Suosittu Rocket League lopettaa Mac- ja Linux-tuen / Uutiset / pelaaja.fi

Suosittu Rocket League lopettaa Mac- ja Linux-tuen

24.01.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4

Rocket League -kehittäjä Psyonixilla on huonoja uutisia Linux- ja Mac-pelaajille.

Studio kertoo lopettavansa suositun pelin tukemisen Linuxilla ja Macilla maaliskuussa 2020. Tuolloin Rocket League saa näillä alustoilla viimeiseksi jäävän päivityksensä, joka poistaa pelin kaikki verkkotoiminnot käytöstä. Linux- ja Mac-pelaajat voivat siis tämän jälkeen pelata ainoastaan paikallisia otteluita sekä selata tilastojaan ja ajoneuvovalikoimaansa.

Psyonixin mukaan tuen lopettamispäätöksen taustalla on uusien teknologioiden käyttöönotto, joiden myötä Linuxin ja Macin tukeminen ei ole enää mielekästä. Päivityksen myös peli toimii ainoastaan Windows 7:llä tai uudemmalla Windows-käyttöjärjestelmällä. Kehittäjä suositteleekin Mac- ja Linux-pelaajia hyödyntämään esimerkiksi Wineä tai Applen Boot Campia jatkossa Rocket Leaguen pelaamiseen.

Lähde: Psyonix

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

On vaan karu totuus, että niiden kolmen ihmisen per alusta takia ei kannata.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Uusia teknologioita, jotka kuitenkin ovat tuettuna Winen kautta? Eiköhän syy ole ihan myynneissä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Erittäin harmillinen uutinen. En luottaisi, että Psyonix rientää apuun jos peli rikkoontuu Wine/Proton-käyttäjillä esimerkiksi päivityksen yhteydessä, joten käytännössä taitaa pelaajilla olla edessä Windows-lisenssin ostaminen ja suljetun järjestelmän käyttäminen. Mustalle listalle.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Tästä nousi pieni haloo redditissä ja Psyonix joutui vähän tarkentamaan mikä on homman nimi. Eli Linux/Mac pelaajia on vain 0.3% basesta, yksinkertaisesti liian kallista kuulemma varmistella näin pienen pelaajamäärän takia että Mac/Linux versio pelittää kunnolla. Olivat kuulemma myös olleet Valveen yhteydessä ja Mac/Linux pelaajat voivat hakea refundin pelistä. Aika perse homma, mutta suht mallikkaasti ne on hoitanu silti.