Takavuosien julkaisijalegenda MicroProse palaa kolmella uudella simulaatiopelillä / Uutiset / pelaaja.fi

Takavuosien julkaisijalegenda MicroProse palaa kolmella uudella simulaatiopelillä

10.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
MicroProse, Sid Meier, Bill Stealey, X-COM, Civilization, Strategia, simulaatio, Sea Power: Naval Combat in the Missile Age, Sea Power, Naval Combat in the Missile Age, Task Force Admiral, Second Front

Lähemmäs vuosi sitten kuolleista ainakin nimellisesti herätetty julkaisijalegenda MicroProse on paljastanut kolme ensimmäistä peliä, joilla se pyrkii valloittamaan taas ennen kaikkea simulaatio- ja strategiapelaamisen markkinat. Tuloaan tekevät vuoropohjainen taktikointipeli Second Front sekä strategiseen merisotaan keskittyvät teokset Task Force Admiral sekä Sea Power: Naval Combat in the Missile Age.

Kukin peleistä on suuntaamassa Steamiin. Pelien julkaisutrailerit löytää ohesta.

MicroProse-nimi ei ole ollut toiminnassa lähemmäs 20 vuoteen. Viimeisin sen nimen yhteydessä tehty uutuuspeli oli formulasimulaattori Grand Prix 4, jolloin brändi oli jo ranskalaisen Infogramesin hallussa. Firman perustivat vuonna 1982 alkujaan Sid Meier sekä Bill Stealey, ja se toi maailmaan muun muassa niinkin tunnettuja nimikkeitä, kuten Civilizationin ja X-COMin.

Uudessa firmassa Stealey on yhä mukana konsulttina, kun varsinaisena pääjehuna sen taustalla häärää MicroProsen oikeuksia viimeiset vuodet haalinut David Lagettie, joka kertoo GamesIndustryn haastattelussa hankkeen olevan tälle intohimoprojekti. Jo ennalta Lagettie on vaikuttanut simulaatio-ohjelmistojen parissa työskentelevien TitanIM:n sekä Virtual Simulation Systemsin riveissä.

Lähde: GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Itseltä löytyy juuri GP2 ja GP4. Ovat muuten todella hyvin hiottuja pelejä.
Toivottavasti palaisivat juuri strategia- ja autopeli puolelle.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Aijai. European Air War II maittaisi

Käyttäjän Peluri83 kuva
Peluri83

Sea power ehdoton! Cold watersin hengen heimolainen pinta aluksilla.