Super Mario Maker on Nintendon uusin miljoonahitti / Uutiset / pelaaja.fi

Super Mario Maker on Nintendon uusin miljoonahitti

30.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Omien Super Mario -kenttien luomisen mahdollistava Wii U -peli Super Mario Maker on myynyt miljoona kappaletta maailmalla, Nintendo on vahvistanut. Peli saatiin kauppoihin alkujaan Japanissa 10. syyskuuta ja muualla maailmassa päivää myöhemmin, eli rajapyykin saavuttamiseen pelillä meni noin parisen viikkoa.

Kaiken kaikkiaan erilaisia Super Mario -kenttiä Super Mario Makerilla on luotu Nintendon mukaan tähän mennessä yli 2,2 miljoonaa kappaletta. Näitä kyseisiä kenttiä pelaajat ovat pelanneet yhteensä lähemmäs 75 miljoonaa kertaa.

Super Mario Maker oli Mario-faneille ympäri maailmaa 30 vuotta rakenteilla ollut unelma. Peli on herättänyt kaikenikäisten pelaajien mielikuvituksen ja nostanut heidän omistautumisensa Nintendoa kohtaan kokonaan uudelle tasolle, Nintendon amerikkalaisosaston johtaja Reggie Fils-Aimé kommentoi Mario Makerin menestystä.

Super Mario Maker on Nintendon toinen miljoonahitti Wii U:lla tänä vuonna. Aikaisemmin kesällä myös räiskintäpeli Splatoon rikkoi miljoonan myydyn kappaleen rajapyykin. Matkaa peleillä on vielä jonkin verran kuitenkin Wii U:n myyntilistojen kärkeen, jota pitää hallussaan viime vuonna julkaistu Mario Kart 8 yli viiden miljoonan kappaleen myyneillään.

Kaiken kaikkiaan erilaisia Super Mario -pelejä Nintendo kertoo myyneensä maailmalla nyt yli 310 miljoonaa kappaletta.

Pelaaja-lehden arvostelun Super Mario Makerista voi lukaista tämän viikon perjantaina lehtipisteisiin saapuvasta lokakuun numerosta.

Päivitys kelllo 16.20: Osuvasti tänään Nintendo on julkaissut 3DS:n ja Wii U:n Super Smash Brosiin myös uuden Super Mario Maker -aiheisen kentän. Pelattavaksi sen voi saada joko yhdelle alustalle 2,49 eurolla tai sitten kerralla sekä 3DS:lle että Wii U:lle 3,49 eurolla. Pelin Wii U -versioon ostettavissa on parhaillaan nyt myös uusi merirosvolaivakenttä 1,99 eurolla.

Lähde: Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Pakko myöntää tuli kyllä ihan puskista tälläiset myynnit. Olisin kuvitellut että mennään aikalailla Splatoonin myynneissä, mutta jo nyt miljoona myyty, niin mennään kyllä aika heittämällä ohi.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Itse ounastelin, että olisi myynyt avausviikolla sen miljoonan. Tosin japanissa ei myynyt kuin ~140k, vaikkakin hyvin sillä myyntilistojen kärkeen pääsi. Ei siis mahdoton rajapyykki olisi ollut rikkoa, jos vähän paremmin olisi kotimaassaan saanut hypeä. Mutta huippusuoritus siitä huolimatta, kun alle kolmessa viikossa meni miljoona rikki. Kai tuossa oli digimyynti mukana? Varmasti aika paljon hyviin myynteihin on johdattanut se, että Nintendolla on ollut Mario Makerille (ainakin amerikassa) Mario Kart 8:n veroinen mainos/markkinointi-kampanja.

Tämä peli myy kyllä perkuleesti joulumarkkinoilla, veikkaan minä. Nyt kun on Star Fox ja Zelda U lykätty alta pois, niin tämä ja Splatoon liikuttaa Wii U:ta ihan kivasti pukinkontteihin. Ja tottakai pohjalla painaa vielä "vanhat kestosuosikit" Mario Kart 8 ja Super Smash Bros. Meille jo Wii U:n omistaville ja kyseiset pelit hommanneille loppuvuodesta on tarjolla sitten Fatal Framea ja Xenoblade X:ää, mikäli kauhu ja über-rpg kiinnostaa. Latauspuolelta tietysti FAST Racing NEO on pakko-ostos, mikäli ei lipsu ensi vuoteen. Itse uskon että joulumarkkinoille saadaan lisäksi vielä joku kohtuu kiva yllätyspeli, jota ei olla vielä edes julkistettu.

Nostoja