Tältä näyttää Star Wars -roolipeli Fallout: New Vegasin pelimoottorissa / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää Star Wars -roolipeli Fallout: New Vegasin pelimoottorissa

12.07.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
3
Star Wars Open World

Modaustaitoiset fanit ovat muuttamassa Fallout: New Vegasia avoimen maailman Star Wars -peliksi.

Kehityksessä oleva modausprojekti Star Wars Open Worlds käyttää Obsidianin vuoden 2010 roolipeliä valtavan maailmansa pohjana. Tarinavetoinen Tähtien sota -peli sijoittuu galaktisen imperiumin alkutaipaleelle ja sisältää kaksitoista planeettaa koluttaviksi. Tarkemman katsauksen New Vegasin pohjalta luotuun peliympäristöön hahmoineen voi luoda uutisen lopussa olevalta videolta.

Modaajat listaavat Star Wars Open Worldsin ominaisuuksiksi monipuolisen hahmonmukautusjärjestelmän ja täysin ääninäytellyt hahmot. Roolipeliperinteen mukaisesti käytettävissä on erilaisia taitoja, joita voi avata ja päivittää taitopuun kautta. Mukana on lisäksi esineiden valmistusjärjestelmä, useita ryhmittymiä ja kumppaneita sekä palkkionmetsästystä ja sivutehtäviä.

Modaajat vakuuttavat, että kyse on vain omasta huvista, jota Creator's Network -yhteisö on tukemassa. LucasFilm Games ei ole ottanut asiaan kantaa, ainakaan vielä.

Lähde: itch.io

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Onko näiden modien pointti tuoda omaa osaamista esille ja päästä mahdollisesti töihin pelitaloihin? Näillähän ei käsittääkseni tehdä rahaa ja pelillisesti nämä jää 100 prosenttisesti torsoiksi josta innostuu ehkä muutama pelaaja. Vai onko tuo modcommynity nyt sitten tukenut tätä rahallisesti? Ihan vain mielenkiinnosta olisi hauska kuulla eri näkemyksiä asiasta. Tämäkään modi kun ei näyttänyt hyvältä ja pelimoottoriksikin olisi voinut valita fo4 enginen jolla olisi saanut huomattavasti parempaa jälkeä aikaiseksi? Työmäärä on myös älytön saatuun hupiin nähden joten harrastuspohjalta näitä tuskin pystyy puhtaasti tekemään vapaa ajalla.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

^^
Eipä nyt äkkiseltään tule mieleen montaa henkilöä, jotka modaamisella tienaisivat elääkseen. Hyvällä tuurilla saat maksettua lisenssimaksut sun muut, ettei sentään omaan piikkiin tarvitse paiskia hommia kuten suurin osa muista. Jos haluaa tienata, niin parempi toimia freelancerina ja myydä omaa osaamistaan yrityksille, jotka sentään tehdystä työstä jotain maksaakin.

Modit tehdään yleensä useamman henkilön voimin ja kyseessä on harrastus, jota motivoi pohjimmiltaan ihan samat syyt minkä takia ihmiset ylipäätään laatavat modeja – eli halutaan muokata pelikokemusta suuntaan tai toiseen. Joillekin siitä voi tulla ammatti, mutta kaikki eivät edes halua työskennellä alipalkatulla pelialalla, jossa joutuu paiskimaan ylitöitä vuodesta toiseen. Toisekseen töitä saadakseen pitää olla tosi kova osaaminen, etenkin mitä tulee isoihin ja arvostettuihin pelistudioihin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

^^^ Eipä modaaminen ole mikään ainoa harrastus johon saa menemään paljon sekä aikaa että rahaa, ilman että sitä välttämättä tulee yhtään takaisin. Ensimmäisenä voi koittaa vaikkapa valokuvausta, musiikki- tai autohommia.

Minusta siis ei ole mitenkään outoa tai ihmeellistä jos joku modailee harrastuksenaan pelejä kun joku toinen voi rakentaa autoja, kuvata ammatimaisella kalustolla omaksi huvikseen tai soitella useilla soittimilla. Näihin kaikkiin saa rahaa ja aikaa menemään niin paljon kuin vain liikenee ja samanlaisia harrastuksia löytyy varmasti pilvin pimein.

Nostoja