Kuluvalla viikolla vihjatusta uudesta Gear of War -pelistä on ropissut läjäpäin suuntaa antavia tietoja verkkoon. Tällä hetkellä varmaa lähinnä on, että peli tunnetaan nimellä Gears of War: Judgment, mutta se ei ole estänyt muunkinlaisen informaation liikkumista.

Nettiin päätyneen mahdollisen Game Informer -lehden artikkelin mukaan Judgmentin tarina sijoittuisi aikaan noin 15 vuotta ennen ensimmäistä Gears of Waria. Pääosaan peli heittäisi näillä näkymin Damon Bairdin, jonka rinnalla taistelisivat ainakin sellaiset hahmot kuin Cole Train, Garron Paduk sekä Sophia Hendricks.

Pelikokemuksen osalta Judgmentin kerrotaan tasapainoittelevan uuden ja vanhan välillä. Locusteille kyllä annetaan kyytiä jatkossakin, mutta tällä kertaa tempo on ilmeisesti astetta nopeampi ja kontrollejakin on hieman hiottu. Samalla Epic on ilmeisesti halunnut vältellä pidempiä välipätkiä ja panostanut siihen, että pelaaja pidettäisiin liikkeessä.

Moninpelipuolella uuden tuttavuuden kerrotaan olevan OverRun-pelimuoto. Kyseessä vaikuttaisi olevan Gears of Warista tuttujen Horde- ja Beast-pelimuotojen yhdistelmä, jossa tällä kertaa molemmat puolet olisivat pelaajien ohjattavissa.

Ottelut koostuvat artikkelin mukaan kahdesta ajoitetusta erästä, joissa kaksi viisi henkistä joukkuetta ottaisivat yhteen. COG-joukot luonnollisesti puolustaisivat kohteita, kun taas Locustit yrittäisivät vyöryttää ihmissotilaat matalaksi.

Pelimuodossa molemmat osapuolet hyödyntäisivät eri hahmoluokkia. Siinä missä Locust-puoli avaisi pelin edetessä kuitenkin aina vain vahvempia tai erikoisempia köriläitä käyttöönsä pisteitä keräämällä, voisi kukin ihmissotilaista valita aina käyttöönsä yhden neljästä hahmoluokasta.

Valittavana olisi niin sotilas, lääkintämies, tiedustelija kuin myös pioneeri. Luokat eroaisivat toisistaan luonnollisesti niin kyvyiltään kuin varusteiltaankin. Sotilas kykenisi muun muassa jakamaan ammuksia, kun taas tiedustelija hyödyntäisi tarkka-ammuntakivääriä ja voisi tukea muita hahmoja antamalla näille hetkellisesti kyvyn nähdä seinien läpi. Lääkintämies luonnollisesti parantaisi ja pioneeri hyödyntäisi tykkitorneja.

Peli paljastetaan todennäköisesti virallisemmissa merkeissä maanantaina Microsoftin pressitilaisuudessa. Tuolloin saataneen myös vahvistus valtaosaan yllä mainituista yksityiskohdista.

Lähde: Gearscon.com(1), (2)

Lisää luettavaa