Syksyinen suurpäivitys verotti Dota 2:n pelaajakantaa suorastaan historiallisesti / Uutiset / pelaaja.fi

Syksyinen suurpäivitys verotti Dota 2:n pelaajakantaa suorastaan historiallisesti

1.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
Syksyinen suurpäivitys verotti Dota 2:n pelaajakantaa lähes sadalla tuhannella

Valven areenamäiskintä Dota 2:n juurta jaksain uudistanut Reborn-suurpäivitys ei näytä maistuneen kaikille.

Pelin uudelle Source 2 -moottorille päivittänyt Reborn on ollut virallisesti ulkona muutamia viikkoja, ja sen julkaisua näyttää seuranneen Dota 2:n historian suurin pelaajakato. Steam-tilastoja seuraavan Steam Charts -sivuston mukaan peli menetti syyskuun aikana lähes satatuhatta aktiivista käyttäjää, ja yhteensä hävikki vastasi reilua kuuttatoista prosenttia tekeleen elokuisesta käyttäjämäärästä.

Pelin Steam-keskustelufoorumin perusteella Reborn-päivityksen julkaisu ei ole ollut helpoimmasta päästä: palstaa kansoittavat kirjoitushetkellä lukemattomat bugiraportit ja parannusehdotukset. Uudistukset ovat käyneet myös rutiineihinsa nojaavien veteraanien luonnon päälle.

Päivitys ei toki liene ainoa syy syöksykierteeseen: peli on kärsinyt ennenkin kesälomien loputtua pienemmistä pelaajakannan notkahduksista. Dota 2:n paljon puhuttu monimiljoonaturnaus The International 2015 laitettiin myös osaltaan pakettiin elokuussa, mikä lienee osasyynä pelaajien huomion herpaantumiseen.

Lähde: Steam Charts, Kotaku, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Ei tosiaan kaikista smoothein siirtyminen pelimoottorista toiseen. Bugeja löytyy jos jonkinmoista. Täytyy kuitenkin todeta, että Valve on korjaillut pienempiä bugeja melko nopeaan tahtiin. Joka tapauksessa, uskoisin tämän sarjakuvan kuvaavan tilannetta hyvin.

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Bugeja on todella, todella paljon. Jopa esports-puoli jossa pelataan jopa sadoista tuhansista dollareista (eli "pienissä" turnauksissa nyt TI 5:n jälkeen) ongelmia on ollut, pelaajien ja selostajien pelit kaatuilevat, peli "tuntuu" oudolta, kaikki tuntuu reagoivan millisekunin eri tavalla... Uskoisin kuitenkin että iso osa palaa takaisin Dotan pariin kun Reborn on taas pelikelvollinen. Tai on se nytkin. Mutta enemmän.

Nostoja