Super Mario Maker 2 esiteltiin kunnolla – luvassa moninpeliä, tarinakampanjaa ja kasapäin uusia rakennuspalasia / Uutiset / pelaaja.fi

Super Mario Maker 2 esiteltiin kunnolla – luvassa moninpeliä, tarinakampanjaa ja kasapäin uusia rakennuspalasia

16.05.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Super Mario Maker 2

Yön ensitunneilla käynnistynyt Nintendo Direct -lähetys keskittyi lupailujen mukaisesti Super Mario Maker 2 -peliin. Lähetyksessä esiteltiin uutta Mario-kenttien rakentamiseen ja jakamiseen suunniteltua peliä peräti 17 minuutin verran.

Nintendo Switchille ilmestyvä Super Mario Maker 2 monipuolistaa melkoisesti alkuperäisestä Wii U -osasta tuttua rakennustyökalua. Mukaan on lisätty lukuisia uudistuksia, rakennuspalasia ja muokkaustyökaluja, kuten On/off-kytkimet, tasapainolaudat, heiluvat tartuntakoukut, vertikaaliset kentät, hakeutuvat ohjukset sekä isot kolikot – vain muutamia mainitaksemme.

Kenttiä voi nyt myös suunnitella yhdessä kaverin kanssa ja niihin voi asettaa läpäisyehtoja, kuten tiettyjen tavoitteiden suorittamista.

Super Mario Maker 2 sisältää täysin uuden tarinatilan, jossa Marion tehtävänä on uudelleenrakentaa prinsessa Peachin linna. Tarinatila toimii kertoman mukaan opetustyökaluna, sillä sen sata Nintendo-kehittäjien rakentamaa kenttää pyrkivät antamaan ideoita miten rakennustyökaluja ja palasia voisi hyödyntää omissa luomuksissaan. Nintendon hovisäveltäjä Koji Kondo luonut peliä varten jopa upouusia säveliä.

Kenttäteemoissa nähdään sen sijaan täysin uusia maisemakattauksia, joita ei ole aiemmin nähty esikuvina toimivissa kaksiulotteisissa Mario-loikinnoissa, kuten lumisateinen talviteema sekä helteinen aavikko. Teemoista on nyt myös päivä- ja yö-versiot, joista jälkimmäisissä kentät saavat uutta eloa esimerkiksi sääefekteillä ja muilla yllättävillä tavoilla.

Grafiikkatyyleistä poikkeavin on täysin uusi Super Mario 3D World, josta saatiin esimakua jo pelin ensijulkistuksessa. Sen ominaisuudet ja rakennuspalaset ovat kuitenkin sen verran uniikkeja ja monimuotoisia, etteivät ne toimi lainkaan klassisemmissa grafiikkatyyleissä. Näihin lukeutuvat muun muassa seinäkiipeilyyn soveltuva kissapuku sekä sporttinen auto.

Mukana on luonnollisesti verkkopuoli, jossa kenttiä voi pelata, etsiä ja jakaa edellisosan tapaan. Mahtuupa peliin tuoreimmista 2D-loikinnoista tuttu neljän hengen moninpeli, jossa voidaan ottaa toisistaan mittaa tai tehdä yhteistyötä Mariolla, Luigilla, Toadilla ja Toadettella kaikissa grafiikkatyyleissä.

Samaan syssyyn Nintendo julkisti Nintendo Switch Online -jäsenille erityisen Game Voucher -kampanjan, jossa pelaajat voivat ostaa kaksi sen valikoimaan lukeutuvaa latauspeliä alennettuun hintaan.

Super Mario Maker 2 julkaistaan Switchille 28. kesäkuuta, ja pelistä julkaistaan myös Limited Edition -versio. Se sisältää varsinaisen pelin lisäksi vuoden Nintendo Switch Online -jäsenyyden, joka on oleellinen omien kenttien jakamisen kaltaisten verkko-ominaisuuksien kannalta. Rajatulle määrälle ennakkotilaajia on luvassa ennakkotilausbonuksena Super Mario Maker 2 -kosketuskynä.

Koko Nintendo Direct -lähetyksen voi katsastaa ohesta.

Päivitys (16.5. klo 11:56): Pelaaja.fi tiedusteli ennakkotilaajalahjaksi mainitun kosketusynän saatavuutta Nintendon Suomen maahantuojalta Bergsalalta. Vastauksen

- Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole tämän tarkempaa tietoa asiasta. Kuten yleensä, kannattaa tarkkailla www.nintendo.fi ja meidän sosiaalisen median kanavia, vastaus kuului.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän untokuoriainen kuva
untokuoriainen

Ostin tuon limited version sen 12 kuukautta sai eshopista 2020 asti, mutta miten tuon styluksen saa Suomeen mynintendosta missään ei ole koodin sallivaa laaria minne sen saa.

Käyttäjän untokuoriainen kuva
untokuoriainen

Otin yhteyttä Suomen Bergsalaan heillä ei ole mitään jakelua tuohon kosketuskynään. Joten ei tintedo kynää vaikka maksoi limited editionista. Sanoivat , että tulee ehkä sitten joskus saataville sillä koodilla. Aika hurjaa.

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa

Hyvältä vaikutti kyllä. Ostoon menee.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

uusia maisemakattauksia, joita ei ole aiemmin nähty esikuvina toimivissa kaksiulotteisissa Mario-loikinnoissa, kuten [--] helteinen aavikko.

Kolmosessahan on kokonainen aavikkomaailma, josta tuo vaikuttaisi olevan auringoineen päivineen.

Mutta tosi hyvä tarjous kyllä. Kaksi peliä satasella. Aivan ennenkuulumatonta. Perusnintentoa.

Nostoja