Tältä näyttää Call of Duty: Black Ops II liikkeessä / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää Call of Duty: Black Ops II liikkeessä

2.05.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
31

Activision on paljastanut uusimman Call of Duty -pelin virallisesti. Kuten huhut, vuodot ja teelehdet kertoivat, kantaa pelisarjan uusin osa lisänimeä Black Ops II. Samalla julkaistiin pelin ensimmäinen virallinen traileri.

Tuore Call of Duty sijoittuu lähitulevaisuuteen, tarkalleen ottaen hieman yli vuosikymmenen päähän nykypäivästä. Trailerilla ensimmäisestä Black Opsista tuttu Frank Woods selostaa tulevaisuuden tilaa samalla, kun videokuva esittelee luvattua uudenlaista sodankäyntiä.

Pelin kehitysvastuu on jälleen Treyarchilla. Black Ops -nimen paluun lisäksi tämä tarkoittaa, että zombit palaavat uudessakin pelissä parempana kuin koskaan. Kuitenkin erinäisiä muutoksia on pyritty tekemään myös yksinpeliin, jonka Call of Duty Eliten Roll Call -ohjelmassa luvattiin olevan tarinaltaan osin jopa haarautuva sekä pelattavuudeltaan paikoin epälineaarinen ja vaihteleva.

Peli saapuu sekä Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle että pc:lle 13. marraskuuta.

Linkki traileriin

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

Lähitulevaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta, olenhan B2142:n ja Human Revolutionin meiningin suuri ystävä. Treyarch on näemmä kammannut varsinkin jälkimmäisen teoksen aika tarkkaan läpi. Toivottavasti nyt löytyisi se jokin, millä sarjaan saadaan hiukan uutta potkua...

Käyttäjän Make93 kuva
Make93

Ihan täysin erilainen codi, jes. Treyarch pistää kaikkensa peliin, nykyaikasta shittiä nähty jo tarpeeksi!

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Trailerissa esiintyi aika paljon ajoneuvoja, joten olisko ne tuotu takaisin moninpeliin? Vaikka siis itse kuva olikin yksinpelistä, joka muuten tuon perusteella ei vaikuttanut erityisen upealta. Lähitulevaisuus on ainakin jotain uutta sarjassa, mutta riittääkö se tuomaan mitään uutta codiin. Ilman mitään uusia tuulia ei jaksa kiinnostaa, vaikka Black Ops on edelleen moninpeliltään ehkä tasapainoisin osa, jota on ihan mukava pelailla.
Yksinpelissä luulisi ainakin adrenaliinia riittävän, jos ensin ratsastetaan hevosella ja kohta paahdetaan hävittäjällä. Kunhan ei menisi taas ähkyn puolelle tuo meininki.

Käyttäjän Arbiter- kuva
Arbiter-

Joo kieltämättä näytti aika hyvältä, mutta en ymmärrä tätä julkaisutahtia. Itsellä jäi Black opsi ostamatta syystä että MW2 oli vielä niin suurella kulutuksella. En siis voi vaan ymmärtää tätä julkaisutahtia, miksi joka vuosi, miksi? Hyvä että kerkeää yhtä Codia kansista laittamaan ulos kun tulee jo että ens syksyny uusi tulossa? Varmaan tähän aikaan ensi vuonna MW3 moninpelissä jätkät on seinien sisällä kun tukeminen loppuu. Hyvää kamaa mutta aivan liian tiuhaan. Ja tulee muuten olee varmaan semmoista markkinointikilpaa Halo4 ja tämän välillä että huhhuh. Ja ei turhaan mikkisoftan miehet puhele että vuosi 2012 on xbox360 paras(toivottavasti) viimeinen vuosi....

Käyttäjän Make93 kuva
Make93

Perjaattees yksi call of duty tehdään kahdessa vuodessa, koska joka vuosi on eri kehittäjätiimi.

Käyttäjän Kiekkis kuva
Kiekkis

''The Vault
SGT. Frank Woods, USMC (RET.)''

Joko pila, tai sitten kyseessä on Black Ops ykkösen Woods. Ja trailerissa oleva vanha mies taitaakin olla Woods.

Käyttäjän gamelife kuva
gamelife

Ei vittu... Se yksi asia joka teki Black Opsista mielenkiintoisen, Kylmä Sota, on viety nyt pois... Meillä on jo Modern Warfare, ja se näytti, miten nykyajan ja tulevaisuuden sodasta ei saada mielenkiintoisia pelejä...

Käyttäjän vizix kuva
vizix

Tämä on nyt siis se neljäs maailmansota?

Käyttäjän Psychohenkka kuva
Psychohenkka

Tässä pelissä huomattavasti pelataan black ops ykkösen Frank Woodsilla. Katsokaa oheisesta linkistä kasvonpiirteitä ja tatuointia kädessä, ja katsokaa video uudestaan. http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100613194053/callofduty/images/1/1d/Call_Of_Duty_Black_Ops_(Sgt._Frank_Woods)_(5).jpg

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Olen muutaman uutisen kerennyt jo lukea (ainakin Giant Bomb ja Game Informer kannattaa tsekata jos kiinnostaa), ja pelissä pelataan siis Alex Masonin pojalla David Masonilla vuodessa 2025, ja sen lisäksi seurataan vanhoja tuttuja eli Masonia, Woodsia ja Hudsonia 1980-luvulle sijoittuvissa flashbackeissä. Esim. nuo hevoset ovat sieltä 80-luvulta, eivät tulevaisuudesta.

Pelissä pitäisi tosiaan olla erilaisia loppuratkaisuja sen mukaan, millaisia valintoja teet matkan varrella, ja miten hyvin pelaat tietyissä kohdissa. Välillä pitää pelata ns. Strike Force -missioneja, joissa suoritetaan tehtäviä vapaavalintaisessa järjestyksessä (ja näiden missioiden pitäisi muutenkin olla enemmän sandbox-tyylisiä), ja voit halutessasi vaihtaa Bird Eye View -kuvakulmaan ja ohjata joukkoja ja ilmatukea RTS-tyyliin, tai vaihtaa lennosta jonkin toisen äijän saappaisiin... Nämä tehtävät voivat epäonnistua (siis riippuen siitä, osaatko pelata(tai voit toki tahallaankin failata, jos haluat nähdä erilaisia loppuja tarinalle)), jolloin tarina jatkuu ja epäonnistunut tehtävä vaikuttaa tarinankulkuun jossain vaiheessa.

Moninpeliin pitäisi myös olla tulossa muutoksia, ilmeisesti aika vakaviakin... Jossain haastattelussa joku devi sanoi kutakuinkin näin: "Kokeilemme, mitkä lehmät ovat pyhiä ja mitkä voidaan uhrata."

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa erittäin... jännältä. Oletin, että Black Ops 2 sijoittuisi vain aikaan jälkeen Black Opsin, mutta tämä tulevaisuushömppä ja robottiviholliset vaikuttavat todellakin uudelta tuulahdukselta. Ainakin luotettavat journalistit (Jeff Gerstmann) tuntuvat olevan toiveikkaita, niin kai tässä odotellaan mielenkiinnolla lisätietoja...

Nostoja