Super Mario -elokuva saapuu loppuvuodesta 2022 – näyttelijäkaarti pursuaa Hollywood-tähtiä / Uutiset / pelaaja.fi

Super Mario -elokuva saapuu loppuvuodesta 2022 – näyttelijäkaarti pursuaa Hollywood-tähtiä

24.09.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6
Super Mario, Mario, nintendo, elokuva, Chris Pratt, Seth Rogen

Nintendon ja Kätyrit-leffoista tunnetun animaatiostudio Illuminationin yhteinen Super Mario -elokuvahanke on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Nintendo vahvisti yöllä animaatioelokuvan englanninkielisen pää-ääninäyttelijäkaartin, jossa Marion ja Luigin vakioääni Charles Martinet on saanut siirtyä vaivalloisiin "yllätyskameorooleihin".

Super Mario -elokuvan ääninäyttelijät ovat:

  • Mario - Chris Pratt (mm. Guardians of the Galaxy, Lego Elokuva)
  • Peach - Anya Taylor-Joy (Musta kuningatar, The VVitch)
  • Luigi - Charlie Day (Elämää Philadelphiassa, Lego Elokuva)
  • Bowser - Jack Black (The School of Rock, Kung Fu Panda)
  • Toad - Keegan-Michael Key (Keanu, Tomorrowland)
  • Donkey Kong - Seth Rogen (Superbad, This is The End)
  • Kamek - Kevin Michael-Richardson (Mortal Kombat, F Is for Family)
  • Cranky Kong - Fred Armisen (Portlandia, Documentary Now)
  • Spike - Sebastian Maniscalco (Green Book, The Irishman)

Mario-luoja Shigeru Miyamoton mukaan Marion voidaan odottaa puhuvan elokuvassa totuttua enemmän. Tähtirykelmää ei ole hankittu siis somistamaan vain trailereita ja lopputekstejä.

Ensi-iltansa Super Mario -elokuva saa loppuvuodesta 2022. Euroopan tarkempaa päiväystä ei ole toistaiseksi vielä vahvistettu, mutta Yhdysvaltoihin sitä sopii odottaa 21. joulukuuta 2022.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Onko maailmassa ketään, joka menee katsomaan animaatioelokuvaa dubbaajien vuoksi? Ymmärrän että Hollywood-nimillä markkinoidaan tuotosta, mutta eivät välttämättä ole dubbaajina niin hyviä kuin alan ammattilaiset.

Kuitenkin odotan mielenkiinnolla mitä Mariosta saadaan aikaiseksi.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Animaatioleffojen mainostaminen julkkisnäyttelijöillä on kyllä naurettavaa. Niitä ei kuitenkaan luonnollisesti leffassa nähdä, ja roolisuoritukset jää aina huomattavasti heikommiksi kuin ammattilaisääninäyttelijöiden vastaavat.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Uncharted ja Super Mario elokuvat siinä ensi vuoden odotetuinpia peli leffoja ❤️

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Lahis

Animaatioleffojen mainostaminen julkkisnäyttelijöillä on kyllä naurettavaa. Niitä ei kuitenkaan luonnollisesti leffassa nähdä, ja roolisuoritukset jää aina huomattavasti heikommiksi kuin ammattilaisääninäyttelijöiden vastaavat.

Chris Prattin Mariosta en olisi lainkaan huolissani, sillä tyypillä on jo takanaan mainiot ääniroolit sekä Lego-elokuvien (Emmett) että Pixarin Onwardin (Barley Lightfoot) päähenkilöinä.

Toki muistan itsekin, kuinka esim. ekaa Kung Fu Pandaa mainostettiin aikoinaan maineikkaalla näyttelijäkaartilla ns. hurjan viisikon ääninäyttelijöinä... ja sitten useimmilla heistä oli tyyliin ihan vain muutama vuorosana koko leffan aikana.

Mutta juu, maineikkailla live näyttelijöillä(kin) voi olla taustallaan myös ihan merkittäviä äänirooleja, ihan hyvin suoritettuja sellaisia. Ymmärtääkseni tässä on taustalla myös sitä, että kunnioitus ääninäyttelyä kohtaan ylipäätänsä on kasvanut. Pelit ja animaatiosarjat eivät ole enää "vain" pääasiassa lasten viihdettä suurilla markkinoilla. Eikä siten enää riitä, että maineikas live action näyttelijä vain tukitaan nauhoituskoppiin ilman kunnollista treeniä taikka ääniohjausta.

Siihen nimeen, en lähtisi itse dissaamaan vielä äänikaartia pelkästään sen perusteella, että näillä olisi laajempi kirjo maineikkaita live action-rooleja ääniroolien sijaan. Odotellaan mitä sieltä tulee ja ruoditaan sitten.

Koska kyseessä on animaatioleffa, omat odotukseni sen suhteen ovat ihan optimistiset. Se 90-luvun pökäle osoitti täydellisesti, miksi jotain Super Marion kaltaista, hyvin epärealistista ja suorastaan jopa absurdia pelimaailmaa on aivan turha änkeä väkisellä liian realistiseen muottiin. Itse asiassa bongasin kyseisen leffan DVDn tässä hiljattain eräällä kirpparilla. Kieroutunut uteliaisuuteni melkein houkutteli minut poimimaan sen mukaani, vaikka tiesinkin millainen paskakasa siinä olisi tiedossa. Mutten sitten maalaisjärkeni voitti, taivaan kiitos. Säästyi rahat ja kallisarvoinen aikani johonkin järkevämpään.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Disney on käyttänyt animaatioissaan omien aikakausiensa näyttelijä- ja muusikkokuuluisuuksia lähemmäs sadan vuoden ajan, eikä kukaan nyt varmaan lähde kiistämään niiden laatua ääninäyttelyn osalta. Lopputulos on viime kädessä enemmän kiinni ohjauksesta kuin siitä, kykenevätkö "oikeat" näyttelijät suoriutumaan pelkistä äänirooleista.

Omaan silmään vaikuttaa kyllä hyvältä castiltä, ja etenkin Charlie Day on odottamattoman mainio valinta Luigiksi. Kiva myös, ettei Martinetia ole täysin unohdettu.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Kun näin ketkä on ketkä, tokaisin: "En halua Chris Prattin kuulostavan Chris Prattiltä, enkä Jack Blackin Jack Blackiltä". Omituisia castauksia, tästä taitaa tulla 1993-elokuvan tasoinen trainwreck.

Nostoja