Suosittu Fortnite-tubettaja sai pysyvän pelikiellon huijausohjelman vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Suosittu Fortnite-tubettaja sai pysyvän pelikiellon huijausohjelman vuoksi

5.11.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Suosittu Fortnite-tubettaja Faze Jarvis on saanut pysyvän pelikiellon.

Kaksi miljoonaa seuraajaa kerännyt Jarvis sai pysyvän pelikiellon Fortniteen käytettyään pelissä huijausohjelmaa. Jarvis teki taannoin videon, jossa hän käytti avoimesti tähtäämisessä avustavaa aimbotia julkisessa pelissä. Sittemmin Jarvisin omalta tililtä poistettu video on saatavilla Fortnite Area -kanavalla.

Jarvis julkaisi pelikiellon jälkeen kanavallaan anteeksipyynnön, jossa hän kertoo toimineensa tietämättömästi ja korostaa pelin positiivisia vaikutuksia elämäänsä. Jarvisin anteeksipyyntö ja pelikieltoon johtanut video on nähtävissä alla.

Lähde: Youtube

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

hän kertoo toimineensa tietämättömästi

Ei voisi enää enempää valehdella ja todiste löytyy pelivideolta, jossa selvästi tietää mitä tekee ja mitkä ovat seuraukset. Tyypilliseen tubettajan tapaan toistelee samoja asioita kymmeniä kertoja ja yksi niistä on "I'm so gonna get banned, bro". Samoin varoittaa katsojia ettei aimbotteja missään nimessä saa käyttää.

Niin että tietämättömästi?

Huvittava tyyppi tämän perusteella eikä kauheasti ole tarvetta katsella itkuvideota. Muutenkin niin stereotyyppinen pelitubettaja, jonka videolla tuntui kaikki kliseet olevan käytössä. Anteeksipyyntövideo vielä yksi klisee lisää, joka sekin aimbotin käyttämisen lisäksi vain yksi lisäkeino hankkia tunnettavuutta.

Ikävä kyllä se toimii, sillä enpä tätäkään videota olisi edes katsonut ellei tästä olisi uutista tehty.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Anteeksipyyntövideot ja muu pillitys tuntuu olevan tubettajille parasta bisnestä. Mikään ei piristä kanavaa samalla tavalla kuin pieni tubedraama.

Ei ehkä vastuullisena mediana edes kannattaisi näistä pahemmin uutisoida, koska tämäkin uutinen vain ohjaa katsojia kyseisen vatipään kanavalle. Heppu voi pyyhkiä kyyneleensä nyyhkyvideosta irtoaviin setelitukkoihin.

Asiaan osittain liittyen on sanottava, että onhan tämä nykyinen tubeskene ihan järkyttävää syöpää. Jäänyt tuben säännöllinen seuraaminen nykyään lähes kokonaan omalta kohdalta, kun tuntuu, että kaikki minua kiinnostava sisältö kidutetaan Googlen toimesta hengiltä ja samalla kaikki tällainen epärehellinen ja totaalisen epäaito saasta nousee kellumaan pinnalle ja sitä jopa aktiivisesti markkinoidaan palvelussa.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

what, tuo pelaaja oli kyllä oikeesti tosi hyvä pelaaja. katoin peliä jossa se pelasi ali-a:n kanssa. en usko että tuo on käyttäny tuota huijausohjelmaa kauan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus wlizer

what, tuo pelaaja oli kyllä oikeesti tosi hyvä pelaaja. katoin peliä jossa se pelasi ali-a:n kanssa. en usko että tuo on käyttäny tuota huijausohjelmaa kauan.

Käyttipä kauan tai vaikka vain tuon videon ajan, niin huijaamiselle on oltava nollatoleranssi. Omassakin tuttavapiirissä oli aikanaan niitä, jotka eivät huijanneet läheskään aina, vaan esim. silloin kun peli ei sujunut ja alkoi turhauttaa tai silloin tällöin myös ihan muuten vaan huvikseen. Jo se, että koneellaan pitää "varalla" jotain huijausohjelmaa, kertoo siitä, että kyseisen pelaaja mielenlaatua ei tarvitse peleissä sietää sekuntiakaan.

Erityisen vakavasta rikoksesta on kysymys silloin, kun tyyppi vieläpä julkisen videon kautta normalisoi huijaamista jotenkin hauskana "jekkuna" epäilemättä nuorelle katsojakunnalleen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hyvä! Ainut miksi kaverilla on tippa linssissä on, koska ei voi enää tehdä helppoja miljoonia pelaamalla Fortnitea. Nyt täytyy sitten kävellä sijoitusneuvojan luokse vielä kun on miljonääri.