Taktista ryöstöpelattavaa Suomesta – The Masterplan aloitti pc-valtauksen / Uutiset / pelaaja.fi

Taktista ryöstöpelattavaa Suomesta – The Masterplan aloitti pc-valtauksen

16.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Jykevällä nimellä varustettu pelifirma Shark Punch on tuonut uutta suomalaisamerikkalaista pelattavaa saataville niin Steamin ja Humble Bundlen puolelle. Early access -muodossa ostettavissa on parhaillaan The Masterplaniksi kutsuttu peli, jota kaupitellaan niin Windows- kuin Mac-koneille 11 eurolla.

Niin yksin- kuin moninpelaamista tukeva The Masterplan on ytimeltään lintuperspektiivistä kuvattu taktinen ryöstökokemus. Jo early access -vaiheessaan rosvojen arjesta päästään nauttimaan useammassakin eri kentässä, joista kukin mukailee varsin hiekkalaatikkomaista rakennetta. Kentissä tie onneen ei avaudu siis vain yhdenlaista strategiaa käyttämällä, vaan mahdollisuuksia menestyä pitäisi olla useanlaisia.

Suunnitelmissa Shark Punchilla on päivittää The Masterplania aina kahden viikon välein. Valmiiksi se on tarkoitus saada keväällä 2015.

– Uskomme, että paras tapa kehittää pelejä on ottaa yleisö mukaan varhaisimmassa mahdollisessa vaiheessa. Me saamme arvokasta palautetta sekä ehdotuksia ja pelaajille annetaan mahdollisuus olla osa kehitystiimiä, Shark Punchin toimitusjohtaja Jiri Kupiainen kuvailee.

Ohessa varhainen traileri pelistä kolmen kuukauden takaa. Enemmän kattavampaa pelikuvaa löytää Shark Punchin YouTube-kanavalta.

Shark Punchin operatiivinen johtaja Harri Manninen on yksi Pelaaja-lehden perustajista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Öh, mikähän tämän nyt erottaa sitten Monacosta, muut kuin grafiikat? Ei jatkoon, ellei alta paljastu jotain omaperäisempää. Turhan paljon siis kloonilta näyttää vielä tässä vaiheessa.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy
Lainaus käyttäjältä Demppa

Öh, mikähän tämän nyt erottaa sitten Monacosta, muut kuin grafiikat?

Isäm maa :P

Käyttäjän jupez kuva
jupez

Payday Tapan Kaikki tyylillä? Yesh

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Lisäsin uutiseen linkin kehittäjän esittelemään pelikuvavideoon, kun sellainenkin löytyi. Trailerissa ei näemmä tule oikein ilmi, että peliä tosiaan ohjataan enimmäkseen hiiripohjaisesti, eli kyseessä on nimenomaan huomattavasti taktisemmasta kokonaisuudesta kuin mitä Monaco periaatteessa tarjoilee.

-Panu

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Peli näyttää mielenkiintoiselta, mutta tekijöiden omalla kanavalla olevien pelivideoiden perusteella käyttöliittymä ei ole oikein intuitiivinen. Kentän edestakaisin skrollailu ukkeleita etsien ja käskyttäen ja hiirellä alavalikon alavalikoiden pläräys (vaikkeivat isoja alavalikoita olekaan), ei ole enää 2010-lukua nähnytkään. Viimevuosien taktisten ruutupohjaisten toimintapelien renessanssi on valitettavasti nostanut riman jo pilviin ja paljon on Shark Punchilla hiomista, jos samaan sarjaan tähdätään.

Aina kuitenkin hieno nähdä uusia suomalaisia yrittäjiä ja toivotaan, että peli tuosta kehittyy ja lunastaa potentiaalinsa.