommaa ku keräillä rahaa ja maksella lainaa niin vaikka pelattas saman verran jää pressa jälkeen monien tehtäviensä johdosta mulle riittäs että voitas yhdessä tehdä saarten kehitys tehtäviä nyt ainut mitä voin tehdä on heitellä materiaaleja ja romuja maahan josta toinen voine kerätä mut se ei oo tosiaan yhtään kätevää. 🧐

Käyttäjän Latonimo kuva
Latonimo

Tosi hyvä peli ja moninpeli! En ihan nyt ymmärrä negatiivisuutta!

Nostoja