Täällä ei pokémoneja pyydystetä – kreikkalaissaaren Pokémon GO -pelaajat eivät ole nähneet villejä taskuhirviöitä kuukausiin / Uutiset / pelaaja.fi

Täällä ei pokémoneja pyydystetä – kreikkalaissaaren Pokémon GO -pelaajat eivät ole nähneet villejä taskuhirviöitä kuukausiin

12.10.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
5
Pokémon GO kreikkalaissaari

Kreikkalaisen Salamisin saaren Pokémon GO -pelaajilla on ollut erikoinen ongelma jo seitsemän kuukauden ajan. 40 000 asukkaan saarelle ei nimittäin ole ilmestynyt ainuttakaan villiä pokémonia.

Syy ongelmaan piilee suositun mobiilipelin käyttämässä karttasovelluksessa. Pokémon GO käyttää lisätyn todellisuutensa toteuttamiseen Open Street Mapsia – avoimen lähdekoodin sovellusta, jonka kartat ovat kenen tahansa päivitettävissä. Jos – ja kun – sovelluksen avoimesti muokattavissa olevissa kartoissa esiintyy virheitä, ne korjataan yleensä nopeasti. Niiden vaikutukset jäävät kuitenkin elämään muissa sovelluksissa, jotka hyödyntävät karttoja – kuten Pokémon GOssa.

Pokémon GOn Open Street Mapsista lataamat karttatiedot ovat kuukausia vanhoja, eivätkä päivity reaaliajassa karttasovelluksen omien tietojen kanssa. Tämä estää pelaajia muokkaamasta sijainteja itselleen hyödyllisemmiksi Open Street Mapsissa, mutta Salamisin tapauksessa pelaajat eivät pysty itse korjaamaan kartoissa esiintyvää virhettä.

Salamis sai aikaisemmin Open Street Mapsissa natural=bay -tunnisteen, jonka seurauksena sinne ei ilmesty villejä taskuhirviöitä Pokémon GOssa. Syy tähän lienee se, että tunniste kertoo saaren olevan kokonaan veden alla. Tunniste on poistettu karttasovelluksessa itsessään, mutta Pokémon GOn käyttämissä karttatiedoissa päivitystä ei ole tapahtunut.

Salamisilla asuvat pelaajat yrittivät olla yhteydessä Nianticin asiakaspalveluun, mutta saivat vastaukseksi vain ehdotuksen pelaamisesta muualla, neuvon Pokéstopien hyödyntämisestä ja kehotuksen tarkistaa ovatko puhelimen paikannuspalvelut päällä. Nyt yritykset saada muutos aikaan ovat keskittyneet Redditin puolelle, jossa ongelma on saanut huomiota muulta pelaajayhteisöltä. Niantic itse ei ole vielä toistaiseksi reagoinut valituksiin.

Lähteet: Eurogamer, Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Metsästetty sukupuuttoon.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Mitä tuota Kreikan karttaa vilkaisee, niin kyse ei todellakaan ole mistään perähikiästä, vaan kohtuullisen kokoisesta saaresta, joka kaiken kukkuraksi sijaitsee ihan kivenheiton päässä koko maan pääkaupungista.

Eli pelaajia pitäis kyllä löytyä tuolta alueelta ihan kiitettävästi. Mutta jostain syystä, Pokemon Companyn nykyinen kultapoju ei halua palvella 20-40 kilsan päässä Ateenasta pelaavia immeisiä. Sen sijaan Niantic on katsonut viisaimmaksi PR-liikkeeksi patistaa näitä vaikkapa just sinne Ateenaan. Sillä mistäpä heillä muka riittäisi rahaa tämän ongelman korjaamiseen?

Ja mitä tuota Kreikan karttaa uudestaan vilkaisee, niin siellä tosiaan on saaria vaikka muille jakaa. Mikäli vastaavaa ongelmaa ei ole ollut niissä perähikiän pikkusaarilla, satojen kilsojen päässä Ateenasta, niin tämä tilanne on tosiaan hyvin nurinkurinen. Suorastaan hävettävä Nianticin kannalta. Mutta hei, ehkäpä siitä Reddit-rummutuksesta on lopulta jotain hyötyä?

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Tuosta Reddit-rummutuksesta on tähän mennessä ollut varsin vähän apua, mutta Niantic on joihinkin ongelmiin saattanut reagoida jopa tunneissa, kun asia on saatu mediassa esillä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Kingsta

Tuosta Reddit-rummutuksesta on tähän mennessä ollut varsin vähän apua, mutta Niantic on joihinkin ongelmiin saattanut reagoida jopa tunneissa, kun asia on saatu mediassa esillä.

Juuri sitä ajoinkin takaa; tuota Reddit-ketjua jaettaisiin tarpeeksi paljon, jotta se päätyisi erilaisten pelimedioiden uutisiin. Ja sitten siitä syntynyt pöhinä puolestaan saisi Nianticin viimeinkin reagoimaan jollain muullakin kuin olan kohautuksella.

Kuten sanottua, Pokemon Go ja muutkin mobiilipaskeet ovat tätä nykyä Pokemon Companyn lempilapsia. Rahaa tursuaa ovista ja ikkunoista, mutta silti tämmöisiä asioita ei vaivauduta korjaamaan kuin vasta tarpeeksi suuren mediahälyn saattelemana (jos silloinkaan). Ja sitten toisaalla, Game Freak tekee tahallaan puolihutiloitua shaibaa vain puolikkaalla tiimillä (joka sekin koostuu studion vähemmän kokeneista työntekijöistä), koska he ovat aikeissa hypätä uuteen laivaan Townin avulla.

Ei sitä voi muuta kuin päätään pudistella, kun maailman suurin ja rikkain franchise pyörittää pelejään tällä tavoin.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Niinhän siinä sitten kävi, että medialla oli asiaan lähes välitön vaikutus ja Salaminilla ilmestyy jällee villejä pokemoneja.