Super Marion isä Shigeru Miyamoto tunnustetaan Japanissa kulttuurisesti merkittäväksi henkilöksi / Uutiset / pelaaja.fi

Super Marion isä Shigeru Miyamoto tunnustetaan Japanissa kulttuurisesti merkittäväksi henkilöksi

29.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Nintendon pitkäaikainen suunnittelijatähti Shigeru Miyamoto ollaan tunnustamassa Japanin valtion toimesta kulttuurisesti merkittäväksi ja ansiokkaaksi henkilöksi.

Tunnustuksien saajia julkistetaan useampi aina vuosittain ja historian varrella niitä ovat vastaanottaneet esimerkiksi erilaiset kuvataitelijat, näyttelijät, säveltäjät ja tieteilijät. Pelit ovat laajalti jääneet tähän asti varjoon, mikä tekee Miyamoton tunnustuksesta aina vain huomionarvoisemman.

Vanha Sonic the Hedgehog -avaintekijä Yuji Naka tuulettelikin ensimmäisten joukossa videopelien saamaa valokeilaa Twitterissä onnitellen samalla Miyamotoa. Sanomalehti Sankein haastattelussa myös Miyamoto ilmaisi ilonsa pelien saamasta huomiosta ja muistutti kollegojensa merkityksestä menestyksessään.

Kaiken kaikkiaan tunnustuksen saa tänä vuonna 21 henkilöä. Näiden joukkoon lukeutuu myös esimerkiksi mangataiteilija Moto Hagio.

Lähde: Video Games Chornicle, Nikkei, Sankei, Cheesemeister (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tuo mies jos kuka ansaitsee tuon maininnan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ei taida maailmassa olla kovin montaa ihmistä, jotka olisi vaikuttaneet yhtä paljon siihen mitä videopelit nykyään on. Miyamotoa pidetään yhtenä nykyaikaisen pelisuunnittelun isistä, joka ehkä ensimmäisenä ajatteli pelejä pelkän ohjelmointihaasteen sijaan konseptina hahmoineen ja taustatarinoineen.

Kertoo myös jotain videopelien käsittämättömästä kehitystahdista, että tämä mestari on yhä keskuudessamme ja on vielä suhteellisen "nuori" 66-vuotiaana. On siis nähnyt koko videopelien kehityshistorian nollasta nykypäivän lähes fotorealismiin ja suurimman osan siitä ihan aitiopaikalta. Ei mahdu tällaisen 90-luvun lapsen tajuntaan tämä.