Switchin julkaisumenestys ohitti Nintendon odotukset, uusi Zelda jätti uutuuskonsolinkin varjoonsa / Uutiset / pelaaja.fi

Switchin julkaisumenestys ohitti Nintendon odotukset, uusi Zelda jätti uutuuskonsolinkin varjoonsa

27.04.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Nintendon uutuuskonsoli Switch on mennyt odotuksia paremmin kaupaksi laitteen ensimmäisen elinkuukauden aikana. Aikavälillä 3.-31.3. yhtiö kertoo toimittaneensa jälleenmyyjiä varten 2,74 miljoonaa konsolia, kun alunperin se odotti lukeman olevan kaksi miljoonaa.

Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella Nintendo päätyikin tekemään nettovoittoa ennustettua enemmän, eli sellaiset 102,5 miljardia jeniä (n. 840 miljoonaa euroa). Switchista yksinään tulot eivät toki muodostu, sillä viime tilikautensa aikana Nintendo esimerkiksi luopui myös baseball-joukkue Seattle Marinersin omistusosuudestaan.

Switchin lippulaivapeli on selvästi ollut The Legend of Zelda: Breath of the Wild, jonka Switch-versiota yksinään Nintendo on toimittanut maailmalle peräti enemmän kuin uutuuskonsoliaan. Pelin Switch-version toimituslukemat olivat maaliskuussa 2,76 miljoonaa. Kun mukaan lasketaan Wii U -version herättämä kiinnostus, nousee lukema 3,84 miljoonaan.

Nyt huhtikuussa startanneella uudella tilikaudellaan Nintendo tavoittelee myyvänsä kymmenen miljoonaa Switchia. Uutistoimisto Reutersin mukaan Nintendon toimitusjohtaja Tatsumi Kimishima on lukemaa koskien todennut, että mikäli se saavutetaan, liikkuu Switchin myyntivauhti mukavan lähellä Wiin menestystä.

Lähde: Nintendo, Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Hyvä Nipa! ei muuta kuin pökköä pesään ja lisää vettä kiukaalle! Sitte e3 messuilla muutama huppu julkistus esim: ff7remake, pokemon ja vaikkapa uusi metroidi, ni rupee rahaa sataa nipan kukkaroon.

Käyttäjän Wilbur kuva
Wilbur

Hienoa Nintendo!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hyvä juttu! Switch on saanut pöhinää aikaiseksi niin paljon muutenkin. Nyt vaan Retrolta se vuosia odotettu Metroidi, uusi Pokemon Game Freakilta ja Platinumilta jotain yksinoikeudella, niin sitten olis aika kova. Yksinään uusi No More Heroes on minulle syy hankkia tämä konsoli, josta toivottavasti kuullaan pian lisää.

Toivottavasti muut studiot innostuvat Switchille pelejä kehittämään. E3-messuilla olisi nyt hyvä pläjäyttää. ;)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tuo 10 miljoonaa varmaan mitenkään mahdoton ole kun joulu sekä Mario tulevat. Siis kaiken muun lisäksi. Tai siis ainakin on lupa olettaa että sieltä alkaisi tulla muutakin kuin Zelda ja Mario. Ja tokihan pelejä on jo nyt tulossa paljonkin mutta ei mitään Zeldan tai Marion kaltaista laitteen myyjää ole vielä varmistettu. Toki en taaskaan puhu mistään Japanin ihmeistä vaan näistä mitkä täällä lännessä kiinnostaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä kokkobill

Hyvä Nipa! ei muuta kuin pökköä pesään ja lisää vettä kiukaalle! Sitte e3 messuilla muutama huppu julkistus esim: ff7remake, pokemon ja vaikkapa uusi metroidi, ni rupee rahaa sataa nipan kukkaroon.

Voi olla, että FF7 remake jää Nintendolta väliin about samoista syistä kun alkuperäinenkin.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Hyvä nintendo! Lisää suolaa vihaajien haavoihin :)

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Oho, oikein julkisia myyntilukuja.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Nintendoooooooomed!!

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Heppulinen

Hyvä nintendo! Lisää suolaa vihaajien haavoihin

Pikemminkin laastareja pikkunintentofanipoikien haavoihin, mitkä tarvitsisivat ennemminkin tikkejä :) Eipä tästä selviä muuta kuin se että ainakin kaupan hyllyltä näitä löytyy, mutta entäs pelaajien? Kai ne myynnit on samaa tasoa Xbonen kanssa, eli parempi vaan ettei kerrota oikeita myyntilukuja toisin kuin esim. Sony jolla on varaa leijua.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill
Lainaus käyttäjältä gurgi

[quote='käyttäjältä Heppulinen']Hyvä nintendo! Lisää suolaa vihaajien haavoihin[/quote]Pikemminkin laastareja pikkunintentofanipoikien haavoihin, mitkä tarvitsisivat ennemminkin tikkejä :) Eipä tästä selviä muuta kuin se että ainakin kaupan hyllyltä näitä löytyy, mutta entäs pelaajien? Kai ne myynnit on samaa tasoa Xbonen kanssa, eli parempi vaan ettei kerrota oikeita myyntilukuja toisin kuin esim. Sony jolla on varaa leijua.

käsittääkseni jenkkilässä on aika kiven alla tämä konsoli. täällä suomessa taasen noita on joka ikisessä prismassa ollu isot kasat.

Nostoja