Tältä näyttää Klonkun oma uuden sukupolven peliseikkailu – Lord of the Rings: Gollumin ensimmäiset ruutukaappaukset ovat saapuneet / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää Klonkun oma uuden sukupolven peliseikkailu – Lord of the Rings: Gollumin ensimmäiset ruutukaappaukset ovat saapuneet

4.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9
Lord of the Rings, Gollum, Lord of the Rings: Gollum, kuvakaappaus, Daedalic Entertainment

Ensimmäiset ruutukaappaukset saksalaisen Daedalic Entertainmentin työstämästä The Lord of the Rings: Gollum -pelistä ovat tulleet julki. GameStar-sivustolla julkaistut otokset tuovat esille niin pelin ympäristö- kuin hahmosuunnittelua, ja vihiä saadaan myös muutamista sen pelillisistä ideoista.

Hobitti- ja Taru sormusten herrasta -kirjoista tuttua Klonkkua tietysti seuraavaa peliä on kuvailtu tarinavetoiseksi kokemukseksi, jossa valintojen tekeminen on yksi osa pelaamista. Hallitsemaan päästään varsinkin hahmon sisällä vellovaa konfliktia tämän vanhan olemuksen ja valtasormuksen aiheuttaman korruption välillä. Peli ei sijoitukaan kirjojen käsittelemään aikaan, vaan hahmottaa enemmän hahmon taustaa tuttujen tapahtumien taustalla.

The Lord of the Rings: Gollum on matkalla PlayStation 5:lle, Xbox Series X:lle ja pc:lle vuoden 2021 aikana.

Lisää kuvia pelistä on löydettävissä GameStarin kuvagalleriasta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pöllökustaa kuva
Pöllökustaa

Katsoin näitä kuvia ja naamani jämähti irvistykseen joka itsessään riittänee ei-vapaaehtoiseen lapsettomuuteeni saakohan tältä firmalta korvauksia sellaiseen

Käyttäjän DedWorth kuva
DedWorth

Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta peliltä. The lord of the rings ja The hobbit kirjojen ja elokuvien isona fanina odotan tätä peliä aika isolla mielenkiinnolla. Toivottavasti se on hyvä peli.

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian

Ei nyt kyllä oikein sytyttäny kuvien perusteella yhtään. Eipä muutamasta ruutukaappauksesta nyt tietenkään voi mitään pysyvää sanoo, mut jotenkin omalla tavallaan.. en edes osaa sanoa, ei vaan nappaa. Jään odottelemaan gameplay videoita ja lisätietoja noin muutenkin jospa se mieli siitä muuttuis.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Harmi, että leffojen jälkeen keskimaasta on tullut geneeristä bulkkikamaa.

Leffasovituksista, mitä pidempään leffat jatkuivat sitä vähemmän jäi jäljelle kirjoista. Varsinkin Kaksi tornia ja kuninkaan paluu olivat varsin viihdyttäviä elokuvia. Kirjojen ajatus tunnelma ja sanoma oli kuitenkin täysin menetetty. Hobotti trilogiasta en edes viitsi sanoa mitään.

Sitten on pelit, mitä julkaistu... En edes väitä, etteivät pelit ole suhteellisen viihdyttäviä ja ettei niihin saisi aikaa menemään. Mutta ei niitä enää voi sanoa, mitenkään Taru sormusten Herrasta jatkumoon kuuluviksi. Gollum pelissä hyppy menee varmaan vielä pidemmälle kuin aikaisemmin.

Aikaa sitten kuollut John Ronald Reuel Tolkien kääntyisi haudassaan, jos tietäisi mitä kuraa hänen nimissään luodaan. Ehkä suurin sääli on, että uudempi sukupolvi tuntee Tolkien ja Keskimaan vain elokuvien perusteella. Ja tätä kautta mahdollisuudet saada edes jollain tavalla kirjaan pohjautuvia tuotteita vähenevät lähelle mahdottomuutta. Itselle Tolkienin perinnön ainoaksi vaalijaksi on jäänyt hänen poikansa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Paladin777

Kieltämättä itsekin alan enemmän ja enemmän ymmärtää edesmennyttä Christopher Tolkienia, joka taisteli pitkään ja hartaasti näitä sovitettuja teoksia vastaan.

Nyt Tolkienin perinnöstä on sitten tullut viihde-franchise kuin Star Wars konsanaan, johon näköjään lähes kuka tahansa saa sepitellä omiaan Tolkien Estaten puuttumatta. Sielläkin nähtävästi keskitytään nykyään enemmän massin käärimiseen, kuin J.R.R.:n kirjallisen perinnön ja sen integriteetin vaalimiseen.

Lord of the Rings -elokuvatrilogiasta vielä pidin kovasti. Niistä näki, että ne oli haluttu tehdä huolella ja oikein, vaikka ilman muuta paljon jouduttiin muuttamaan uutta formaattia varten. Eihän ne kaikesta ihan nappisuoritutuneet, mutta alkuperäinen henki oli mielestäni tavoitettu. Hobitti-trilogia sitten pudottikin pallon täysin korvaten edellisen upeat käytännönefektit CGI:llä ja venyttäen suhteellisen kompaktin ja humoristisen lastenkirjan LOTR:in pituiseksi epiikaksi, joka ottaa itsensä haudanvakavasti.

