Taiteellaan päitä käännellyt Dragon’s Crown suuntaa Euroopan maaperälle

Dragon's Crown saadaan virallisesti Eurooppaan. Julkaisusta vastaa täällä kukapas muukaan kuin NIS America.

18.7.2013 20:58

Vanillawaren tuorein toimintapeli Dragon’s Crown on matkalla Eurooppaan niin PlayStation 3- kuin Vita-versionkin voimin. Kuten monien vastaavien japanilaisnimikkeiden kohdalla viime aikoina, tuo pelin vanhalle mantereelle NIS America tulevan syksyn aikana.

Dragon’s Crown on vuosien varrella herättänyt huomiota jo erityisesti siitä johdosta, että Vanillaware on ollut vastuussa esimerkiksi PlayStation 2:n kehutusta ja kuvankauniista Odin Spheresta. Uutuuspeli onkin muutamien studion aiempien tuotosten tapaan jälleen sivulta skrollaava toimintapeli vahvoilla fantasiateemoilla höystettynä.

Kuluvan vuoden aikana peli on ajautunut ajoittain kuitenkin myös keskelle seksismikeskusteluja varsinkin sen velhotarhahmon suunnittelun johdosta. Pelin taiteilija George Kamitani on itse kertonut, että kaikkia Dragon’s Crownin hahmoja aina naisia, miehiä ja hirviöitä myöten on liioitellut tarkoituksella, jotta ne nousisivat paremmin esiin muun fantasiataiteen seasta.

Tarkempia julkaisuyksityiskohtia NIS America ei ole vielä suunnitelmistaan paljastanut. Yhdysvaltoihin peli saadaan Atlusin julkaisemana elokuussa.

Lähde: Eurogamer, Joystiq

Lisää luettavaa