Tällainen on hahmovetoinen battle royale -peli Titanfall-kehittäjiltä! Apex Legends paljastettiin ja julkaistiin ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

Tällainen on hahmovetoinen battle royale -peli Titanfall-kehittäjiltä! Apex Legends paljastettiin ja julkaistiin ilmaiseksi

4.02.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Respawn Entertainment ja Electronic Arts ovat paljastaneet virallisesti Apex Legendsin. Tovin aikaa huhuiltu uusi Titanfall-universumiin sijoittuva verkkoräiskintä on kehitetty Xbox Onelle, PlayStation 4:lle sekä pc:lle, ja sitä voi pelata ilmaiseksi nyt maanantaista alkaen.

Apex Legends ei sisällä Titanfall-sarjalle ominaisia ohjattavia jättirobotteja, mutta se ottaa sarjalle tutun vauhdikkaan pelattavuuden ja ujuttaa sen osaksi battle royale -genreä. Enemmän omaa otetta se lisää tukemalla toimintaa julkaisussa aluksi kahdeksasta eri "legendasta" koostuvalla hahmotarjonnalla, jonka edustajat erottuvat toisistaan erikoiskyvyillään. Maistiaisia näistä on saatavilla pelin ensimmäisestä trailerista.

Otteluiltaan Apex Legends tarjoaa 60 pelaajan räiskintämatseja kolmen hengen tiimeihin jaettuna. Tiimiläiset voivat merkitä toisilleen nopeasti ja kätevästi esimerkiksi bongaamiaan vihollisia ja varusteita, minkä lisäksi tietyissä paikoissa omia tiimiläisiään voi yrittää myös elvyttää takaisin taisteluun.

Ansaitamallilltaan Apex Legends luottaa vuorostaan nimenomaan kosmeettisiin lisukkeihin ja lisähahmojen hankintaan, eivätkä ne koske muulla tavoin pelattavuutta. Kaiken ostettavan on määrä olla myös ansaittavissa pelaamalla. Uutta sisältöä tuodaan peliin kausipohjaisesti ja sille on suunnitteilla esimerkiksi oma Battle Pass.

Ilmeisesti Titanfall 3:a Respawnilta ei kannata lähteä nyt kuitenkaan ainakaan toviin odottamaan. Eurogamer-sivustolle antamassaan haastattelussa Respawn-tuottaja Drew McCoy on todennut, että Apex Legends on nimenomaan ollut se seuraava Titanfall-peli, joka on ollut Respawnilla tekeillä. Sen ohella studion on tiedetty työstävän parhaillaan lisäksi Tähtien sota -peli Jedi: The Fallen Orderia.

Lähde: EAEurogamer, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

EA kyllä hallitsee pelien julkaisun. Ensin titanfall 2 julkaistaan samaan aikaan kuin call of duty ja battlefield jonka EA myös itse julkaisee ja sitten ihmetellään kun peli ei myy.
Nyt ollaan tehty titanfallista free to play battle royale, koska se on kuumin juttu tällä hetkellä, mutta kuitenkin hetken päästä EA julkaisee anthemin jonka markkinoinnissa ja hypetyksessä ei ole rahaa säästelty.

Sitten onkin varmaan hyvä tappaa koko sarja, koska se ei tuota niin paljon mitä EA haluaa.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Okei... öö. Se näytti yllättävän hauskalle? Olipas merkillistä. Pitää varmaan kokeilla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Seuraava uhri on tässä.

Käyttäjän JULMA3RSKI kuva
JULMA3RSKI

Peli ,joka julkaistiin niin kuin kaikki pelit pitäisi julkaista.

Klo 18.00 - 22.00 tuijotettiin striimiä joka näytti vain pelin maisemaa ja välillä tuli 3sekunnin clippejä ko. pelistä kuitenkaan mitään suurempaa paljastamatta.

Klo 22.00 full reveal ja myös vincen ja kumppanien kommentit tekeleestä jonka jälkeen pelin pystyi lataamaan välittömästi originista. Piti vaan training osio vetää illalla läpi, mutta havahduin siinä yhden aikaan yöllä, että "ohho..". Oli kiva pelata peliä pitkästä aikaa joka on ilmainen ja loppuun asti hiottu tekele, over and out!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Toivotaan, että tämän myötä Respawnin velvollisuudet EA:ta kohtaan ovat täytetyt ja Jedi: The Fallen Order saa sitten olla tasan sitä mitä Respawn itse haluaa sen olevan. Titanfall 2 on edelleen yksi viime vuosien parhaita räiskintöjä, jonka EA käytännössä tappoi kehtoonsa. Ja puhun pääasiassa sen yksinpelistä, vaikka ei se moninpelipuolikaan ollenkaan pöllömpi ole. Respawn siis osaa homman, kun näille vain antaa vapauden toteuttaa itseään.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob

Oli kyllä aivan hel-ve-tin vaikea ladata tämä Originista, latausnopeudet tippuivat 15 sekunnin jälkeen nollaan joka kerta.

Mitä kerkesi nyt noin 5 peliä pelailemaan niin oli ihan kohtalaista menoa ja melskettä. Paljon hyviä osa-alueita, mutta itseäni lähinnä mietityttää tämän pelin tulevaisuus ja sen saamat päivitykset. Ainakaan hahmojen välinen balanssi ei ole millään tapaa kohdillaan.

Sanoisin, että BR-pelien ykköseksi menee omalla listalla.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Pitääpä kokeilla kun ilmainen on ja näyttää oikein toimivalta. Enemmän pelikuvaa ja selitystä kiinnostuneille by GAMEINFORMER

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pari vähän järkevääkin kommenttia siitä, millainen itse peli on, eikä vain negatiivisia "en ole edes testannut"-tuomioita.

Olin kyllä itsekin tulossa sanomaan, että ei välttämättä menesty mutta tosiaan nämä pari positiivista kommenttia saivat kiinnostumaan. Ehkä testaan, vaikka en moninpelejä saati BR-teoksia pelailekaan, mutta ihan vain mielenkiinnosta. Tulihan sitä Fortniteäkin testattua vaikka tiesin etten sitä jää pitemmäksi aikaa jauhamaan.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Titanfall ilman Titaaneja on pelkkä codi. Kuinka hienoa ja omaperäistä olisi ollut titaaneilla pudota massiiviselle BR-alueelle, keräten niihin armoreita ja aseistuksia titaani taistoja varten ja kun titaani tuhoutuu voisi piloottina jatkaa voitosta kisaamista, niin paljon hukattua potenttiaalia. Tulee varmasti hukkumaan muiden geneeristen battle royale yrittäjien joukkoon.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

^ Mun on kerrankin pakko olla samaa mieltä gurgin kanssa.
Yksi parhaita hetkiä missään moninpelissä ikinä oli se kun ekan kerran titanfall 2:ssa kuuli sanat "standby for titanfall" ja kun sen ohjaamoon hyppäsi niin voi jumalauta mikä voiman tunne siitä tuli.