Siitä on menty vain alamäkeen. Nykyisellä Tolkien Estatella ei näytä olevan mitään vastaansanomista siihenkään, jos joku ehdottaa, että pistetään Hobitin ja LOTR:in väliin ajanjakso, kun Mordorissa juoksee tällainen Toisen Ajan legendaarista haltiaseppää kanavoiva kuolematon puolihaamu/haamun puolikas ja kävelevä plot hole, jonka kaikki asianosaiset on jostain kumman syystä unohtaneet täysin heti LOTR-kirjojen alkuun mennessä. Nähtävästi tällainen epeli ei sitten ylittänyt aikanaan Keski-Maan tietotoimiston uutiskynnystä, vaikka rikkookin about kaikki tunnetun universumin lainalaisuudet.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

Tulee hieman Styx pelit mieleen noista kuvista, mikä ei ole kyllä yhtään huono asia.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Muistan alkuvuoden uutisartikkelista, ettei Klonkun pitänyt näyttää elokuvien Klonkulta:
"Studio on lisäksi kertonut The Lord of the Rings: Gollumin pohjaavansa Klonkku-hahmon ulkoasun kirjoissa esitettyihin kuvauksiin suositun elokuvasarjan sijaan"

Kuvankaappauksissa se näyttää kuitenkin ihan samalta kuin ennenkin. Ilmeisesti elokuvien fanittajien asettama paine oli liian kova?

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus Poliisitapaus

Muistan [url="https://pelaaja.fi/uutiset/klonkku-saapuu-seuraavalle-sukupolvelle-lord-rings-gollum-vahvistettiin-xbox-series-xlle-ja"]alkuvuoden uutisartikkelista[/url], ettei Klonkun pitänyt näyttää elokuvien Klonkulta:
[i]"Studio on lisäksi kertonut The Lord of the Rings: Gollumin pohjaavansa Klonkku-hahmon ulkoasun kirjoissa esitettyihin kuvauksiin suositun elokuvasarjan sijaan"[/i]

Kuvankaappauksissa se näyttää kuitenkin ihan samalta kuin ennenkin. Ilmeisesti elokuvien fanittajien asettama paine oli liian kova?

Samaa itsekin pohdiskelin. Kun näin tuon ekan kuvan, niin vähän hätkähdin että mikäs ruma lapsukainen se tuossa on.

Tolkienin perintö on valitettavasti tuotteistettu franchise, josta voidaan kiittää Jacksonia. Sormusten Herra trilogia oli ja on upeaa elokuvaa parhaimmillaan ja visualisoivat komeasti ja omaperäisesti Keskimaan tapahtumat. Hobitit sitten olivat mitä olivat. Harmi ettei Guillermo del Toro päässyt toteuttamaan Hobittia, olisi ollut hienoa nähdä jonkun toisen visualisoivan Keskimaan tapahtmumia uudella tavalla. Toivottavasti tuleva tv-sarja uskaltaa olla rohkeasti erilainen kuin leffojen maailmat. Ja eikä pidä unohtaa Domen ohjaamaa Tolkien -leffaa, joka oli varsin hienosti toteutettu elämänkerta. Harmi ettei sitä tuntunut kukaan jenkkilässä noteeraavan.

Pelin ajatus on edelleen kiehtova kyllä. Toki Klonkku hahmona kiinnostaa.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Itsellä tulee vain säälintunne, kun peli tehdään Klonkusta. Klonkku nousi hahmoksi vain ilmiömäisen hyvän näyttelijätyön seurauksena. Nyt sitä näyttelijätyötä, joka on yhden ihmisen tulkinta tuosta hahmosta, lähdetään tekemään peliksi. Jos joku on lukenut Hobitin ja Tarun sormusta herrasta, ymmärtää millainen pyllistys tuo on Christopher Tolkienille ja edes menneelle J.R.R..

Taru sormusten herrasta olisi saanut varmasti tehtyä mainion seikkailu, tai roolipelin sekä vuoropohjaisena tai reaaliaikaisena. Joa asiaa pidemmälle miettii, niin varmaan vaihtoehtoja löytyisi vielä enemmän. Jos katsotaan koko Tolkienin sekä J.R.R. että C. tuotantoa niin Lorea löytyy ihan hirvittävä määrä. Erilaisia teoksia kymmeniä mukana alkupeärisen taiteilijan kuvitukset. Noh lähtökohtaisesti Silmarillionista, olisi varmasti löytynyt kymmeniä ellei satoja hahmoja joista olisi saanut paremman pelin ja loren. Jos ajatuksena on Klokussa saada antisankari mukaan teemaan, niin silloinkin olisin etsinyt lähdemateriaalia muusta tuotannosta.

Mutta niin se vain on, maailma muuttuu. Polulaarikulttuuri syö Tolkienin teokset ja sylkee sen ulos kummallisena mössönä, josta lähdetään luomaa jotain ihan muuta kuin se on alunperin ollut. Tällä kaikella on riittävän suurimarkkina arvo, että se kannattaa toteuttaa. Lopputuloksena on sitten peli Klonkusta.