Synkkä varjo laskeutui avaruushitin jatko-osan ylle: julkaisija veti kehittäjältä projektin pois ja metsästi vanhat työntekijät itselleen / Uutiset / pelaaja.fi

Synkkä varjo laskeutui avaruushitin jatko-osan ylle: julkaisija veti kehittäjältä projektin pois ja metsästi vanhat työntekijät itselleen

4.06.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Kerbal Space Program 2, Kerbal Space Program, Star Theory, Private Division, Monday Night Combat

Uuden Kerbal Space Program -pelin taustalla sattuu ja tapahtuu, uutistoimisto Bloombergin pelitoimittaja Jason Schreier on raportoinut.

Avaruusrakettien rakentamista ja lennätystä tarjoava Kerbal Space Program 2 julkistettiin viime vuoden elokuussa ja sen oli määrä saada julkaisunsa pelistudio Star Theoryn kehittämänä maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Helmikuussa peliä julkaiseva Take-Two Interactiven tytäryhtiö Private Divisions ilmoitti kuitenkin, että kehitysvastuu on siirtynyt sen omalle Intercept Games -studiolle. Myöhemmin keväällä pelin julkaisu siirrettiin loppuvuodelle 2021.

Schreier raportoi nyt, että studiovaihdos tapahtui Star Theoryn ja sen työn tekijöiden kannalta hämmentävällä tavalla. Kehittäjät kuulivat ensimmäistä kertaa Star Theoryn kehitysosuuden päättymisestä joulukuisena perjantai-iltana Take-Twon edustajalta saadulla LinkedIn-viestillä, jossa kutakin studion edustajaa haviteltiin töihin Private Divisionille. Rekryviestin mukaan Star Theorysta luopuminen oli "hankala" mutta "tärkeä" päätös pelin yhtenäisyyden vahvistamiseksi ja että Private Divisionilla työntekijät pääsisivät nauttimaan hyvistä palkoista ja eduista.

Seuraavana maanantaina Star Theorylla järjestettiin koko yhtiön kattava kokous, jossa perustaja Bob Berry ja Jonathan Mavor kertoivat käyneensä neuvotteluja Star Theoryn siirtymisestä Take-Twon omistukseen. Kaupat kaatuivat kuitenkin ehtoihin, joihin omistajat eivät olleet tyytyväisiä. Varsinainen Kerbal-hankkeen menettäminen tuli silti shokkina, joskin johtajien johdossa oltiin vakuuttuneita, että sen säästöt olivat riittävät, jotta se voisi alkaa etsiä uusia hankkeita.

Schreierin lähteiden mukaan noin kolmannes Star Theroyn väestä siirtyi muutamassa viikossa osaksi Private Divisionia. Näiden joukkoon lukeutuivat niin vanha studiopomo kuin Kerbal-hankkeen luova vetäjä. Studioon vielä tuolloin jääneitä edusti muun muassa kokeneempi insinööri Patrick Meade, joka ei halunnut olla osa suuryritystä, jossa tällä olisi vähemmän vaikutusvaltaa ja etumahdollisuuksia, jos pelistä olisi tullut hitti. Toinen nimeltä mainitsematon työntekijä kuvaili tapahtunutta hämmentäväksi ja raivostuttavaksi todeten, kuinka häntä ei ole koskaan asetettu moiseen tilanteeseen.

Maaliskuussa voimistuneen koropandemian myötä Star Theory joutui sulkemaan lopulta ovensa. Schreierin jututtamien työntekijöiden mukaan Kerbalin kehitys oli edennyt Star Theroylla tapahtumahetkeen nähden hyvin. Viime vuoden lopulla Take-Two oli suostumassa myös pidentämään projektin kehitystä kuudella kuukaudella, jotta Star Theorylla olisi aikaa luoda enemmän uutta sisältöä peliin.

Private Divisionin edustaja Brian Roundy on sittemmin kertonut Bloombergille, että yli puolet entisestä Star Theoryn kehittäjätiimistä työskentelee nyt Intercept Gamesilla.

Kokonaisuudessaan Bloombergin raportin asiasta voi lukaista tästä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.