Tältä näyttää Yooka-Laylee, klassisen Banjo-Kazooien henkinen seuraaja / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä näyttää Yooka-Laylee, klassisen Banjo-Kazooien henkinen seuraaja

1.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Banjo-Kazooien henkistä seuraajaa työstänyt brittistudio Playtonic Games on paljastanut uuden luomuksensa vihdoin virallisesti. Alun perin Project Ukulelena tunnettu peli kantaa nyt virallisesti nimeä Yooka-Laylee ja sen tähtinä nähdään tahmaisella kielellään pelimaailmaa tutkiva Yooka-kameleontti ja tämän selässä hengaileva lentokykyinen Laylee-lepakko.

Viihdesivusto IGN on saanut myös jo ensimmäisen satsin pelikuvaa tuotoksesta haltuunsa. Ohessa nähtävillä olevassa pätkässä esitellään muutamia pelin sankarien peruskykyjä sekä annetaan jo hieman myös osviittaa pelin taidesuunnasta. Videolla nähtävä materiaali on oletettavasti tosin vielä erittäin varhaista, sillä perjantaina kello 19.00 Suomen aikaan Playtonicin on tarkoitus vasta käynnistää Kickstarter-kampanja Yooka-Layleen varsinaista kehitystä varten.

Sekä Yokaan että Layleen on suunnitellut taiteilijaveteraani Steve Mayles, joka vastasi aikoinaan myös Banjon ja Kazooien sekä Raren Donkey Kong -peleissä nähtyjen sankarien suunnittelusta. Playtonic koostuu muutenkin useista vanhoista Raren työntekijöistä, miksi projekti alun alkaen onkin saanut monien huomion. 

Mikäli kaikki menee pelin Kickstarter-kampanjan suhteen nappiin, toivoo Playtonic saavansa Yooka-Layleen ulos ajan myötä vielä niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Wii U:lle kuin myös Windows- ja Mac-koneille.

Päivitys 1.5. kello 19.45: Yooka-Layleen Kickstarter-kampanja on nyt käynnistynyt. Peli myös saavuttii minimitavoitteensa (175 000 puntaa) käytännössä saman tien.

Lähde: Playtonic, IGN, All Games Beta

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Ilkeän näköinen syöpäkasvain tuon lepakon otsassa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mukavan pirteän väristä menoa, voisi harkita kyllä hankkimista jos vähääkään tarjoaa haastetta aikuisellekin pelaajalle. Yleensähän näissä tasohyppelyissä viimeistään loppupään kentät alkavat sellaista ehdotellakin.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tuli vain mieleen, mitä annettavaa tällä pelillä on nykypelaajille. Vai onko tarkoitus tarjota nostalgiaryyppy vanhoille Nintendo-miehille...

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell
Lainaus käyttäjältä Sundance Kid

Tuli vain mieleen, mitä annettavaa tällä pelillä on nykypelaajille.

En tiedä mitä tällä tarkoitat, meinaatko että 3D-tasohyppelypelit ovat jotenkin vanhentunut genre jota ei enää tarvita?
Minusta tällä hetkellä kaivataan enemmän 3D-tasohyppelyitä. Joskus PS1-PS2 aikana näitä oli paljonkin, kovasti ovat vähentyneet sen jälkeen.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Ihan hyvältä näyttää! Mariot ovat nykyään ainoita kunnollisia 3D-tasohyppelyitä, joten mukavahan tämä on nähdä mitä tästä tulee :)

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Kiva tosiaan saada jälleen "maskotti 3D tasohyppelyä". Jostakin syystä näihinkin halutaan väkisin änkeä nykyään ihmiset loikkimaan, vaikka jokin kivasti suunniteltu eläin toimisi paremmin. Kickstarterin kautta en tosin ihan tällaisia lähde tukemaan, mutta voipi sitten ostaa kirjastoon, kunhan ilmestyy.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Dinojengi + Gremlins.

Käyttäjän obossumi kuva
obossumi

On kyllä suuuuret odotukset tätä teosta kohtaan. Lapsuuden lempipelejäni oli juuri Banjo&Kazooie ja en jaksa uskoa, että tämä playtonic games ryssisi tämän yhtä pahasti mitä Rare ryssi Nuts&boltsin.

PS: Grant Kirkhope & David Wise <3

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Eräänlainen ilmiö tämäkin, vaikkakaan ei niin suurena yllätyksenä tullut, että peli potkii itsensä läpi kickstarterilla melko kivuttomasti. Näyttää siltä että miljoona puntaa paukkuu rikki aika nopeasti, koska nyt on jo kuuden tunnin jälkeen kasassa 650,000£. Miljoonan tavoitesummahan lupailee, että pelin konsoliversiot (Wii U, Xbox One ja PS4) julkaistaan myös samana päivänä kuin tietokoneversiot. Tulee tästä mieleen Mighty No. 9 -kampanja, jossa "vanhat mestarit" herättelevät eloon klassikkoa, ja yhteisörahoitus on taattu. Ei siinä mitään, mielellään tällaisia "vanha retro-parta" pelailee.. ;D

Nostoja