Super Mario Maker mullistaa Mario-pelaamisen syyskuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Super Mario Maker mullistaa Mario-pelaamisen syyskuussa

17.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Omien Super Mario -kenttien rakentamisen mahdollistava Mario Maker on nimetty uusiksi. Viime vuonna Wii U:lle paljastettua peliä kutsutaan nykyisin ylväämmin Super Mario Makeriksi, mikä kannattaa muistaa varsinkin syyskuun koittaessa. Kyseisen kuun 11. päivä peli on tarkoitus tuoda nimittäin viimein kaikkien saataville.

Super Mario Makerin julkaisupäivän Nintendo paljasti osana E3-messujen yhteydessä pitämäänsä Nintendo Digital Event -lähetystä. Sen yhteydessä pelistä julkaistiin myös ohesta löytyvä uusi traileri, joka varsin monialaisesti esittelee pelin editorin suomia mahdollisuuksia. Jos sen ohella pelistä kaipaa kuitenkin vielä lisää hullua materiaalia, kannattaa läpi katsoa Nintendo World Championships -turnauksen kohokohtavideo peliä koskien.

Osana Nintendo Digital Eventia julkaisupäivänsä sai lisäksi myös 3DS:n sisustuspeli Animal Crossing: Happy Home Designer, joka on tarkoitus julkaista lokakuun 2. päivä Euroopassa. Animal Crossing -teemaa mukaillen samalla paljastuksen kohteeksi päätyi lähetyksessä myös virtuaalinen lautapeli Animal Crossing: Amiibo Festival, joka sekin julkaistaan vielä tänä vuonna.

Wii U -iloittelun kannalta Mario Tennis -fanitkin saivat Digital Eventista ilouutisia, sillä lähetyksessä saatiin myös ensimmäinen vilaus Mario Tennis: Ultra Smashiin. Peli olisi tarkoitus saada kauppoihin vielä kuluvan vuoden lopulla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nuo Mario Makerin trailerin kentät on juuri sellaista mitä ei missään nimessä innosta edes testata.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Mario Maker voi olla ihan hauska pikku peli, mutta aika jäätävää, että se oli nintendon tämän vuotisen E3:n "killer app"

Käyttäjän Artyx80 kuva
Artyx80
Lainaus käyttäjältä Megaman

aika jäätävää, että se oli nintendon tämän vuotisen E3:n "killer app"

Tämä... Vetää vähän sanattomaksi Nintendon show. Vuosi 2015 siis näyttää pelien suhteen about tältä, Yoshi Wooly World (platformer) kesäkuu, Super Mario Maker (platformer) syyskuu, Devils Third ja Start Fox later this year ja vasta joulukuussa sitten Xenoblade.

Iso AUTS faneille.. Jengillä oli astetta isommat odotukset, niin kuin minullakin..

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus käyttäjältä Artyx80

Vuosi 2015 siis näyttää pelien suhteen about tältä, Yoshi Wooly World (platformer) kesäkuu, Super Mario Maker (platformer) syyskuu, Devils Third ja Start Fox later this year ja vasta joulukuussa sitten Xenoblade.

Iso AUTS faneille.. Jengillä oli astetta isommat odotukset, niin kuin minullakin..

No, omalla pelaamistahdillani (noin 2-3h per ilta) laatupelaamisesta on ollut runsaudenpula ja 3 uutta peliä loppuvuodelle (+ ehkä satunnainen 3DS hankinta) kuulostaa omaan korvaani ihan sopivalta. Sehän tässä lähinnä, että mitä sitten seuraavaksi? Jos Nintendo aikoo ensi vuonna siirtää Wii U:n taka-alalle, niin tulevaan sukupolveen tulee olemaan melkoinen kuilu. Vaikka olenkin ollut jokseenkin tyytyväinen Wii U:hun ja sen pelitarjontaan, niin kyllä mä odottaisin vielä aika paljon enemmän "bang for my buck", ennenkuin siirrytään tulevaan sukupolveen. Etenkin vielä huomioiden, että Nintendon viimeaikaisten linjausten myötä tulevaan sukupolveen siirtyminen on hyvinkin kysymysmerkin alla omalla kohdallani.

Käyttäjän AV_VA kuva
AV_VA

Komppaan edeltäjiä. Jotenkin ihan helkkarin väsähtäneeltä vaikuttaa Nintendon meininki juuri tällä hetkellä. Palataan asiaan sitten vaikka vuoden päästä - odotukset eivät ole enää järin korkealla.

Käyttäjän Artyx80 kuva
Artyx80
Lainaus käyttäjältä Megaman

laatupelaamisesta on ollut runsaudenpula ja 3 uutta peliä loppuvuodelle (+ ehkä satunnainen 3DS hankinta) kuulostaa omaan korvaani ihan sopivalta.

Tämä on totta. Tänä vuonna WiiUn tarjonta omaan silmiin näyttää laatu pelaamisen puolelta vain Splatoonia ja Xenobladea, se on aika vähän kotikonsolille. Tasohyppelyitä en ole jaksanut vuosiin ja näitä tuntuisi WiiUlle tulevan suoraan sanottuna liikaa. Toivon kyllä, että Devils Thirdistä muodostuisi maistuva yksinpeli ja hyvin kantava moninpeli kokonaisuus mutta näin pitkän kehitys kaaren takia toiveet ovat hyvinkin pienet. Varsinkin kun iso N tuntuisi olevan suht hiljainen kyseisestä pelistä. Noh aika näyttää

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Olen oikeasti todella innoissani Mario Makeristä, koska tykkään kaikseta luovuutta vaativasta touhusta. Tuleva Xenoblade on toinen peli jota odotan kovasti. Siinä se sitten olikin tämän presentaation osalta. Kumpikin peli on ollut hyvin tiedossa jo pitkään, joten mitään yllätystä ei tullut. Paitsi... Se helvetin uusi Metroid! Ei ! Siis oikeasti, mihin suuntaan ne on vieneetkään tämän hienon sarjan. Sitten kun peli aikanaan flobbaa pahasti, Nintendo saa taas uuden syyn olla tekemättä mitään sarjan suhteen. Kuinka vaikea se on tehdä vaikka ihan perinteistä 2D Metroidia. Indiekehittäjätkin tekevät sen kaltaisia pelejä melkein liukuhihnalta ja halvalla. Lisäksi ei mitään uutisia esimerkiksi Fatal Frame 5:n länsijulkaisusta.

Käyttäjän Artyx80 kuva
Artyx80
Lainaus käyttäjältä Qvistus

Lisäksi ei mitään uutisia esimerkiksi Fatal Frame 5:n länsijulkaisusta.

Ai niin tämä. Tälle odotin jotain pohjaa ja mahdollista julkistuspäivää koska on erittäin odotettu peli itselleni, mutta ei. Eivät kyllä Devils Thirdistä pihahtaneet myös joten varmaan kuuluuvat samaan "suuruus" luokkaan Nintendon silmissä. Toivon todella syvästi, että FFV saataisiin tänä vuonna pelattavaksi, pelastaisi edes vähän tuota heikkoa tarjontaa. Näistä kahdesta pelistä puhuminenkin pressissä olisi saattanut shown kokonaisuutta huomattavasti parempaan valoon.

Nostoja