Sympaattisuutta ja kauhua yhteen naittava roolipeli Omori sai tuoreen trailerin

Karmivuutta ja sympaattisuutta yhteen hieman EarthBoundin hengessä nauttivasti Omorista on saatu uutta pelikuvaa. Samalla kehittäjä on ollut avoin kehitystyön ongelmista.

5.1.2017 00:10

Kickstarter-joukkorahoituksen vuonna 2014 saanut Omori-roolipeli on palannut parrasvaloihin tuoreella trailerilla. Samassa yhteydessä pelin kehitystiimi on avautunut hieman Omorin työstöä hidastaneista kehitysongelmista, joiden takia pelillä ei parhaillaan ole erityisen selvää julkaisuajankohtaa.

Harmaita hiuksia Omorin kehityksessä on aiheuttanut erityisesti sen hyödyntämät RPG Maker -työkalut. Projektin työstössä käytettiin aluksi hyödyksi aikaisempaa RPG Maker VX Ace -moottoria, jonka vanhentuneisuus ajoi kehittäjät vaihtamaan lopulta RPG Maker VM:n käyttöön. Tämä vastaavasti pakotti kehittäjiä tekemään peliinsä uusia työkaluja mukailevia teknisiä muutoksia, jotka ovat hidastaneet kehitystä omalla tavallaan.

Kehitteillä Omori on ollut pc:lle. Kuten uusi traileri osoittaa, on peli saanut innoitusta varsinkin EarthBoundin kaltaisista kokemuksista, joissa sympaattisuus ja karmivuus kulkevat käsi kädessä.

Lisää luettavaa