Super Mario 3D All-Stars on todellista! Palaa Mario 64:n, Sunshinen ja Galaxyn pariin Switchillä / Uutiset / pelaaja.fi

Super Mario 3D All-Stars on todellista! Palaa Mario 64:n, Sunshinen ja Galaxyn pariin Switchillä

3.09.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
25
Super Mario 3D All-Stars, Super Mario, super mario sunshine, Super Mario Galaxy, julkaisupäivä, nintendo, Switch

Nintendo on paljastanut kokoelmapaketti Super Mario 3D All-Starsin Switchille. Kuten huhut jo aiemmin viittasivat, tuo paketti niin Super Mario 64:n, Super Mario Sunshinen kuin Super Mario Galaxynkin Nintendon uusimmalle konsolille.

Mitään massiivisia muutoksia klassikoihin ei ole Switchillä luvassa, vaan tarjolla on lähinnä mahdollisuus pelata niitä korkeammalla resoluutiolla ja nauttia erikseen kunkin teoksen musiikista. Nintendon tarkoituksena on ollut juhlistaa paketilla Super Mario Bros. -sarjan 35. juhlavuotta.

Super Mario 3D All-Stars tuodaan saataville niin digitaalisesti kuin fyysisesti jo niinkin nopeasti kuin 18. syyskuuta. Yllättävänä ratkaisuna pakettia ei tosin myydä perinteiseen malliin, sillä Nintendo kertoo sen jakelun olevan rajattu ja päättyvän ensi vuonna 31. maaliskuuta.

Paketille kertyy hintaa noin 60 euroa.

Julkistuksen kunniaksi Nintendo Switch Online -jäsenet voivat pelata tästä päivästä alkaen myös alkuperäistä Super Mario All-Stars -kokoelmaa osana konsolin retropelitarjontaa. Se sisältää Super Nintendo -versiot Super Mario Brosista, Super Mario Bros. 2:sta, Super Mario. Bros. The Lost Levelsista, Super Mario 3:sta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Aika typerää että poistavat myös digiversion myynnistä maaliskuussa.

Mutta tästä huolimatta hieno juttu! Sunshinea en ole koskaan päässyt pelaamaan ja 64 + Galaxy on mukava kokea uudestaan isommalla resoluutiolla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No ei voi valittaa enää siitä, ettei näitä ole Switchille tullut mutta onhan tämä nyt melkoinen rimanalitus. Ainoastaan Galaxy on edes vähän nykyaikaisen pelin tasolla graafisesti ja siitäkin vain ensimmäinen osa mukana.

Jää ostamatta tai sitten käytettynä. Mikäli olisi kunnon remastereina tullut niin olisin voinut raottaa lompakkoa jopa enemmän mitä nyt pyytävät. Toisaalta tuo 20 euroa per peli ei ole mitenkään älytön sekään mutta odotin itse jotain muuta.

Sama vaikka hankki Wii U ja pelata sillä näistä ne mitä pystyy jos kerran porttaus on tätä tasoa. Samaan aikaan Sony pistää peruspeliä halvemmalla myyntiin remastereita/remakeja: viimeisimpänä Shadow of the Colossus, jota en aikonut edes ostaa mutta kun oli niin edullinen että silti ostin. Ja se oli oikeasti kunnon remake. Näitä on pikaisella vilauksella hankala sanoa kunnolla edes remastereiksi.

Käyttäjän Pietu kuva
Pietu

Itselle aika raju pettymys. Mario 64:n ja Galaxyn jo omistan, joten en ole niitä hankkimassa. Myös Sunshinen hankkiminen täysin sellaisenaan ei kovasti houkuttele. Olisin toivonut kunnon remakea Sunshinesta, koska ko. peli jäi aikoinaan itseltä kokonaan kokematta. Tällaisena pakettina ei tule kauppoja.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Sääli että tekevät jostain ihmeen syystä tuosta rajoitetun ajan jutun. Sunshinea olisi kiva joskus pelata, mutta en tiedä hankinko Switchiä maaliskuuhun mennessä enkä aio sitä kiirehtiä yhden uudelleenjulkaisun vuoksi.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Melkein alkoi kaduttamaan Switchin myyminen, mutta sitten luin uutisen loppuun.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Vähän sääli ettei tullut kunnon remakea. Yksinään Mario 64:n remastered-versiosta olisin maksanut 60 €.

