Brittiläinen Advertising Standards Authority eli ASA on todennut, ettei Electronic Arts johtanut kuluttajia harhaan Mass Effect 3 -mainonnassaan.

Verkkosivuilla julkistettu valitus koskee jälleen kerran Mass Effect 3:n loppuratkaisua ja pelaajan mahdollisuutta vaikuttaa siihen. ASA:n mielestä aihetta jatkotoimiin ei ole.

ASA tiedostaa lausunnossaan pelaajien valitukset siitä, että päätöksillä ei ollut niin laajaa vaikutusta kuin EA antoi ymmärtää. Organisaation mukaan pelissä tarjotut kolme erilaista loppuratkaisua olivat kuitenkin temaattisesti hyvin erilaisia, ja ottivat huomioon pelaajan suorituksen.

– Vaikka tiedostammekin, että mainostaja oli asettanut erityistä painoarvoa asemalle, joka pelaajien valinnoilla olisi loppuratkaisun muodostamisessa, uskomme useimpien kuluttajien tajuavan, että pelissä olisi rajallinen määrä lopputulemia, ja koska meidän mielestämme mainstoaja oli näyttänyt, että pelaajien aikaisemmilla valinnoilla ja suorituksella olisi vaikutusta pelin loppuun, päättelimme, että mainos ei ollut harhaanjohtava, lausunnossa todetaan.

Niin tai näin, BioWare kuitenkin reagoi fanien valitukseen. Mass Effect 3 saa lisää lihaa loppuunsa vielä tämän kesän aikana ilmaisen lisäpaketin merkeissä.

Lähde: ASA

Lisää luettavaa