Tältä näyttää ensimmäinen maailmansota nykykonsoleilla – Battlefield 1 grafiikkavertailussa

Battlefield 1:n grafiikkavertailu paljastaa kuinka nykyinen konsolisukupolvi suoriutuu ensimmäisen maailmansodan kauhuista.

11.7.2016 10:48

Battlefield 1:n alphaversiot on julkaistu niin pc:lle kuin konsoleillekin, joten on korkea aika laittaa eri versioiden grafiikat vertailuun.

Eurogamer-julkaisun Digital Foundry on tuttuun tapaan tehnyt teknistä ja visuaalista analyysia Battlefield 1:n grafiikasta. Pelissä tavoitellaan verkkoräiskinnöille standardiksi muodostunutta 60 kuvaa/sekunti -ruudunpäivitysnopeutta, mutta ainakin alphassa Battlefield 1 jää odotuksista. Etenkin PS4-versiossa ruudunpäivitys laskee toiminnallisimmissa kohtauksissa 30 ruudun tienoille 64 pelaajan conquest-pelitilassa. Pienemmissä 24 pelaajan matseissa ruudunpäivitystahti pysyy kuitenkin huomattavasti lähempänä tavoitetilaa.

Teknisesti Xbox One- ja PS4-versioissa on pieniä eroja. Xbox Onella Battlefield 1 pyörii 720p-resoluutiolla kun PS4:n resoluution on 900p. Analyysin mukaan pelin reunanpehmennys toimii kuitenkin erinomaisesti, mikä kompensoi resoluutioeroja. Pc-versio taas on luonnollisesti omaa luokkaansa kuvanlaadun osalta, mikäli koneesta vain löytyy riittävästi vääntöä.

Lähde: Digital Foundry

Lisää luettavaa