Super Mario Maker 2 esiteltiin kunnolla – luvassa moninpeliä, tarinakampanjaa ja kasapäin uusia rakennuspalasia

Tämän kaiken Nintendo paljasti yön Direct-lähetyksessä!

16.5.2019 08:56

Yön ensitunneilla käynnistynyt Nintendo Direct -lähetys keskittyi lupailujen mukaisesti Super Mario Maker 2 -peliin. Lähetyksessä esiteltiin uutta Mario-kenttien rakentamiseen ja jakamiseen suunniteltua peliä peräti 17 minuutin verran.

Nintendo Switchille ilmestyvä Super Mario Maker 2 monipuolistaa melkoisesti alkuperäisestä Wii U -osasta tuttua rakennustyökalua. Mukaan on lisätty lukuisia uudistuksia, rakennuspalasia ja muokkaustyökaluja, kuten On/off-kytkimet, tasapainolaudat, heiluvat tartuntakoukut, vertikaaliset kentät, hakeutuvat ohjukset sekä isot kolikot – vain muutamia mainitaksemme.

Kenttiä voi nyt myös suunnitella yhdessä kaverin kanssa ja niihin voi asettaa läpäisyehtoja, kuten tiettyjen tavoitteiden suorittamista.

Super Mario Maker 2 sisältää täysin uuden tarinatilan, jossa Marion tehtävänä on uudelleenrakentaa prinsessa Peachin linna. Tarinatila toimii kertoman mukaan opetustyökaluna, sillä sen sata Nintendo-kehittäjien rakentamaa kenttää pyrkivät antamaan ideoita miten rakennustyökaluja ja palasia voisi hyödyntää omissa luomuksissaan. Nintendon hovisäveltäjä Koji Kondo luonut peliä varten jopa upouusia säveliä.

Kenttäteemoissa nähdään sen sijaan täysin uusia maisemakattauksia, joita ei ole aiemmin nähty esikuvina toimivissa kaksiulotteisissa Mario-loikinnoissa, kuten lumisateinen talviteema sekä helteinen aavikko. Teemoista on nyt myös päivä- ja yö-versiot, joista jälkimmäisissä kentät saavat uutta eloa esimerkiksi sääefekteillä ja muilla yllättävillä tavoilla.

Grafiikkatyyleistä poikkeavin on täysin uusi Super Mario 3D World, josta saatiin esimakua jo pelin ensijulkistuksessa. Sen ominaisuudet ja rakennuspalaset ovat kuitenkin sen verran uniikkeja ja monimuotoisia, etteivät ne toimi lainkaan klassisemmissa grafiikkatyyleissä. Näihin lukeutuvat muun muassa seinäkiipeilyyn soveltuva kissapuku sekä sporttinen auto.

Mukana on luonnollisesti verkkopuoli, jossa kenttiä voi pelata, etsiä ja jakaa edellisosan tapaan. Mahtuupa peliin tuoreimmista 2D-loikinnoista tuttu neljän hengen moninpeli, jossa voidaan ottaa toisistaan mittaa tai tehdä yhteistyötä Mariolla, Luigilla, Toadilla ja Toadettella kaikissa grafiikkatyyleissä.

Samaan syssyyn Nintendo julkisti Nintendo Switch Online -jäsenille erityisen Game Voucher -kampanjan, jossa pelaajat voivat ostaa kaksi sen valikoimaan lukeutuvaa latauspeliä alennettuun hintaan.

Super Mario Maker 2 julkaistaan Switchille 28. kesäkuuta, ja pelistä julkaistaan myös Limited Edition -versio. Se sisältää varsinaisen pelin lisäksi vuoden Nintendo Switch Online -jäsenyyden, joka on oleellinen omien kenttien jakamisen kaltaisten verkko-ominaisuuksien kannalta. Rajatulle määrälle ennakkotilaajia on luvassa ennakkotilausbonuksena Super Mario Maker 2 -kosketuskynä.

Koko Nintendo Direct -lähetyksen voi katsastaa ohesta.

Päivitys (16.5. klo 11:56): Pelaaja.fi tiedusteli ennakkotilaajalahjaksi mainitun kosketusynän saatavuutta Nintendon Suomen maahantuojalta Bergsalalta. Vastauksen

– Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole tämän tarkempaa tietoa asiasta. Kuten yleensä, kannattaa tarkkailla www.nintendo.fi ja meidän sosiaalisen median kanavia, vastaus kuului.

Lisää luettavaa