Suurstrategiaa kerrakseen! Crusader Kings II, Europa Universalis IV, Hearts of Iron IV ja Stellaris jatkavat yhä kasvamistaan

Paradox julkisti viikonloppuna parikin uutta peliä, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi edelleen tukemassa myös vanhempia nimikkeitään.

20.5.2018 13:12

Paradox Interactive on vahvistanut kokonaisen joukon uusia laajennuksia sen suurstrategiapelitarjontaan.

Jo kuusi vuotta vanha Crusader Kings II on laajenemassa lähitulevaisuudessa Holy Fury -lisärillä, joka keskittyy sisällöltään pohjoisiin ristiretkiin. Sen voimin vaikuttamaan päästään siis eurooppalaisten pyrkimyksiin käännyttää pohjoismaalaiset pakanat kristinuskoon. Tarjolla on muun muassa monipuolisempia uskonnollisia toimia, kuten mahdollisuus uudistaa pakanauskontoja ja hienosäätää näiden sodanhaluisuutta. Halutessaan pyhää sotaa on mahdollista lähteä selvittämään myös satunnaisesti muodostettavilla kartoilla. 

Holy Fury on kustantamassa 20 euroa. Sen julkaisun yhteydessä ilmestyy ilmainen päivitys, joka uusii hieman tapaa, jolla ristiretket toimivat pelissä.

Europa Universalis IV:n osalta tuloaan tekee hiljalleen lisäosa Dharma, joka laittaa suurennuslasinsa Intian ylle. Samalla korostusta osakseen saavat erilaiset rauhanajan vuorovaikutukset, joilla esimerkiksi juuri Intian eri kansojen ja siirtomaavaltojen suhteita käsitellään.

Dharma on myös 20 euron hintainen lisäri. Tuekseen sekin saa ilmaisen päivityksen, joka laittaa uusiksi Intian, Tiibetin ja Burman karttoja.

Toisen maailmansodan aikakauteen keskittyvän Hearts of Iron IV:n seuraava lisäosa on Man the Guns. Myöskin 20 euron hintainen lisäri ilmestyy syventämään pelin merisotakäyntiä tarjoten esimerkiksi mahdollisuuden suunnitella paremmin omia sota-aluksia. Demokraattiset valtiot saavat myös uudenlaisia toimintavaihtoehtoja.

Minkäänlaista traileria Man the Gunsista ei ole vielä saatavilla. Sen mainosbanneri on kiinnitetty kuitenkin alle edes jonkinlaista fiilistä välittämään.

Jo aiemmin vahvistunut Stellaris-lisäosa Distant Stars on vuorostaan saanut nyt tarkan julkaisupäivän. Kartoittamattomia avaruuden kolkkia tutkimaan lähettävä lisäri ilmestyy peliin niinkin pian kuin 22. toukokuuta. Hinnaksi sille muodostuu noin kymppi.

Julkistukset tapahtuivat viikonloppuna Paradoxin järjestämän PDXCON-tapahtuman yhteydessä. Siellä se paljasti myös parikin uutta peliä Age of Wonders: Planetfallin ja Imperator: Romen muodossa. Lautapelejäkin on tekeillä Paradoxin tuotoksista.

Lähde: Paradox Interactive (1), (2), (3), (4)

Lisää luettavaa