Talikot naulaan: alkuperäinen FarmVille saapuu tiensä päähän / Uutiset / pelaaja.fi

Talikot naulaan: alkuperäinen FarmVille saapuu tiensä päähän

28.09.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Farmville, Zynga, facebook, mobiilipeli, Flash, Adobe, Flash Player, Adobe Flash Player, selainpeli

Vuodesta 2009 asti pyörinyt Facebook-peli FarmVille on tulossa tiensä päähän. Pelin ylläpidosta vastannut Zynga vahvistaa, että vuodenvaihteessa tapahtuva Adobe Flash Playerin tuen laajamittainen päättyminen tarkoittaa loppua myös vuosien varrella monille tutuksi tulleelle maatalouskliksuttelulle.

– Tiedostamme, että monet teistä ovat olleet kanssamme alusta alkaen ja auttaneet rakentamaan uskomatonta maailmanlaajuista pelaajayhteisöä, joka on nauttinut tästä pelistä yhtä paljon kuin me. Olemme tästä kiitollisia, Zyngan suunnalta tiedotetaan.

Sulkeutuminen tapahtuu kaksiosaisesti. Marraskuussa Zynga sulkee pelin sisäiset ostomahdollisuudet, kun taas lopullinen päätös koittaa 31. joulukuuta, jolloin Flash-pelit yleisesti saavat myös lähtöpassit Facebookista. Monet verkkoselaimet ovat laajalti aloittaneet jo omat hankkeensa Flashin hylkäämisen suhteen.

FarmVille jatkaa nimenä yhä kylllä eloaan. Alkuperäinen peli on saanut mobiililaitteilla jo parikin seuraajaa  Farmville 2: Tropic Escapen ja Farmville 2: Country Escapen muodossa. FarmVille 3 odottaa parhaillaan myös maailmanlaajuista julkaisuaan.

Adobe Flash Playerin tuen päättyminen on tarkoittnut toki FarmVillen ohella tietynlaista loppua myös lukuisille muille pienille ja suurilla Flash-pohjaisille selainpeleille. Tämä onkin johtanut muun muassa Flashpointin kaltaisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on arkistoja vanhoja Flash-pelejä talteen, jotta ne eivät haihtuisi täysin unohduksiin.

Lähde: Zynga

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jani kuva
jani

FarmVille 3 on Helsingissä tehty peli. Toivottavasti menestyy hyvin.

Nostoja