Käyttäjän Muuskaruikkunen kuva
Muuskaruikkunen

Itsellenikin oli vähän pettymys ettei grafiikoita ole kummemmin päivitetty. Kaikki pelit löytyy iteltä omilta konsoleiltaan, niin tuntuisi vähän hölmöltä ostaa tätä pakettia.

Kyllä tuo on varmaan hyvä kokoelma vaikka monelle tuoreemmalle fanille, joilta on jäänyt esim. Super Mario 64 ja Sunshine väliin. Sunshine on kyllä omaan makuun ihan huippu, kannattaa testata jos ei ole tullut pelailtua. Kunnon piristys ja lomamatka aurinkoon nyt kun ei fyysisesti pääse mihinkään :D Siitä syystä tekis itsekin mieli siihen maailmaan taas palailla, tosi hyvä peli toki muutenkin.

Toisaalta ymmärrettävää ettei kannata laittaa paukkuja esim. Super Mario 64:n täydelliseen päivitykseen, vaan keskittää tiimit (toivottavasti) uusiin pelien kehittelyyn. En usko että täysin remasteroidusta kokoelmasta olisi tullut samanlaista kassamagneettia kuin vaikka Crashien päivityksistä.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Aivan käsittämätöntä kusta ja paskaa että pelit poistetaan KAIKESTA myynnistä 31.3.2021.

Miten mikään firma voi olla näin tyhmä? Jos kuka tahansa muu kuin Nintendo tekisi tällaisen julistuksen niin olisi täysi sota jo päällä.

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Mä ainakin arvostan sitä, että kolme klassikkoa julkaistaan samassa paketissa juuri sellaisina kuin ovat. Ei mitään kunnon remastereita vastaan, mutta ne voidaan julkaista erikseen, eikä niitä pidä markkinoida minään autenttisina versioina peleistä. Se edellinen Super Mario Bros All Stars, mikä julkaistiin SNES:lle onnistuttiin ryssimään,kun NES-Marioiden ainutlaatuinen ulkonäkö muutettiin muistuttamaan enemmän Super mario Worldia. Fysiikoitakin oli muutettu. Esimerkiksi alkuperäinen SMB 3 on edelleen hyvin tyylikkään näköinen. Mitä 3D-Marioiden ulkonäköön tulee, niin Super Mario Sunshine näyttää edellee hyvältä GameCubella. Super Mario 64 taas näyttää oman aikansa peliltä, eikä siinä mitään vikaa ole. Mulle tällainen kokoelma on pienoinen unelmien täyttymys. Monista muistakin sarjoista voitaisiin julkaista vastaavia paketteja, missä voisi kokea pelit juuri sellaisina kuin ne oli tarkoitettukin kokea. Ensi vuonnahan on sekä Metroidin, että Zeldan 35-vuotispäivät, eli Nintendolle pieni wink-wink. Olisi aika kova juttu saada kaikki 2D-Metroidit samaan pakettiin.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Kokoelma sinällään on kaikessa kätevyydessään toivottu eikä siinäkään mitään vikaa ole, että tulee suhteellisen muuttumattomana, kun kerta ovat kuitenkin aika ajattomia tapauksia. Jotenkin 60€ vaan on kuitenkin liikaa pelkistä resoluution nostoista, varsinkin jos alkuperäiset löytyy. Galaxy 2 ja 3DS:n 3D Land kun olisi ollut vielä mukana niin 60€ hintalappu olisi ollut paremmin perusteltu.