Taas viedään Activisionia oikeuteen: nyt syynä Call of Dutyn sotilasajoneuvot / Uutiset / pelaaja.fi

Taas viedään Activisionia oikeuteen: nyt syynä Call of Dutyn sotilasajoneuvot

9.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Humvee-sotilasajoneuvojen valmistaja AM General on haastanut Activision Blizzardin oikeuteen. Syy haasteeseen piilee Call of Duty -sarjassa, jossa maineikas menopeli on aina Call of Duty 4: Modern Warfare -pelistä asti ollut näyttävästi esillä.

AM Generalin mukaan Activision on käyttänyt yhtiön tavaramerkkejä luvatta ja näin ollen siis käyttänyt hyväkseen Humveen mainetta ja liikearvoa. Syytöksissään ajoneuvon valmistaja on mennyt jopa niinkin pitkälle, että sen mukaan Call of Dutyn menestys on tullut pelkästään AM Generalin ja kuluttajien kustannuksella Activisionin huijattua ihmisiä uskomaan AM:n olleen mukana pelien kehittämisessä.

Ennen oikeushaastetta osapuolet ovat käyneet jo neuvotteluja asiasta, mutta ilmeisesti tuloksetta. Oikeushaasteellan AM General hakee korvauksia tapahtuneesta. 

Lähde: Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Kuinka hitaalla nämä tyypit oikein käyvät.
Samalla logiikalla voitaisiin haastaa rockstar oikeuteen kun patriot näyttää hummerilta.
Juu ja toki ihmiset ostaa peliä vain tuon auton takia. Ei jumalauta.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Eli Call of Duty-sarja on heidän mielestään yksinomaan suosittu nykyään heidän autonsa takia, ei siksi että COD4:llä oli laadukas ilmainen moninpelibeta joka ajoi ihmiset oikeasti kiinnostumaan pelistä, puhumattakaan että se oli jatko-osa muutenkin suositussa pelisarjassa. On aika päätöntä sanoa että ihmiset ostaa räiskintäpeliä siinä olevan auton takia, sama kun väittäisi ihmisten ostavan pornoa tarinan vuoksi.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Kiinnostaisi tietää kuka firmassa päätti, että asiasta voi vaatia korvauksia ja miksi :p

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No Jenkeissä nyt voidaan haastaa oikeuteen pienemmistäkin asioista...eri asia sitten mikä on lopputulos, mutta onpa taas päättömiä väitteitä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Hulluja nuo amerikkalaiset.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jännästi huomattu nyt tuo asia kun tuo mainittu COD4:kin on jo kymmenen vuotta vanha teos. Ei siis mitenkään ole taktisesti odoteltu että massia kertyy vähän enemmän kinuttavaksi, eihän?

Käyttäjän wexius kuva
wexius

Eikö tää nyt oo aika samalla tasolla ns. tekijänoikeuskirjeiden kanssa? Lakifirmoissa kokeillaan keksiä kaikki mahdolliset keinot, joilla nyhtää rahaa keneltä tahansa. Lain kiertämistä sekin tavallaan. IMHO.