Taistelupelikuningas Street Fighter palasi tasaisen joskaan ei odotetun menetyksen saattelemana

Street Fighter V:n pomppuinen julkaisu ei ole estänyt pelaajia löytämästä tietään pelin pariin. Sen toimitukset ovat jääneet kuitenkin hieman Capcomin odotuksista.

10.5.2016 17:32

Helmikuussa PlayStation 4:lle ja pc:lle saapunut Street Fighter V on yltänyt yhteensä 1,4 miljoonan kappaleen toimituksiin, pelin kehittänyt Capcom on kertonut. Lukema perustuu maaliskuun loppuun asti tehtyihin myynteihin, mihin mennessä Capcom toivoi lukevan keikkuvan kahdessa miljoonassa.

Pienoisesta pettymyksestä huolimatta Capcom on todennut, että peli on myynyt tasaisesti varsinkin Japanin ulkopuolella. Se myös kokee sarjan olevan edelleen kestosuosikki Street Fighter -fanien silmissä.

Street Fighter V:n julkaisu oli helmikuussa paikoin pomppuinen, sillä peliä varjostivat julkaisupäivänä nihkeät verkko-ongelmat, minkä lisäksi sitä kritisoitiin myös ominaisuuksien puutteesta. Varsinaiselta ydinpelattavuudeltaan se on kerännyt kuitenkin roimasti kehuja.

Vertailukohtana mainittakoon, että alkuperäistä vuonna 2008 konsoleilla debytoinutta Street Fighter IV:ää Capcom on tähän päivään mennessä toimittanut maailmaan 3,4 miljoonaa kappaletta. Lukemaan eivät sisälly esimerkiksi Super Street Fighter IV:n kaltaisten myöhempien versioiden myynnit. Superia on toimitettu esimerkiksi erikseen maailmaan 1,9 miljoonaa kappaletta.

Tarkoituksena Capcomilla olisi tukea Street Fighter V:tä jatkossa hieman kuin eräänlaista taistelupelipalvelua. Vielä tämän vuoden aikana peli on saamassa vielä neljä uutta hahmoa, joihin pelaajat voivat päästä käsiksi sekä lompakkoaan raottamalla että ihan myös vain peliä tarpeeksi pelaamalla, kunhan Capcom saa vain pelin sisäisen kauppapaikkansa toimimaan täydellä höyryllä. Samanlainen myyntimalli pätee myös peliin tuotaviin lisäasusteiden ja -kenttien kaltaisiin sisältöihin.

Lähde: Capcom, Gamasutra

Lisää luettavaa