Super Smash Brosin paluu tapahtuu kahdessa etäisessä osassa / Uutiset / pelaaja.fi

Super Smash Brosin paluu tapahtuu kahdessa etäisessä osassa

9.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Nintendo on antanut tarkennetut julkaisuikkunat seuraaville Super Smash Bros. -peleilleen. Mikäli mätkiminen 3DS:llä kiinnostaa, tulee se onnistumaan jo kuluvan vuoden kesällä, kun vuorostaan Wii U:lla superveljesmätkintä valmistaudutaan aloittamaan tulevan talven aikana.

Ajankohdat kerrottiin Nintendon viimeisimmässä Direct-lähetyksessä, joka oli omistettu täysin uusille Super Smash Bros. -peleille. Peleistä saatiinkin lähetyksessä roppakaupalla yksityiskohtia, jotka kaikki eivät myöskään koskeneet vain Marion viiksien tuuheutta.

Sisällöllisesti uusi Super Smash Bros tulee olemaan jonkin verran erilainen 3DS:llä ja Wii U:lla. Molemmat versioista sisältävät kyllä samat pelihahmot, mutta tasojen osalta toisesta versiosta voi löytyä kenttiä, joita vuorostaan toisessa ei ole. Vain 3DS:llä koettavaksi saadaan myös uusi Smash Run -moninpelitila, jossa pelaajat ensin viiden minuutin ajan voimistavat hahmojaan tasoloikkakenttiä muistuttavissa luolastoissa ja sitten lopulta mittaavat paremmuutensa perinteisissä Smash-taisteluissa.

Lupauksena on annettu, että 3DS:llä Super Smash Brosin taistelut toimivat pääasiallisesti 60 ruutua sekunnissa pyörivällä ruudunpäivityksellä jopa 3D-efektin ollessa päällä. Muutamia kompromisseja on kuitenkin jouduttu tekemään, sillä taisteluissa käytettävistä apureista ainakin osa on jouduttu rakentamaan 30 ruudun sekuntivauhdin varaan.

Monien iloksi 3DS-version on vahvistettu tukevan myös nettipeliä. Mysteeriksi on kuitenkin vielä jäänyt, miten Super Smash Brosin Wii U- ja 3DS-versio tulevat toimimaan keskenään.

Nettipelin osalta uudistuksen on kokenut varsinkin tapa, jolla pelaamaan pääsee tuntemattomia taistelijoita vastaan. Nettiin hypätessään pelaajille tarjotaan valittavaksi kaksi pelitilaa, For Fun ja For Glory, jotka määrittelevät otteluiden säännöt. For Funissa pelaamaan päästään satunnaisella kentällä kaikki tavarat avattuina ja vain Smash-pelitilaa hyödyntäen. For Gloryssa sen sijaan pelaaminen hoituu vain tasaisella Final Destination -kentällä, jossa ei tavaroita nähdä.

For Fun -tilaa pelatessa peli pitää kirjaa vain pelitilassa kerrytetyistä voitoista ja on näin siis kokemuksena huomattavasti kepoisampi. For Gloryssa laskuun otetaan mukaan myös tappiot, joten sen pariin pyritään houkuttelemaan kovimmista kovimmat pelaajat. Jotta peli-ilo myös säilyisi, on Nintendo valmis jakamaan tarpeen tullen väliaikaisia porttikieltoja pelaajille, jotka käyttäytyvät epäurheilijamaisesti.

Täysin uusien hahmojen osalta Directissä julki tuotiin tällä kertaa uusimmista Pokémon-peleistä tuttu Greninja. Uusimmassa Super Smash Brosissa Zero Suit Samusin, Sheikin ja Charizardin on samalla vahvistettu muuttuvan aiempaa itsenäisemmiksi kokonaisuuksiksi. Final Smash -hyökkäyksiä on lisäksi muutettu peleissä hieman, sillä niiden yhteydessä tapahtuvat hahmojen muodonmuutokset on nyt poistettu.

Directin yhteydessä kummastakin uudesta Super Smash Brosista nähtiin rutkasti pelikuvaa, minkä ohella monien hahmojen liiketarjonnasta jaettiin paljon yksityiskohtia. Näistä asioista kiinnostuneet löytävätkin Directin arkistoidun version alta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Oli kyllä fiksumpi ratkaisu julkaista 3DS-versio etuajassa, eikä samaan aikaan. Molemmat versiot lähtevät sittenkin ostoon!

