Syvällistä strategiaa kannettavaan kuosiin? Paradox Interactive avasi oman mobiilistudion / Uutiset / pelaaja.fi

Syvällistä strategiaa kannettavaan kuosiin? Paradox Interactive avasi oman mobiilistudion

21.05.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Ruotsalainen pelitalo Paradox Interactive on laajentamassa toimintaansa vahvemmin mobiilikehitykseen. Malmön kaupunkiin yhtiö on nyt viimeisimpänä avannut kokonaan uuden studion, jonka tarkoituksena on keskittyä nimenomaan mobiilipelien luomiseen.

– Suunnitelmanamme on tuoda ikoninen Paradox-tyyli mobiilipelaajille laajan pelikatalogin muodossa. Tämän saavuttaaksemme on tärkeää, että palkkaamme juuri oikeita ihmisiä - ihmisiä, jotka pystyvät tarjoamaan kovan luokan strategisia nimikkeitä, joista olemme tulleet tutuiksi pc:llä, Paradoxin mobiilipomo Kim Nordström kertoo.

Mälmön studion keskittyessä mobiilipelien tekemiseen pitää Tukholman päämaja vastuullaan vuorostaan mobiilipelien julkaisuhommia. Piakkoin se onkin tuomassa iOS- ja Android-tableteille esimerkiksi pc:ltä ja konsoleilta aiemmin tunnetun Prison Architect -vankilarakentelupelin.

Pc-puolella Paradox on tullut tutuksi aiemmin varsinkin Europa Universalis- ja Crusader Kings -sarjojen kehittäjänä. Se on myös julkaissut pelejä, kuten Cities: Skylinesin ja Pillars of Eternityn.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Saa mobiilikin sitten vihdoin jotain koskemisen arvoista.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jotain grand strategiaa kyllä mielellään täppäilisin vaikka iPadilla, mutta en kyllä pidättele hengitystäni sen suhteen, että mitään suoria käännöksiä Crusader Kingsistä tai Europa Universaliksesta olisi luvassa. Menevät hyvälläkin tietokoneella sen verran prosessoriheviksi, että tabletti tai varsinkin puhelin voi olla helisemässä.

Nostoja