Ruotsalaispelitalo Paradox Interactive on lisännyt jälleen yhden osaavaksi koetun pelistudion osaksi itseään. Viimeisin hankinta yhtiölle on ollut seattlelainen Harebrained Schemes, joka tunnetaan Shadowrun-roolipelien elvyttäjänä ja yhdessä Paradoxin kanssa hiljattain julkaistusta uudesta Battletech-pelistä.

Raporttien mukaan kaupalle on kertynyt hintaa noin 7.5 miljoonaa dollaria.

– Harebrained Schemes on todistanut olevansa maailmanluokan pelistudio taidokkaalla tiimillä, joka työskentelee genren parissa, jonka osana Paradox haluaa olla osana. Pidämme myös studiosta, sitä pyörittävistä ihmisesta ja heidän peleistään. Nämä ovat absoluuttisen tärkeät kriteerit meille mitä tahansa hankintaa koskien, Paradoxin toimitusjohtaja Fredrik Wester kertoo.

Harebrained on tarkoitus jatkaa toimintaansa hankinnasta huolimatta oman sisäisen johdon ja kehitystiiminsä voimin. Paradoxin tuki antaa studiolle kuitenkin esimerkiksi vahvemman taloudellisen pohjan.

Hankinnan kunniaksi Paradox on lahjoittamassa kaikille Battletechin Kickstarter-tukijoille ilmaisen kopion sen Stellaris-avaruusstrategiapelistä.

Lähde: Paradox Interactive, GamesIndustry

Lisää luettavaa