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

3DS-versiota olen pitkään odotellut, onneksi jo kesällä pääsee pelaamaan. :)

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

En todellakaan malta odottaa, Brawlia on tullut pelattua enemmän kuin tarpeeksi, joten tätä peliä odotan enemmän kuin mitään muuta! Onneksi nettipeliin on selvästi panostettu enemmän, olisihan se ankeaa pelata yksinään 3DS:llä. Hyvä, että on peliin on saatu uusia hahmoja, mutta missä on Jigglypuff? Tokihan minä haluaisin jatkossakin nukahtaa kielekkeen yli!

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

En tajua, miksi näitä ei julkaista samaan aikaan. Tietenkin olisin ostanut Wii U-version, mutta ei huvita jäädä odottelemaan sitä, kun kaikki pelaavat jo 3DS-versiota. Toisaalta, mikä on koukku ostaa lähestulkoon identtinen Wii U versio (paremmilla graffoilla), kun on jo pelannut 3DS-versiota puoli vuotta?

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Kaipa tuota WiiU-versiota on mukavaa pelata samalta sohvalta porukan kanssa, mutta ei sen enempää. 3DS-versiota en ole hankkimassa, vaika laite löytyykin. En nää sille mitään syytä, miksi hankkisin. Kai tuota/noita jotkut jaksaa hakata netissä.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Kivahan tuosta oli vihdoin saada lisää tietoa ja Pokemonien itsenäisempi asema oli etenkin tervetullut uutinen, en malta odottaa tuhon kylvämistä Charizardilla! Sheik julkistettiin myös, joten vanha tiimi on kasassa nettimatseja varten.

Ainoa mikä huolettaa on jaksanko odottaa Wii U -versiota... No, jos rahat riittää niin pitänee ostaa molemmat versiot.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Charizard on kova lisäys. Tuo traileri sai kyllä muutenkin tälläisen Nintendo-fanipoikulin jalat veteläksi. :)

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Andzerx

Oli kyllä fiksumpi ratkaisu julkaista 3DS-versio etuajassa, eikä samaan aikaan. Molemmat versiot lähtevät sittenkin ostoon!

Tätä itsekin mietin, että erittäin järkevä veto. Ne jotka haluavat kummatkin versiot saa aikaa kerätä pesämunaa kumpaankin versioon rauhassa, niitä joita kiinnosti vain Wii U versio voivat ostaa välissä myös 3DS version, ne jotka 3DS version ostivat voivat haluta ostaa Wii U version kokemuksensa perusteella jne. Varsinkin jos lisäävät joitain ominaisuuksia että voi hyödyntää kumpaakin versiota niin kultakaivos nintendolla!
Tämä oli samalla vastaus Megamanin kommenttiin. Simppeliä ja järkevää bisnestoimintaa, puhutaan siis pelin pienemmästä samantasoisesta versiosta erittäin suositulle kannettavalle laitteelle ja sitten HD tasoisesta vanhasta kunnon sohva moninpelistä laitteelle jota ei omista kuin muutama henkilö. :)
Kunhan vain halventavat Pro Controllerin hintaa ja antaisivat tavan käyttää sitä tietokoneessa.
Myös se, että 3DS versio pyörii tosiaan sen 60fps tärkeimmissä paikoissa aina on todella merkittävä saavutus. Isommissa 3D renderöidyissä 3DS peleissä on aina ollut nähtävissä pientä frameraten tippumista varsinkin stereoskooppinen 3D päällä. Varsinkin Luigis Mansionissa heitteli framerate vähän miten sattuu.

3DS versiossa ainoana jäi mietityttämään sisältääkö Download Playin joka on kyllä melkein pakollinen tällaisessa pelissä.
Niin ja itseäni enemmän huolettaa se, että pokemoneja on enemmän itsenäisinä taistelijoina. Kunhan eivät enempää julkaise ei pitäisi olla ongelmaa, mutta tuntuu vain enemmän halvalta tavalta saada lisää taistelijoita kehään. Piti itseasiassa googlettaa että mikä helvetti on Greninja :P

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Toivottavasti Nintedolla riittää paukkuja syksylle, muuten voi SSB U:n myöhäinen julkaisu koitua konsolille turhan kohtalokkaaksi.

Käyttäjän Blastyk kuva
Blastyk

Saa nähdä, julkaistaanko Wii U:n SSB:tä ollenkaan, sillä "winter 2014" tarkoittaa lähes poikkeuksetta tammi-helmikuuta 2015, ja sitten kun siihen lisätään perinteinen 2-3kk myöhästyminen, about vuoden päästä on sitten lopullinen julkaisu. Wii U taitaa vaan olla kuopattu tässä vaiheessa.