Tältä näyttää The Last of Us Part I – Naughty Dog esittelee pelikuvaa PS5-version uudistuksista / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää The Last of Us Part I – Naughty Dog esittelee pelikuvaa PS5-version uudistuksista

22.07.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
13

Kehittäjä Naughty Dog on tarjonnut ennakkomaistiaiset The Last of Usin PlayStation 5 -versiosta.

PlayStation Blogissa julkaistu blogipäivitys ja video esittelevät PS5-konsolille sovitetun toimintaseikkailun uudistuksia. Pelikuvakatsauksia sisältävällä videolla nähdään koko joukko teknisiä uudistuksia, jotka sovittavat yhdeksänvuotiaan pelin uudelle konsolisukupolvelle.

The Last of Us Part I:n kerrotaan hyödyntävän uuden laitteiston suorituskykyä pelin pyörittämiseen dynaamisella 4K-resoluutiolla 60 ruutua/sekunti -ruudunpäivityksellä tai 4K-natiiviresoluutiolla 30 ruudun sekuntitahdilla. Peli ottaa ilon irti myös DualSense-ohjaimen haptisesta palautteesta ja liipasinpainike-efekteistä, jonka lisäksi pelin äänimaailma on päivitetty tukemaan 3D-tilaääntä.

Naughty Dog kertoo tehneensä The Last of Us Part I:lle myös täyden visuaalisen ilmeen päivityksen. Pelin hahmot ja ympäristöt on rakennettu uudelleen yksityiskohtaisempina versioina. PS5:n suorituskyvyn ansiosta pelimaailman fysiikkamallinnus on aiempaa kattavampi, sillä kehittäjät ovat voineet lisätä maailmaan enemmän liikkuvia ja hajoavia esineitä.

The Last of Us Part I sisältää myös uusia pelitiloja. Permadeath-pelitilassa pelaajat voivat kokeilla kuinka pitkälle he selviävät pelissä kuolematta. Pikapeluutila taas tarjoaa tilaisuuden kellottaa etenemistään. Myös saavutettavuutta huomioidaan entistä paremmin esimerkiksi välianimaatioihin sisäänrakennettujen puhekuvausten avulla.

The Last of Us Part I julkaistaan PS5:lle 5. syyskuuta.

Lähde: PS Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Näyttää kyllä törkeen hyvältä. :)

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kun ei ole koko peliä vielä pelannut, tulen todennäköisesti tämän version aikanaan hankkimaan.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Hmm...

IMAGE(https://i.imgur.com/S6QSoxl.jpg)

Harmi että tällaiseen täysin turhaan remakeen on Naughty Dog tuhlannut aikaansa.

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi

Hyvältä näyttää, mikään kiire tällä ei ole ja taidan pelata tämän uudestaan ennen Part II aloittamista.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

On kyllä ankeaa aikaa olla pelaaja, kun isot studiot keskittyvät vääntämään vain samaa paskaa vuodesta toiseen. Olkoonsa miten hyvä peli, niin se on kuitenkin loppujen lopuksi ihan sama peli uudessa paketissa.

Tietysti konsolisukupolven vaihtuminen on aina melko nihkeää aikaa pelitarjonnan osalta, mutta juuri yksi päivä mietin että tänä vuonna tulee ostettua todennäköisesti tasan yksi uunituore peli – The Elden Ring.

Assetto Corsa tuli kanssa napattua alennuksesta ja jossain vaiheessa tulee sukellettua ajosimujen maailmaan kunhan saan vehkeet kasaan, mutta muuten aika vähissä tulee olemaan omat pelailut seuraavan vuoden tai parin aikana.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Eiköhän tästäkin Remakesta ainakin yksi 69.99-79.99 euron remastered saada vielä aikaan ennen seuraavan sukupolven remasteredia tai remakea. Nyt melkein kaikki pelit tuntuu Assassin's Creediltä tai Far Cryltä, tulevaisuudessa ilmeisesti sama paitsi ne ovat uusintoja.

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi

PS3 ja PS4 tehohyppäys ei mielestäni ollut niin valtava, että TLOU Remastered olisi ollut perusteltu enkä sitä ostanutkaan. Kuitenkin nyt olen arvostanut näitä remakeja esim. Demon’s Souls oli loistava ja tämä vaikuttaa erinomaiselta, kun fysiikat ja tekoäly on laitettu myös uusiksi. Nähtäväksi jää millaisia pelillisiä uudistuksia tähän tuodaan.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Angel of Death

Eiköhän tästäkin Remakesta ainakin yksi 69.99-79.99 euron remastered saada vielä aikaan ennen seuraavan sukupolven remasteredia tai remakea. Nyt melkein kaikki pelit tuntuu Assassin's Creediltä tai Far Cryltä, tulevaisuudessa ilmeisesti sama paitsi ne ovat uusintoja.

No joo, ei varmasti saada. Ja miten Ubisoftin open world -pelit liittyvät Naughty Dogin peleihin, joilla ei ole oikein muuta yhteistä kuin että ovat yksinpelejä?

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus Izmou

[quote="Angel of Death"]Eiköhän tästäkin Remakesta ainakin yksi 69.99-79.99 euron remastered saada vielä aikaan ennen seuraavan sukupolven remasteredia tai remakea. Nyt melkein kaikki pelit tuntuu Assassin's Creediltä tai Far Cryltä, tulevaisuudessa ilmeisesti sama paitsi ne ovat uusintoja.[/quote]
No joo, ei varmasti saada. Ja miten Ubisoftin open world -pelit liittyvät Naughty Dogin peleihin, joilla ei ole oikein muuta yhteistä kuin että ovat yksinpelejä?

Ei ollut tarkoitus vertailla Last of Usia Ubisoftin peleihin vaan nykysuuntausta joka pohjautuu saman toistoon. Toki menestyskonseptin kopiointia on ollut ennenkin, mutta mielestäni nykyään on vaikeampi löytää pelejä joilla on selkeästi oma identiteetti. Naughtyn peleillä on toki oma identiteetti, mutta rahan painaminen remastereilla on vain helpompaa.

Elden Ring vaikuttaisia yhdeltä sellaiselta peliltä joka kulkee omia polkujaan, mutta se ei ole vaikeutensa takia heiniäni, mutta suosion noustessa Souls-kaava on jo mielestäni muodostumassa vaikka Elden Ring ilmeisesti sitä uudistikin.

Remasteredia tai Remakeja on tullut aina, mutta nyt on keksitty että niistäkin voi nyhtää täyden hinnan ja ehkä se johtuu kehitysajan kasvusta että remasteredia ynnä muita vastaavia tehdään.

En sanoisi että olisi kaukaa haettua että Sony jonka alustalla on ylihintaisimmat pelit valjastaisi Naughty Dogin painamaan rahaa remastereilla vaikka myönnän että näkemykseni ovat usein pessimistisiä.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

niin tätä ei julkaista ps4:lle tai pc:lle, vai?