Synkkä Kickstarter-hetki: Rahoitettu peli ongelmissa, kehittäjäveteraanien teos peruttu / Uutiset / pelaaja.fi

Synkkä Kickstarter-hetki: Rahoitettu peli ongelmissa, kehittäjäveteraanien teos peruttu

22.10.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Rahoituksen hakeminen kuluttajilta Kickstarterin kautta on ollut muoti-ilmiö lähes koko kuluneen vuoden ajan. Double Fine ja Obsidian osoittivat kehittäjien pystyvän saamaan palvelun kautta kasaan jopa miljoonia dollareita, joten luonnollisesti moni muukin on halunnut saada osansa kakusta. Mallissa on kuitenkin riskinsä, joista osa on noussut jälleen esille viime päivien aikana.

Kerroimme lokakuun alussa, kuinka kehittäjäveteraanit Brenda Brathwaite ja Tom Hall lähtivät hakemaan rahaa uutta vanhan koulukunnan roolipeliään varten. Rahaa projektiin pyydettiin miljoona dollaria, mikä kuitenkin näyttää ainakin nykyisellä kampanjoinnilla osoittautuneen turhan suureksi palaksi haukata. Kehittäjät ovat nyt nimittäin julkistaneet, ettei peli tule ainakaan sellaisenaan tapahtumaan.

Peruuntumispäätös on tehty siitä huolimatta, että rahoitusaikaa projektilla olisi jäljellä vielä 17 päivää. Sinä aikana sen pitäisi kuitenkin saada kasaan vielä yli 700 000 dollaria.

Täydellisesti kehittäjät eivät kuitenkaan ole aikeissa ilmeisesti luovuttaa. Viestinsä lopussa he vihjaavat palaavansa vielä vahvemman kokonaisuuden kanssa.

Ainakaan toistaiseksi projektin Kickstarter-sivua ei ole vielä suljettu tyystin.

Hieman toisenlaisen ongelman on kokenut kauhupeli Haunts. Heinäkuussa noin 28 000 dollaria keränneen projektin on nyt lokakuun lopulla ilmoitettu päätyneen jäihin, sillä sen parissa työskennelleet ohjelmoijat päättivät lähteä muihin töihin.

Varsinaisesti peruuntunut peli ei kuitenkaan vielä ole. Teoksessa on ilmeisesti jo pääosin kaikki pääelementit paikallaan ja lähinnä nyt suurimmat ongelmat muodostuvat enää pelin bugeista, jotka pitäisi jotenkin saada karsittua.

Mikäli tukemiseen käyttämänsä varat haluaa kuitenkin takaisin, on projektin vetäjä valmis maksamaan ihmisille omasta taskustaan. Kickstarterin kautta annetusta rahoituksesta ei nimittäin ole enää mitään jäljellä.

Lähde: Loot Drop (Kickstarter), Rick Dakan (Kickstarter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Aika isos summaa pyysivät. Yleensä näillä keinoilla kalastellaan pienieä summia, mitkä sitten ylittyvät huimasti kun ihmiset laittavat juuri siksi rahaa, koska kasattava summa on niin pieni.

Ei tämäkään nyt voinut mikään idioottivarma metodi olla.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

En ihmettele yhtään että ei herunut tukea niin paljon tuolle Shakerille. Wizardry ja Anachronox? Kovin moni ei näitä nimikkeitä tunne. Fallout, Baldur's Gate ja Planescape: Torment sen sijaan ovat vähän tunnetumpia.

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

Muutenkin vähän huonoon aikaan osuivat apajalle, kun Obsidianin projekti söi käytännössä kaiken mielenkiinnon ja kickstarterointia harrastavien roolipelaajien rahat.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

otsikosta päätellen olisin odottanu että joku miljoonien projecti olisi kavallettu omaan käytöön