Tällainen on entistä komeampi Battlefield 4 – Ensitiedot ja 17 minuuttia pelikuvaa!

Battlefield 4:ää esiteltiin Tukholmassa. Katso, miltä uudella Frostbite 3 -pelimoottorilla pyörivä peli näyttää.

27.3.2013 07:22

Battlefield 4 teki ensiesiintymisensä. Electronic Arts ja kehittäjästudio DICE esittelivät mammuttisarjansa neljättä osaa eilen Tukholmassa, jossa studiopomo Karl Magnus Troedsson ja luova ohjaaja Lars Gustavsson näyttivät pelin yksinpelikampanjan ensimmäiset 17 minuuttia, jotka sijoittuvat Bakuun. Samainen pätkä on nyt katsottavissa verkosta pelin julkistustrailerin kera.

Battlefield 4 pyörii uudella ja entistä näyttävämällä Frostbite 3 -pelimoottorilla, joka pohjautuu vahvasti moottorin aiempaan versioon. Sen kerrotaan sisältävän satoja uudistuksia, joista merkittävimmät ovat valaistuksessa, materiaaleissa, vaatetuksessa ja lukuisissa efekteissä.

Veden ja tulen kaltaiset elementit heijastus- ja savuefekteineen ovat erittäin näkyvässä roolissa myös Battlefield 4:n täysin reaaliaikaisessa demossa, jota pelattiin yleisön silmien edessä kovatehoisella pc:llä. Myös ympäristön tuho ja erilaisten menopelien ohjaaminen ovat räiskinnän ohessa osa pelin ydinkokemusta, ja pelaajat pääsevät erilaisten härveleiden ohjaksiin niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Jälki on kieltämättä komeaa katsottavaa, etenkin pelaajan juostessa ympäri romahtavaa rakennusta, jossa räjähdykset paukkuvat, savu pöllyää ja partikkelit lentelevät ympäriinsä pelaajan ollessa pelin ohjaksissa. Troeddson hehkuttikin lavalla, ettei mikään enää rajoita kehitystiimiä Frostbite 3:n ansiosta.

Moninpelistä ei vielä suostuttu puhumaan lainkaan, sillä DICE haluaa tällä erää kiinnittää ihmisten huomion yksinpelikampanjaan, jonka vakuutellaan olevan huomattavasti harkitumpi ja hiotumpi kuin Battlefield 3:ssa. Kehitystiimin jäsenet toivat jatkuvasti esille, kuinka yksinpeliin on haluttu tuoda tunteita herättävä tarina, kiinnostavat hahmot ja Battlefieldin moninpelille tyypillistä vapautta ja avoimuutta.

Battlefield 4 julkaistaan syksyllä, vahvistettuina alustoinaan pc, PlayStation 3 ja Xbox 360. Se nähtäneen oletettavasti myös PlayStation 4:llä ja seuraavan sukupolven Xboxilla, mutta tätä ei ainakaan esittelytilaisuudessa vielä vahvistettu. Lisää yksityiskohtia lupaillaan kevään ja kesän aikana.

Lisää luettavaa