Tältä näyttää 15 vuoden takaisen pulmaloikinnan uusioversio / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää 15 vuoden takaisen pulmaloikinnan uusioversio

9.08.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Pelitalo Just Add Water on julkaissut ensimmäisen kuvan parhaillaan kehittämästään Oddworld: Abe's Oddyseen uusioversiosta. Kuvan voi kurkata yllä olevasta galleriasta.

Yhtiö on lisäksi samalla varmistanut, että peli on esittelyssä ensi kuun lopulla Briteissä järjestettävässä Eurogamer Expo -tapahtumassa. Paikalla nähdään myös vanha Oddworld Inhabitants -pomo Lorne Lanning ilmielävänä. Mies on ollut osin vastuussa koko Oddworld-pelisarjan luomisesta.

Toistaiseksi lähinnä vain Abe HD:na tunnettu peli hakee parhaillaan virallista nimeä, joka päätetään faniehdotusten pohjalta. Itse peli nähdään näillä näkymin ensi kesän aikoihin. Sen tukemat alustat varmistetaan ensi kuussa.

Lähde: Oddworld (Facebook), Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Uusi 3D näyttää sopivan varsin hyvin Oddworld-menoon. Seuraavaksi sitten jännätään, sujuuko Just Add Waterilta pelisarjan hengen siirtäminen täysin uudistettuun versioon noin muuten.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Ainakin tunnelma vaikuttaisi olevan kohdallaan, toivotaan että kaikki muukin on.

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Nättihän siitä tulee varmasti, mutta tärkeimpiä elementtejä ovat tosiaan huumori ja skarppi ohjaustuntuma. Ja tietty puzzlet saisivat olla oikeasti nerokkaita ja haastavia. Toivoisin myös vilpittömästi Exodduksesta tuttua useamman mudokonin yhtäaikaista komentamista. Siihen tottuneena ekan osan yksi kerrallaan -puuhailu tuntuu nykyään kovin jäykältä, ja on ehdottomasti Oddyseen heikoin puoli(vaikkakin alkuperäisessä pelissä ei onneksi hirveän useaa kaveria tarvitse kerralla koskaan liikutella).

Vaikea sanoa tässä vaiheessa, mitä peliltä uskaltaa odottaa. Toivottavasti Just Add Water luo onnistuneesti mahdollisimman paljon uutta, eikä kikkaile missään aidan matalimmasta kohtaa. Vaan joka tapauksessa lämmittää kovasti sydäntä, että lempparipelisarja saa taas pitkästä aikaa huomiota. Suosittelen kaikille Oddyseen ja Exodduksen läpipelaamista ennen tämän saapumista - sen minäkin aion taas tehdä.

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Näyttää melko hyvältä, ehkä vähän liian pimeältä, mutta muuten ei mitään vikaa kuvassa. Abekin näyttää hienolta.

Innolla odottelen syyskuun loppua. :p

Käyttäjän SikSak kuva
SikSak

Ensivaikutelmat ovat ainakin hyvät. Oikeastaan ainoat asiat mitä Oddyseestä puuttuu Exoddukseen verrattuna ovat Sharkien mainitsema monen mudokonin kanssa kommunikointi ja quick save. Ne kun saahaan tähän ja veikkaan että saadaan niin hyvää tulee kunhan pelattavuus on muuten kohillaan.

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Epävirallisten Oddworld-foorumien yksi moderaattori työskentelee Just Add Waterilla ja vahvisti jo kun kysyin, että pelissä on Quiksave ja voi olla Exodduksen tapaan monta mudokonia samanaikaisesti mukana.

Nostoja