Tältä näyttää legendan jatko! Return to Monkey Island sai ensimmäinen pelikuvatrailerin / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää legendan jatko! Return to Monkey Island sai ensimmäinen pelikuvatrailerin

28.06.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Return to Monkey Island, Monkey Island, Ron Gilbert, Dave Grossmann, seikkailu, Devolver Digital, Terrible Toybox, Lucasfilm Games, Lucasarts

Rakastetulle seikkailupelisarjalle jatkoa vielä myöhemmin tänä vuonna tarjoava Return to Monkey Island on näyttäytynyt ensimmäisellä pelikuvatrailerilla ja ruutukaappauksilla.

Video antaa ennen kaikkea viitteitä uuden pelin tuoreesta visuaalisesta ilmeestä, joskin totta kai tarinasta, paluun tekevistä hahmoista ja ääninäyttelypuolesta vihjaillaan myös. Juoneltaanhan peli tulee olemaan jatkoa ennen kaikkea alkuperäiselle The Secret of Monkey islandille ja Monkey Island 2: LeChuck’s Revengelle, joskin kakkososan tapahtumista on uudessa osassa ehtinyt kulua vuosia. Päähenkilönä myös uutukaisessa nähdään tietysti merirosvo Guybrush Threepwood, jonka elämä on seikkailun alussa tuuliajolla Apinasaaren salaisuuden pysyessä yhä mysteerinä.

Peliä kehittää julkaisija Devolver Digitalin tuella Terrible Toybox, jonka riveissä hääräävät alkuperäiset Monkey Island -sarjan luojat Ron Gilbert sekä Dave Grossman. Pelillisesti uutukaisen on määrä seurata aiempien pelien esimerkkiä lupaamalla niin fiksuja pulmia, outoja tilanteita kuin pistävää dialogia.

Ainakin alkuun Return to Monkey Island on määrä julkaista pc:lle sekä Switchille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Tulee kovasti mieleen Broken Age tästä tyylistä. Theme music vähän uudelleen tehty mutta suurena monkey fanina menee varmasti ostoon.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Kuinkahan kauan saadaan odottaa Xbox- ja Playstation-versioita... Graaffinen tyyli ei oikein meinaa iskeä millään, mutta ehkä siihen tottuu kun pelaamaan pääsee. Herra Gilbert totesi, että hän tekee sellaisen pelin kuin itse haluaa, eikä sellaista kuin muut haluavat. Vaikka siinä vähän faneja kairataankin hanuriin taidetyylin kanssa, niin kai se on kuitenkin kunnioitettava Gilbertin visiota. Toivottavasti tästä saadaan myös fyysiset big box versiot, niin kuin Gilbert blogissaan silloin aikoinaan haaveili...

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Graafisen tyylin odotan keräävän paljon kommnetointia. Tulee sellainen paperinukke -animaatio mieleen, aika lapsekas, mutta ei se pelistä huonoa tee. Muistakaamme The Wind Wakerista syntynyt kohu, jonka tyyliä sittemmin kehuttu yhdeksi parhaimmaksi.

Tuttu theme herättää hyvän mielen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Hahmojen graafinen tyyli ei iske sitten yhtään, taustat ynnä muut näyttää ihan hyvälle, mutta katsotaan mitä tulee. Silti ihan positiivisilla fiiliksillä mennään tällä hetkellä.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Joo, en nyt rakastunut tähän graafiseen tyyliin.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

En ole aikaisempia pelannut, mutta näin uusin silmin itseäni ulkoasu miellyttää kovasti, mukavam erilainen nykypäivän peleihin verrattuna. Vähän samaan tapaan kuin cuphead toi nostalgisen tyylin onnistuneesti. Ja vaikkapa October Traveler js se suht uus vai uudin zelda muovisella ulkoasullaan on ollut minusta toimivia ja uskaliaita kokeiluja. Hyvä vai, että uskalletaan yrittää uusia juttuja, tuoda omia visioita js ei kangistuta vanhoihin kaavoihin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tyylittely on viety joidenkin hahmojen osalta vähän liian pitkälle, mutta tykkään kuitenkin yleisesti tuosta vähäeleisestä nappisilmäisestä lookista. Huumorin luonne muuttuu sen mukaan kuinka tarkkaan hahmot pystyy näyttämään ilmeitä ja eleitä ja tällä kankeudella pelin tunnelma saataneen lähemmäksi alkuperäisiä ja yleensäkin sitä seikkailupelien kulta-aikaa.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Itse koen tuon graafinen tyylin ihan hyvänä. Ei mitään suurempaa valittamista.